Tirsdag 18. juni 2019
Truende mann skutt i beinet av politiet i Oslo
En 59 år gammel kjenning av politiet ble tirsdag skutt i beinet av politiet i Oslo etter å ha truet en trikkefører og passasjer med kniv.
Publisert: 18 Juni 13:53
En 59 år gammel kjenning av politiet ble tirsdag skutt i beinet av politiet i Oslo etter å ha truet en trikkefører og passasjer med kniv.
– Gjerningsmannen, som har vært norsk statsborger siden 2002, er kjent av politiet fra flere tidligere trusselsituasjoner, opplyser stabssjef Martin Strand i Oslo-politiet.
Mannens motiv er ikke kjent, men det er ingenting som tyder på noen terrorkobling, legger han til.
Politiet fikk melding klokka 9.41 tirsdag om en person som truet en trikkesjåfør med kniv ved Solli plass. Mannen hadde knust et vindu i trikken og hevdet også at han hadde en granat i bagen han bar på.
Mannen forlot deretter trikken og beveget seg nedover Drammensveien. Han ble innhentet av flere politipatruljer ved Skillebekk.

Ustabil Strand beskriver mannen som utagerende og ustabil, og politiet fryktet derfor at han skulle skade publikum.
– Flere politipatruljer var raskt på stedet. Mannen ble anropt, det ble brukt peppergass mot ham og skutt varselskudd, før det ble avfyrt et rettet skudd som traff ham i beinet, forteller Strand.
Hendelsen ble filmet av flere tilskuere, og video av skytingen er lagt ut av VG og Dagbladet.

Ingen granatMannen fikk førstehjelp på stedet, før han ble kjørt til Ullevål sykehus i ambulanse. Han var da ved bevissthet, men tilstanden er ikke kjent. Tirsdag ettermiddag var han ennå ikke avhørt.
Politiets bombegruppe gjennomsøkte 59-åringens bag, men fant ingen granat.
Spesialenheten for politisaker blir rutinemessig varslet når politiet løsner skudd, og de etterforsker nå hendelsen.
Lørdag 20. juli 2019
FASTLÅST: Iran har trappet gradvis opp sine reaksjoner på USAs sanksjoner, men det kan koste dem dyrt. – Irans eneste alternativ er å forhandle med USA, sier iransk forsker.
Lørdag 20. juli 2019
Y-blokka i Regjeringskvartalet i Oslo rives i oktober, og for dem som ivrer etter bevaring, ser alt håp ut til å være ute. Men historien rommer flere eksempler på bygg som med nød og neppe har unngått bulldoserne.
Lørdag 20. juli 2019
VEKK: Truede sopp- og lavarter ofres for å gi plass til vindturbiner som skal stikke nesten en kvart kilometer opp i lufta i Finnskogen i Våler. – Dette er på en måte vårt Alta-Kautokeino-opprør, sier en av demonstrantene.
Lørdag 20. juli 2019
• Det er mye LO og NHO strides om, men en ting er de enige om: Det som faktisk er av vedtatt lovverk og inngåtte avtaler skal man følge. Derfor er det like deprimerende hvert år når LOs sommerpatrulje leverer rapport etter å ha besøkt...
Fredag 19. juli 2019
• Som Klassekampen omtaler i dagens avis offentliggjorde USA på onsdag at Tyrkia nå kastes ut av F-35-samarbeidet. Tyrkia skulle kjøpe inn over 100 amerikanskproduserte F-35-kampfly. Årsaken til utkastelsen er at tyrkerne står ved sitt...
Fredag 19. juli 2019
Offerspill: Tyrkia er ute av F-35-samarbeidet etter russisk ­våpenkjøp. – En pris Erdogan kan være villig til å betale for å nærme seg Russland, ­mener ekspert.
Fredag 19. juli 2019
Amerikanske avis­redaksjoner er nesten halvert siden 2008, viser ny undersøkelse. Også Fædrelandsvennen har mistet 43 av 96 årsverk siden 2012, men sjefredaktøren er optimist.
Fredag 19. juli 2019
KRAV: Frp mener innvandringsforskningen er «ensidig og politisert». Nå vil de stille krav om meningsmangfold i forskningen. – Farlig, svarer Ap.
Torsdag 18. juli 2019
Det nasjonale fotomuseet i Horten krever å bli inkludert i planleggingen av Fotografihuset i Oslo. – Det har vært marginalt med dialog, sier museums­direktør Ingrid Nilsson.
Torsdag 18. juli 2019
• Historiefortelling har vært en viktig del av kulturen vår i alle tider, fra fortellinger rundt bålet til kinoenes blockbustere og fråtsing i strømmetjenestenes serier. Historier hjelper oss å huske fortida, forstå samtida og leve oss inn i...