Fredag 14. juni 2019
Norge med 99,8 prosents sjanse for å nå VM-åttedelsfinalen
Det er 99,8 prosents sannsynlighet for at de norske fotballkvinnene tar seg videre til cupspillet i VM, ifølge Norsk Regnesentral.
Publisert: 14 Juni 14:47
Det er 99,8 prosents sannsynlighet for at de norske fotballkvinnene tar seg videre til cupspillet i VM, ifølge Norsk Regnesentral.
Norge måtte tåle 1-2-tap mot vertsnasjonen Frankrike i annen VM-kamp, men har særs liten grunn til å frykte exit etter den siste gruppespillkampen mot Sør-Korea.
Norsk Regnesentral (NR) beregner sannsynlighet for alle lag utfall i VM, og den er kommet fram til at Norge har 99,8 prosents sjanse for å ta seg videre til cupspillet.
Resultatet er instituttet kommet fram til ved å simulere de resterende VM-kampene på en datamaskin 100.000 ganger. Ut fra disse kunstig spilte kampene, beregnes lagenes sjanser til å vinne VM, til å vinne sin gruppe og til å nå finalen, for å nevne noe.

Frankrike favorittNR er kommet fram til at Frankrike er VM-favoritt med 21,7 prosents sannsynlighet for å hente hjem VM-gullet. USA er nestfavoritt (19,7), mens Tyskland har tredje størst sannsynlighet (18,8) for å gå helt til topps.
I samme beregning får Norge 5,5 prosents sjanse - sjette best - til å vinne VM. Sannsynligheten for å nå semifinalen er 33,3 prosent, mens de norske kvinnene har 12,2 prosents sjanse til å spille seg til finalen, ifølge regnesentralen.
Status i Norges gruppe foran siste kampdag er at Frankrike topper med 6 poeng. Norge og Nigeria har tre poeng, mens Sør-Korea står uten poeng.
De to beste lagene i hver av de seks VM-gruppene går videre til cupspillet. Det gjør også de fire beste treerne. Norge er dessuten klar favoritt foran mandagens oppgjør mot Sør-Korea.
(©NTB)
Fredag 20. september 2019
HALVVEIS: President Macron legger om kursen. Nå skal han snakke om innvandring og sekularisme for å vinne høyresidevelgere i 2022.
Fredag 20. september 2019
DN-ansatte må belage seg på å flytte inn i medie­husets nye «bokser», men får ikke få vite hva det innebærer før sluttpakkevinduet lukkes. Ansatte er særlig bekymret for at lørdagsmagasinet blir pulverisert.
Fredag 20. september 2019
UTÅLMODIG: USAs ambassadør har møtt representanter fra utenrikskomiteen med klar beskjed: Norge må bruke mer penger på Forsvaret, eller risikere å stå alene.
Fredag 20. september 2019
• Den siste uka har det stormet rundt Venstre-politiker Abid Raja, etter at han anklaget Fremskrittsparti-leder Siv Jensens bruk av ordet snikislamisering for «brun skremselspropaganda». Bakgrunnen for Rajas utblåsing var Siv Jensens kronikk...
Torsdag 19. september 2019
Lydbøkene har inntatt skolen. Forsker Bjarte Reidar Furnes mener lærerne først og fremst må legge til rette for at elevene leser papir­bøker.
Torsdag 19. september 2019
HJELP: Høyreekstreme Avigdor Liebermann sitter med de beste kortene i den fastlåste regjeringskabalen i Israel.
Torsdag 19. september 2019
EKSTREMT: I kjølvannet av terrorangrepet mot moskeen i Bærum gikk antall tips til politiet om netthat og høyre­radikaliserte personer rett til værs.
Torsdag 19. september 2019
• Er det nå over for den lengst­sittende statsministeren i Israels historie, Benjamin Netanyahu? Det får vi antakeligvis ikke vite på en god stund. De jevne resultatene etter nyvalget på tirsdag viser at den politiske situasjonen i Israel er...
Onsdag 18. september 2019
• Lørdag for halvannen uke siden sto en gruppe foreldre viftende med flagget til Ukrainas marine på Boryspil lufthavn utenfor Kiev for å ta imot sine sønner. De hadde vært i fangenskap siden i fjor da Russland tok tre ukrainske fartøy i...
Onsdag 18. september 2019
VIL SNAKKE: Flere LO-forbund har kontant avvist å inkludere MDG i en rødgrønn koalisjon i 2021. Nå inviterer MDG fagbevegelsen til samtaler.