Onsdag 12. juni 2019
Danmark stenger alle hydrogenstasjoner
Alle åtte hydrogenstasjoner i Danmark blir midlertidig stengt etter eksplosjonen i Sandvika mandag, opplyser bransjetidsskriftet Ingeniøren.
Publisert: 12 Juni 19:50
Alle åtte hydrogenstasjoner i Danmark blir midlertidig stengt etter eksplosjonen i Sandvika mandag, opplyser bransjetidsskriftet Ingeniøren.
Energiselskapet OK, som er med på å drive fire av stasjonene, bekrefter at de blir stengt. Stasjonene drives av Danish Hydrogen Fuel, et samarbeid mellom OK, industrigasselskapet Strandmøllen og Nel.
Det er hydrogenselskapet Nel som har levert teknologien bak tankstasjonen i Norge og også de danske stasjonene.
Ifølge Nel er imidlertid teknologien i Danmark en annen enn i Norge. Derfor bør det ikke være fare for en lignende eksplosjon ved danske stasjoner, sier Niels Ole Christensen til Ingeniøren.
Nel stenger likevel stasjonene for sikkerhets skyld og anmoder danske bilister om å la tanken vare lengst mulig, da det ikke er klart når stasjonene vil åpne igjen.
– Som en forholdsregel anbefaler Nel at kundene midlertidig stanser driften innen samme produktfamilie inntil den underliggende årsaken er funnet. Det inkluderer stasjoner i både Europa og USA, på totalt ti steder. Enkelte operatører har også uavhengig besluttet å stenge stasjonene som en supplerende forholdsregel, skriver Nel på sine hjemmesider.
Alle hydrogenstasjonene i Norge er midlertidig stengt etter eksplosjonen i Sandvika.
(©NTB)
Fredag 20. september 2019
HALVVEIS: President Macron legger om kursen. Nå skal han snakke om innvandring og sekularisme for å vinne høyresidevelgere i 2022.
Fredag 20. september 2019
DN-ansatte må belage seg på å flytte inn i medie­husets nye «bokser», men får ikke få vite hva det innebærer før sluttpakkevinduet lukkes. Ansatte er særlig bekymret for at lørdagsmagasinet blir pulverisert.
Fredag 20. september 2019
UTÅLMODIG: USAs ambassadør har møtt representanter fra utenrikskomiteen med klar beskjed: Norge må bruke mer penger på Forsvaret, eller risikere å stå alene.
Fredag 20. september 2019
• Den siste uka har det stormet rundt Venstre-politiker Abid Raja, etter at han anklaget Fremskrittsparti-leder Siv Jensens bruk av ordet snikislamisering for «brun skremselspropaganda». Bakgrunnen for Rajas utblåsing var Siv Jensens kronikk...
Torsdag 19. september 2019
Lydbøkene har inntatt skolen. Forsker Bjarte Reidar Furnes mener lærerne først og fremst må legge til rette for at elevene leser papir­bøker.
Torsdag 19. september 2019
HJELP: Høyreekstreme Avigdor Liebermann sitter med de beste kortene i den fastlåste regjeringskabalen i Israel.
Torsdag 19. september 2019
EKSTREMT: I kjølvannet av terrorangrepet mot moskeen i Bærum gikk antall tips til politiet om netthat og høyre­radikaliserte personer rett til værs.
Torsdag 19. september 2019
• Er det nå over for den lengst­sittende statsministeren i Israels historie, Benjamin Netanyahu? Det får vi antakeligvis ikke vite på en god stund. De jevne resultatene etter nyvalget på tirsdag viser at den politiske situasjonen i Israel er...
Onsdag 18. september 2019
• Lørdag for halvannen uke siden sto en gruppe foreldre viftende med flagget til Ukrainas marine på Boryspil lufthavn utenfor Kiev for å ta imot sine sønner. De hadde vært i fangenskap siden i fjor da Russland tok tre ukrainske fartøy i...
Onsdag 18. september 2019
VIL SNAKKE: Flere LO-forbund har kontant avvist å inkludere MDG i en rødgrønn koalisjon i 2021. Nå inviterer MDG fagbevegelsen til samtaler.