Tirsdag 18. juni 2019
Omsetningen i De norske Bokklubbene halvert siden 2012
Omsetningen i De norske Bokklubbene falt i fjor med 7,5 prosent til 211,7 millioner kroner.
Publisert: 18 Juni 09:42
Omsetningen i De norske Bokklubbene falt i fjor med 7,5 prosent til 211,7 millioner kroner.
– Den fallende omsetningen er et resultat av synkende medlemstall, og det er en utvikling vi har sett over flere år, sier administrerende direktør Kari Møller i De norske Bokklubbene til Finansavisen.
I 2012 var omsetningen på 446,5 millioner kroner, altså dobbelt så mye som i 2018.
– Med de bransjeendringene og endringene i rammebetingelser vi har hatt, kommer ikke nedgangen overraskende, sier Møller.
Fram til 2005 fikk bokklubbene gi sine kunder 25 prosent rabatt på nye bøker. Etter dette ble rabatten halvert til 12,5 prosent.
– Men så langt i år har vi bare hatt en svak nedgang i medlemstallene, og det er vi godt fornøyd med, sier Møller.
Bokklubben Nye Bøker er fremdeles den mest populære. Bokklubbenes medlemsmasse er kvinnedominert, og gjennomsnittskunden er like under 50 år.
(©NTB)
Onsdag 17. juli 2019
SAMMEN: EUs utenriksministre erklærer samlet støtte til atomavtalen. Dette til tross for nye trusler fra Iran om å gå bort fra forpliktelsene i avtalen.
Onsdag 17. juli 2019
Oslo Høyre krever bademuligheter for å støtte det omstridte Fotografihuset på Sukkerbiten. Men leder av Fotografihuset mener området ikke er egnet for bading.
Onsdag 17. juli 2019
UFORUTSIGBART: Bare en tredel helsefagarbeidere har full stilling. De yngste og de eldste jobber mest deltid. – Vi trenger flere folk på jobb, sier helsefagarbeider Jørgen Aanerud.
Onsdag 17. juli 2019
• En klassisk myte om moderne kapitalistiske samfunn er at så lenge man er villig til å jobbe, vil man ha et bra liv. De som virkelig blir fattige er de som faller utenfor, som arbeidsløse og rusmisbrukere. I flere tiår etter andre...
Tirsdag 16. juli 2019
• «Natt og dag, vinter og sommer er den over meg – denne dragende hjemve etter havet», skrev Henrik Ibsen i «Fruen fra havet». Vi er mange som lengter etter havet, kanskje først og fremst nå om sommeren. Men det er ikke alltid like lett å få...
Tirsdag 16. juli 2019
SV lover omkamp om Fotografihuset på Sukkerbiten i byrådsforhandlingene etter valget. – Vi vil jobbe hardt for at området omreguleres, sier ordfører Marianne Borgen (SV) i Oslo.
Tirsdag 16. juli 2019
MEDISIN: På havbunnen utenfor Bjørnøya har forskere funnet et dyr ikke ulikt en juledekorasjon. Det har molekyler som kan drepe kreft­celler effektivt.
Tirsdag 16. juli 2019
MOTSTAND: President Donald Trumps plan om å deportere 2000 utviste innvandrere utfordres av aktivister og landets største byer.
Mandag 15. juli 2019
BYGGER UT: Siden 2000 har antall ­bygninger i strandsonen økt med 20 prosent. Kommunene klarer ikke ­forvalte det nasjonale ansvaret, mener Norsk Friluftsliv.
Mandag 15. juli 2019
KANDIDAT: EU-statsledernes kom­promissforslag til kommisjonen er i fare. – Tragisk om sosialdemokratene stemmer for en konservativ kandidat, mener dansk europapolitiker.