Torsdag 13. juni 2019
St. Louis vant Stanley Cup - 52 års ventetid er over
St. Louis Blues sikret seg sitt første Stanley Cup-trofé noensinne etter å ha slått Boston Bruins 4-1 i den avgjørende, sjuende kampen i finaleserien.
Publisert: 13 Juni 07:26
St. Louis Blues sikret seg sitt første Stanley Cup-trofé noensinne etter å ha slått Boston Bruins 4-1 i den avgjørende, sjuende kampen i finaleserien.
St. Louis Blues debuterte i NHL i 1967-68-sesongen og spilte i år sitt 42. sluttspill. Så sent som i januar lå laget sist på tabellen.
Nå er de Stanley Cup-mestre.
– Det har vært et helt utrolig år. Jeg vet ikke helt hva jeg skal si. Fra der vi var, til der vi er nå. Jeg har aldri vært mer stolt over å bære drakten. Det er utrolig, sa lagkaptein for St. Louis Blues Alex Pietrangelo til nhl.com etter kampen.
I forkant av onsdagens kamp sto det 3-3 etter seks kamper i finaleserien. Dermed måtte Stanley Cup avgjøres i en sjuende og avgjørende finalekamp.

Entusiasmen dabbet avHjemmelaget Boston Bruins fikk en vond første periode i TD Garden.
Med tre minutter igjen av perioden satte St. Louis-spiller Ryan O'Reilly inn kampens første scoring, mot spillets gang. Og bare sekunder før periodeslutt doblet bortelaget ledelsen.
Da var det Pietrangelo som var sist på pucken.
Kampens andre periode var jevnspilt og hendelsesfattig. St. Louis var nærmest scoring, men Bostons Zdeno Charas mirakuløse redning bak egen målvakt Tuukka Rask hindret ny scoring.
Allerede da hadde mye av entusiasmen til hjemmepublikummet dabbet av.

Hang med hodetI kampens siste periode ble all tvil feid til side. Brayden Schenn og Zach Sanford satte inn hver sine mål for St. Louis. Selv ikke Matt Grzelcyks trøstescoring kunne endre utfallet: 4-1-seier til St. Louis og en historisk kveld for Missouri-laget.
– Det er en utrolig følelse. Vi klarte det. Jeg kan ikke vente med å komme tilbake til St. Louis å feire sammen med resten av byen, sa St. Louis-keeper Jordan Binnington, skriver AFP.
På motsatt banehalvdel hang Boston-spillerne med hodet.
– Det er vanskelig å finne ord, sa lagets kaptein Zdeno Chara mens han kjempet med å holde tårene tilbake.
– Dette er ikke enkelt. Alle så for seg et annet utfall og vi trodde virkelig det var vår tur. Men sånn er sport, man må takle det og komme seg videre.

Lang vei til finalenVeien til den historiske finaleseieren har vært lang for St. Louis.
De slo ut Mats Zuccarellos Stars med 4-3 i kvartfinalen, før de beseiret San Jose Sharks 4–2 i semifinaleserien. Til slutt sikret laget fra Missouri seg sin første finale siden 1970 og sitt første Stanley Cup-trofé noensinne.
St. Louis var fram til onsdag det eldste aktive laget i NHL som aldri har vunnet Stanley Cup, til tross for finaler i både 1968, 1969 og 1970.


(©NTB)
Fredag 20. september 2019
HALVVEIS: President Macron legger om kursen. Nå skal han snakke om innvandring og sekularisme for å vinne høyresidevelgere i 2022.
Fredag 20. september 2019
DN-ansatte må belage seg på å flytte inn i medie­husets nye «bokser», men får ikke få vite hva det innebærer før sluttpakkevinduet lukkes. Ansatte er særlig bekymret for at lørdagsmagasinet blir pulverisert.
Fredag 20. september 2019
UTÅLMODIG: USAs ambassadør har møtt representanter fra utenrikskomiteen med klar beskjed: Norge må bruke mer penger på Forsvaret, eller risikere å stå alene.
Fredag 20. september 2019
• Den siste uka har det stormet rundt Venstre-politiker Abid Raja, etter at han anklaget Fremskrittsparti-leder Siv Jensens bruk av ordet snikislamisering for «brun skremselspropaganda». Bakgrunnen for Rajas utblåsing var Siv Jensens kronikk...
Torsdag 19. september 2019
Lydbøkene har inntatt skolen. Forsker Bjarte Reidar Furnes mener lærerne først og fremst må legge til rette for at elevene leser papir­bøker.
Torsdag 19. september 2019
HJELP: Høyreekstreme Avigdor Liebermann sitter med de beste kortene i den fastlåste regjeringskabalen i Israel.
Torsdag 19. september 2019
EKSTREMT: I kjølvannet av terrorangrepet mot moskeen i Bærum gikk antall tips til politiet om netthat og høyre­radikaliserte personer rett til værs.
Torsdag 19. september 2019
• Er det nå over for den lengst­sittende statsministeren i Israels historie, Benjamin Netanyahu? Det får vi antakeligvis ikke vite på en god stund. De jevne resultatene etter nyvalget på tirsdag viser at den politiske situasjonen i Israel er...
Onsdag 18. september 2019
• Lørdag for halvannen uke siden sto en gruppe foreldre viftende med flagget til Ukrainas marine på Boryspil lufthavn utenfor Kiev for å ta imot sine sønner. De hadde vært i fangenskap siden i fjor da Russland tok tre ukrainske fartøy i...
Onsdag 18. september 2019
VIL SNAKKE: Flere LO-forbund har kontant avvist å inkludere MDG i en rødgrønn koalisjon i 2021. Nå inviterer MDG fagbevegelsen til samtaler.