Tirsdag 18. juni 2019
Omsetningen i De norske Bokklubbene halvert siden 2012
Omsetningen i De norske Bokklubbene falt i fjor med 7,5 prosent til 211,7 millioner kroner.
Publisert: 18 Juni 09:42
Omsetningen i De norske Bokklubbene falt i fjor med 7,5 prosent til 211,7 millioner kroner.
– Den fallende omsetningen er et resultat av synkende medlemstall, og det er en utvikling vi har sett over flere år, sier administrerende direktør Kari Møller i De norske Bokklubbene til Finansavisen.
I 2012 var omsetningen på 446,5 millioner kroner, altså dobbelt så mye som i 2018.
– Med de bransjeendringene og endringene i rammebetingelser vi har hatt, kommer ikke nedgangen overraskende, sier Møller.
Fram til 2005 fikk bokklubbene gi sine kunder 25 prosent rabatt på nye bøker. Etter dette ble rabatten halvert til 12,5 prosent.
– Men så langt i år har vi bare hatt en svak nedgang i medlemstallene, og det er vi godt fornøyd med, sier Møller.
Bokklubben Nye Bøker er fremdeles den mest populære. Bokklubbenes medlemsmasse er kvinnedominert, og gjennomsnittskunden er like under 50 år.
(©NTB)
Tirsdag 15. oktober 2019
I MØTE: Tidligere har Ap-ledelsen avvist forslag om å utrede EØS. Nå sier Støre at det kan være en god idé.
Tirsdag 15. oktober 2019
Cappelen Damm Agency selger flere rettigheter enn konkurrentene, men går likevel med tap. Ingvild Haugland håper en bestselger skal redde økonomien.
Tirsdag 15. oktober 2019
RESOLUTT: Tyrkia vil bekjempe YPG-militsen i Syria, selv om hele verden vender seg mot dem. Det sier Tyrkias ambassadør til Norge, Fazli Çorman.
Tirsdag 15. oktober 2019
• Finanspolitisk talsperson Henrik Asheim (H) har funnet en gruppe fattige som Høyre bryr seg om: Lavtlønte med høy formue som «ikke kan selge den ene veggen i leiligheten sin for å betale formuesskatt», som Asheim formulerer det til Dagens...
Mandag 14. oktober 2019
Frp kaller det en seier at det ikke deles ut statsstipender neste år. Nå åpner regjeringen for å avvikle ordningen.
Mandag 14. oktober 2019
SAMTALER: Etter nesten to uker med protester gikk urfolksbevegelsen Conaie lørdag med på å møte president Moreno. Like etter ble det innført portforbud i hovedstaden Quito.
Mandag 14. oktober 2019
FRONTER: Forbundsledelsen håper i det lengste på et kompromiss, men mye tyder på at det blir kamp­avstemning for eller mot EØS i Fellesforbundet.
Mandag 14. oktober 2019
• På norsk kan «messe» bety både gudstjeneste og handelstilstelning. Regjeringen har aldri etterlatt et fnugg av tvil om hvordan den betrakter bokmessa i Frankfurt: ikke som et sted for tilbedelse av litteraturen, men som en svært så...
Lørdag 12. oktober 2019
I år er «Exit» og andre NRK-serier blitt omtalt 243 ganger på kanalens egne nyhetsflater. Ekspert på presseetikk Svein Brurås mener det svekker NRKs troverdighet.
Lørdag 12. oktober 2019
SOLIDARITET: Tyrkiske styrker rykker lenger inn i Syria. Natos generalsekretær Jens Stoltenberg sier han forventer at medlemslandene i alliansen fortsetter å støtte Tyrkia militært.