Torsdag 20. juni 2019
Tåregass mot demonstranter utenfor Georgias nasjonalforsamling
Politiet bruker tåregass mot en stor gruppe demonstranter i Georgias hovedstad. De har forsøkt å storme nasjonalforsamlingen og krever at regjeringen går av.
Publisert: 20 Juni 22:49
Politiet bruker tåregass mot en stor gruppe demonstranter i Georgias hovedstad. De har forsøkt å storme nasjonalforsamlingen og krever at regjeringen går av.
Det er gjort minst to forsøk på å ta seg inn i nasjonalforsamlingen, ifølge AP. Noen demonstranter bærer skjold de har tatt fra politiet, og torsdag kveld ser det ikke ut til at tåregassen får folkemengden til å besinne seg.
Mer enn 10.000 personer demonstrerer i byen etter at den russiske parlamentarikeren Sergeij Gavrilov holdt en tale i den georgiske nasjonalforsamlingen. Han er i landet som deltaker på et internasjonalt forum for ortodokst kristne land.
Den russiske politikerens opptreden i det markert provestlige landet har vekket reaksjoner. Georgia tapte i 2008 en kort, men blodig krig med Russland om utbryterregionene Abkhasia og Sør-Ossetia.
Bilder i sosiale medier viser en kaotisk situasjon med en stor folkemengde på stedet.
(©NTB)
Tirsdag 23. juli 2019
RISIKO: En tidligere britisk flåteadmiral ber Storbritannias nye statsminister sette brexit til side for å håndtere krisa i Persiabukta.
Tirsdag 23. juli 2019
NYTT BLIKK: Jeger- og fiskerforbundet, Turistforeningen og Naturvern­forbundet krev ny handsaming av alle vindkraftkonse- sjonar der utbygginga ikkje er starta.
Tirsdag 23. juli 2019
• I går ble det holdt markeringer mange steder for å minnes at det var åtte år siden en av de verste høyreekstreme terroraksjonene i nyere tid rammet Norge. Bombeangrepet mot regjeringskvartalet og massakren på AUF-ere på Utøya var tragisk,...
Tirsdag 23. juli 2019
Modernistiske bygg er blitt turistattraksjoner i Brasil og Tyskland. I Norge er flere bygg fra samme periode rivningstruet. Kunstprofessor mener arkitekturen rammes av en 40-årskrise.
Mandag 22. juli 2019
RADIKALISERES: Der ledere i høyre­ekstreme miljøer de siste årene har manet til kulturkamp og skolering, opp­fordrer stadig flere i høyreekstreme nettsamfunn til voldsbruk.
Mandag 22. juli 2019
Det var ikke et angrep på alle.Det er en myte at det var et angrep på alle.Det var ikke et angrep på rasister.
Mandag 22. juli 2019
Skuespillerforbundets leder Knut Alfsen vil ha teaterstrømming inn i tariffavtalen med Spekter. Vi er klare til å jobbe for det, svarer teaterstrømme-tjenesten Applaus scene.
Mandag 22. juli 2019
NY DEBATT: Nei til EU varsler kamp mot EUs fjerde energipakke som de mener vil gi Acer enda mer makt. Miljøorganisasjon er positiv, mens Ap ikke har tatt stilling ennå.
Lørdag 20. juli 2019
FASTLÅST: Iran har trappet gradvis opp sine reaksjoner på USAs sanksjoner, men det kan koste dem dyrt. – Irans eneste alternativ er å forhandle med USA, sier iransk forsker.
Lørdag 20. juli 2019
Y-blokka i Regjeringskvartalet i Oslo rives i oktober, og for dem som ivrer etter bevaring, ser alt håp ut til å være ute. Men historien rommer flere eksempler på bygg som med nød og neppe har unngått bulldoserne.