Fredag 14. juni 2019
Norge med 99,8 prosents sjanse for å nå VM-åttedelsfinalen
Det er 99,8 prosents sannsynlighet for at de norske fotballkvinnene tar seg videre til cupspillet i VM, ifølge Norsk Regnesentral.
Publisert: 14 Juni 14:47
Det er 99,8 prosents sannsynlighet for at de norske fotballkvinnene tar seg videre til cupspillet i VM, ifølge Norsk Regnesentral.
Norge måtte tåle 1-2-tap mot vertsnasjonen Frankrike i annen VM-kamp, men har særs liten grunn til å frykte exit etter den siste gruppespillkampen mot Sør-Korea.
Norsk Regnesentral (NR) beregner sannsynlighet for alle lag utfall i VM, og den er kommet fram til at Norge har 99,8 prosents sjanse for å ta seg videre til cupspillet.
Resultatet er instituttet kommet fram til ved å simulere de resterende VM-kampene på en datamaskin 100.000 ganger. Ut fra disse kunstig spilte kampene, beregnes lagenes sjanser til å vinne VM, til å vinne sin gruppe og til å nå finalen, for å nevne noe.

Frankrike favorittNR er kommet fram til at Frankrike er VM-favoritt med 21,7 prosents sannsynlighet for å hente hjem VM-gullet. USA er nestfavoritt (19,7), mens Tyskland har tredje størst sannsynlighet (18,8) for å gå helt til topps.
I samme beregning får Norge 5,5 prosents sjanse - sjette best - til å vinne VM. Sannsynligheten for å nå semifinalen er 33,3 prosent, mens de norske kvinnene har 12,2 prosents sjanse til å spille seg til finalen, ifølge regnesentralen.
Status i Norges gruppe foran siste kampdag er at Frankrike topper med 6 poeng. Norge og Nigeria har tre poeng, mens Sør-Korea står uten poeng.
De to beste lagene i hver av de seks VM-gruppene går videre til cupspillet. Det gjør også de fire beste treerne. Norge er dessuten klar favoritt foran mandagens oppgjør mot Sør-Korea.
(©NTB)
Tirsdag 23. juli 2019
RISIKO: En tidligere britisk flåteadmiral ber Storbritannias nye statsminister sette brexit til side for å håndtere krisa i Persiabukta.
Tirsdag 23. juli 2019
NYTT BLIKK: Jeger- og fiskerforbundet, Turistforeningen og Naturvern­forbundet krev ny handsaming av alle vindkraftkonse- sjonar der utbygginga ikkje er starta.
Tirsdag 23. juli 2019
• I går ble det holdt markeringer mange steder for å minnes at det var åtte år siden en av de verste høyreekstreme terroraksjonene i nyere tid rammet Norge. Bombeangrepet mot regjeringskvartalet og massakren på AUF-ere på Utøya var tragisk,...
Tirsdag 23. juli 2019
Modernistiske bygg er blitt turistattraksjoner i Brasil og Tyskland. I Norge er flere bygg fra samme periode rivningstruet. Kunstprofessor mener arkitekturen rammes av en 40-årskrise.
Mandag 22. juli 2019
RADIKALISERES: Der ledere i høyre­ekstreme miljøer de siste årene har manet til kulturkamp og skolering, opp­fordrer stadig flere i høyreekstreme nettsamfunn til voldsbruk.
Mandag 22. juli 2019
Det var ikke et angrep på alle.Det er en myte at det var et angrep på alle.Det var ikke et angrep på rasister.
Mandag 22. juli 2019
Skuespillerforbundets leder Knut Alfsen vil ha teaterstrømming inn i tariffavtalen med Spekter. Vi er klare til å jobbe for det, svarer teaterstrømme-tjenesten Applaus scene.
Mandag 22. juli 2019
NY DEBATT: Nei til EU varsler kamp mot EUs fjerde energipakke som de mener vil gi Acer enda mer makt. Miljøorganisasjon er positiv, mens Ap ikke har tatt stilling ennå.
Lørdag 20. juli 2019
FASTLÅST: Iran har trappet gradvis opp sine reaksjoner på USAs sanksjoner, men det kan koste dem dyrt. – Irans eneste alternativ er å forhandle med USA, sier iransk forsker.
Lørdag 20. juli 2019
Y-blokka i Regjeringskvartalet i Oslo rives i oktober, og for dem som ivrer etter bevaring, ser alt håp ut til å være ute. Men historien rommer flere eksempler på bygg som med nød og neppe har unngått bulldoserne.