Tirsdag 18. juni 2019
Madley klar for å dømme i 2. divisjon
Den tidligere Premier League-dommeren Bobby Madley stiger i gradene i norsk fotball. Nå er han satt opp som hoveddommer i en 2. divisjonskamp.
Publisert: 18 Juni 16:39
Den tidligere Premier League-dommeren Bobby Madley stiger i gradene i norsk fotball. Nå er han satt opp som hoveddommer i en 2. divisjonskamp.
Det betyr at Madley for alvor er under Norges Fotballforbunds vinger. Det er forbundet som setter opp hoveddommere i de tre øverste liganivåene for menn og de to øverste for kvinner.
Madley, som representerer Abildsø IL, skal dømme oppgjøret mellom Elverum og Asker i 2. divisjons avdeling 2. Kampen spilles i Elverum 28. juli.
Den 33 år gamle briten dømte sin første offisielle kamp i Norge i slutten av april. Da sto oppgjøret mellom Furuset og Hasle/Løren på programmet.
Så sent som i april i fjor dømte Madley sin siste kamp i Premier League. Karrieren hans i en av verdens beste ligaer fikk en brå slutt da britisk presse skrev at han hadde oppført seg ufint i sosiale medier. Madley benekter dette selv, men karrieren i PL kunne ikke reddes.
I november flyttet han til i Oslo, der han bor sammen med sin norske kjæreste.
Madley har steget raskt i gradene, og det er ikke usannsynlig at man får se dommerprofilen i Eliteserien i løpet av de nærmeste sesongene.
– Jeg er sikker på at alle dommere i Norge har et ønske om å dømme i Eliteserien, og jeg er intet unntak. Som dommer ønsker man å prøve seg på det øverste nivået, og sånn sett er det fint å ha et mål å strekke seg etter, sa Madley til NTB i april.
(©NTB)
Fredag 22. november 2019
NY INFO: Anniken Hauglie (H) sa til Stortinget at hun først etter sommeren i år fikk beskjed om omfanget av uriktige Nav-dommer. En e-post viser at hun ble varslet allerede i fjor.
Fredag 22. november 2019
Tiril Broch Aakre og Trude Lorentzen har begge skrevet om sine mødres selvmord, men i hver sin sjanger. – I dag ville jeg trolig valgt romanen, sier Lorentzen.
Fredag 22. november 2019
RADIKAL: Jeremy Corbyn har allerede flyttet Labour mot venstre. Nå går han til angrep på arven fra den konservative statsministeren Margaret Thatcher.
Fredag 22. november 2019
• Alle partiene på rødgrønn side har nå presentert sine alternative budsjetter. Det er forskjeller og uenigheter – for eksempel mellom MDG og Sp i avgiftspolitikken – likevel trer det fram et tydelig felles verdigrunnlag. Det tydeligste...
Torsdag 21. november 2019
ANSVAR: Draps­tallet i Bolivia har økt kraftig etter at Evo Morales gikk av. En direkte konsekvens av interimregjeringens politikk, mener forsker.
Torsdag 21. november 2019
Hele 16 norske byer og tettsteder kan miste sitt eneste bokutsalg etter konkursen i Notabene. – Bokhandelen har vært en hjørnestein i Rakkestad, sier ordfører Karoline Fjeldstad.
Torsdag 21. november 2019
STRAFF: Samanslåtte kommunar som har eigedomsskatt, tek med seg ein straffeskatt inn i samlivet. Stavanger taper om lag like mykje som dei fekk i tilskot på å slå seg saman.
Torsdag 21. november 2019
• Fredag i forrige uke ble Frode Berg utvekslet på en grensestasjon på Den kuriske landtunge mellom Litauen og den russiske enklaven Kaliningrad etter at han var benådet av Russlands president Vladimir Putin. Berg var dømt til 14 års fengsel...
Onsdag 20. november 2019
TILLIT: Velferds­staten ble skapt for å hjelpe dem som faller utenfor. Nå frykter Ap-veteran Martin Kolberg at den i stedet mistenkeliggjør folk som sitter nederst ved bordet.
Onsdag 20. november 2019
Flere medier går nå gjennom eldre metoo-artikler og korrigerer feil. – Mediedebatten må ikke bli punktumet for metoo-­debatten, advarer redaktør.