Onsdag 12. juni 2019
Flere hundre demonstranter pågrepet i Moskva
Flere hundre demonstranter er pågrepet i Moskva under en protest mot politiets arbeidsmetoder. Blant dem er opposisjonsleder Alexej Navalnyj.
Publisert: 12 Juni 15:36
Flere hundre demonstranter er pågrepet i Moskva under en protest mot politiets arbeidsmetoder. Blant dem er opposisjonsleder Alexej Navalnyj.
Politiet i byen opplyser at over 200 er pågrepet. Den uavhengige gruppa OVD-Info, som følger med på det russiske politiets pågripelser av opposisjonelle, setter imidlertid tallet på pågripelser til over 400.
Demonstrasjonen skjedde i sentrum av den russiske hovedstaden og var ikke meldt inn på forhånd. Demonstrantene anklaget politiet for forfalskning av bevis da gravejournalisten Ivan Golunov ble siktet og pågrepet.
Journalisten ble løslatt fra fengsel tirsdag, da påtalemyndigheten la bort siktelsen på grunn av manglende bevis.
Pågripelsen av Golunov har utløst en storm av protester både fra vanlige russere, ansatte i mediebransjen, politikere og medlemmer av nasjonalforsamlingen.
Innenriksdepartementet skal nå granske politiets fremferd i saken. Innenriksminister Vladimir Kolokoltsev varslet tirsdag at flere høytstående polititjenestemenn vil bli sparket, mens flere andre vil bli etterforsket.
– Jeg har besluttet å be den russiske presidenten om å avskjedige politisjefen i det vestlige Moskva, generalmajor Andrej Putsjkov, og sjefen for narkotikapolitiet i Moskva, generalmajor Jurij Devjatkin, sa Kolokoltsev.
(©NTB)
Fredag 20. september 2019
HALVVEIS: President Macron legger om kursen. Nå skal han snakke om innvandring og sekularisme for å vinne høyresidevelgere i 2022.
Fredag 20. september 2019
DN-ansatte må belage seg på å flytte inn i medie­husets nye «bokser», men får ikke få vite hva det innebærer før sluttpakkevinduet lukkes. Ansatte er særlig bekymret for at lørdagsmagasinet blir pulverisert.
Fredag 20. september 2019
UTÅLMODIG: USAs ambassadør har møtt representanter fra utenrikskomiteen med klar beskjed: Norge må bruke mer penger på Forsvaret, eller risikere å stå alene.
Fredag 20. september 2019
• Den siste uka har det stormet rundt Venstre-politiker Abid Raja, etter at han anklaget Fremskrittsparti-leder Siv Jensens bruk av ordet snikislamisering for «brun skremselspropaganda». Bakgrunnen for Rajas utblåsing var Siv Jensens kronikk...
Torsdag 19. september 2019
Lydbøkene har inntatt skolen. Forsker Bjarte Reidar Furnes mener lærerne først og fremst må legge til rette for at elevene leser papir­bøker.
Torsdag 19. september 2019
HJELP: Høyreekstreme Avigdor Liebermann sitter med de beste kortene i den fastlåste regjeringskabalen i Israel.
Torsdag 19. september 2019
EKSTREMT: I kjølvannet av terrorangrepet mot moskeen i Bærum gikk antall tips til politiet om netthat og høyre­radikaliserte personer rett til værs.
Torsdag 19. september 2019
• Er det nå over for den lengst­sittende statsministeren i Israels historie, Benjamin Netanyahu? Det får vi antakeligvis ikke vite på en god stund. De jevne resultatene etter nyvalget på tirsdag viser at den politiske situasjonen i Israel er...
Onsdag 18. september 2019
• Lørdag for halvannen uke siden sto en gruppe foreldre viftende med flagget til Ukrainas marine på Boryspil lufthavn utenfor Kiev for å ta imot sine sønner. De hadde vært i fangenskap siden i fjor da Russland tok tre ukrainske fartøy i...
Onsdag 18. september 2019
VIL SNAKKE: Flere LO-forbund har kontant avvist å inkludere MDG i en rødgrønn koalisjon i 2021. Nå inviterer MDG fagbevegelsen til samtaler.