Tirsdag 18. juni 2019
Truende mann skutt i beinet av politiet i Oslo
En 59 år gammel kjenning av politiet ble tirsdag skutt i beinet av politiet i Oslo etter å ha truet en trikkefører og passasjer med kniv.
Publisert: 18 Juni 13:53
En 59 år gammel kjenning av politiet ble tirsdag skutt i beinet av politiet i Oslo etter å ha truet en trikkefører og passasjer med kniv.
– Gjerningsmannen, som har vært norsk statsborger siden 2002, er kjent av politiet fra flere tidligere trusselsituasjoner, opplyser stabssjef Martin Strand i Oslo-politiet.
Mannens motiv er ikke kjent, men det er ingenting som tyder på noen terrorkobling, legger han til.
Politiet fikk melding klokka 9.41 tirsdag om en person som truet en trikkesjåfør med kniv ved Solli plass. Mannen hadde knust et vindu i trikken og hevdet også at han hadde en granat i bagen han bar på.
Mannen forlot deretter trikken og beveget seg nedover Drammensveien. Han ble innhentet av flere politipatruljer ved Skillebekk.

Ustabil Strand beskriver mannen som utagerende og ustabil, og politiet fryktet derfor at han skulle skade publikum.
– Flere politipatruljer var raskt på stedet. Mannen ble anropt, det ble brukt peppergass mot ham og skutt varselskudd, før det ble avfyrt et rettet skudd som traff ham i beinet, forteller Strand.
Hendelsen ble filmet av flere tilskuere, og video av skytingen er lagt ut av VG og Dagbladet.

Ingen granatMannen fikk førstehjelp på stedet, før han ble kjørt til Ullevål sykehus i ambulanse. Han var da ved bevissthet, men tilstanden er ikke kjent. Tirsdag ettermiddag var han ennå ikke avhørt.
Politiets bombegruppe gjennomsøkte 59-åringens bag, men fant ingen granat.
Spesialenheten for politisaker blir rutinemessig varslet når politiet løsner skudd, og de etterforsker nå hendelsen.
Torsdag 21. november 2019
ANSVAR: Draps­tallet i Bolivia har økt kraftig etter at Evo Morales gikk av. En direkte konsekvens av interimregjeringens politikk, mener forsker.
Torsdag 21. november 2019
Hele 16 norske byer og tettsteder kan miste sitt eneste bokutsalg etter konkursen i Notabene. – Bokhandelen har vært en hjørnestein i Rakkestad, sier ordfører Karoline Fjeldstad.
Torsdag 21. november 2019
STRAFF: Samanslåtte kommunar som har eigedomsskatt, tek med seg ein straffeskatt inn i samlivet. Stavanger taper om lag like mykje som dei fekk i tilskot på å slå seg saman.
Torsdag 21. november 2019
• Fredag i forrige uke ble Frode Berg utvekslet på en grensestasjon på Den kuriske landtunge mellom Litauen og den russiske enklaven Kaliningrad etter at han var benådet av Russlands president Vladimir Putin. Berg var dømt til 14 års fengsel...
Onsdag 20. november 2019
TILLIT: Velferds­staten ble skapt for å hjelpe dem som faller utenfor. Nå frykter Ap-veteran Martin Kolberg at den i stedet mistenkeliggjør folk som sitter nederst ved bordet.
Onsdag 20. november 2019
Flere medier går nå gjennom eldre metoo-artikler og korrigerer feil. – Mediedebatten må ikke bli punktumet for metoo-­debatten, advarer redaktør.
Onsdag 20. november 2019
• USAs utenriksminister Mike Pompeo har varslet at USA forkaster det såkalte Hansell Memorandum, som er det amerikanske utenriksdepartementet juridiske stadfesting fra 1978 om at de israelske bosettingene i okkupert Palestina bryter med...
Onsdag 20. november 2019
KOLONIER: USAs kursendring bidrar til å svekke folkeretten. Midtøstenforskere tror utspillet kan tolkes av Israel som «fritt fram» for bygging av bosettinger.
Tirsdag 19. november 2019
• Aftonbladet melder at av 38 skytinger med dødelige utfall i Malmös gjengmiljøer, har bare seks blitt oppklart av politiet. Det er en oppklaringsprosent på 16 prosent. I Stockholm og Göteborg ligger den på henholdsvis 20 og 24 prosent. «Det...
Tirsdag 19. november 2019
HEKTA: Ni av ti tiåringer har smarttelefon. Nå ber digitaliseringsministeren foreldre gå sammen om å nekte ungene smarttelefoner.