Onsdag 12. juni 2019
Danmark stenger alle hydrogenstasjoner
Alle åtte hydrogenstasjoner i Danmark blir midlertidig stengt etter eksplosjonen i Sandvika mandag, opplyser bransjetidsskriftet Ingeniøren.
Publisert: 12 Juni 14:25
Alle åtte hydrogenstasjoner i Danmark blir midlertidig stengt etter eksplosjonen i Sandvika mandag, opplyser bransjetidsskriftet Ingeniøren.
Energiselskapet OK, som inngår i Danish Hydrogen Fuel A/S, driver fire av stasjonene og bekrefter at de blir stengt.
Det er hydrogenselskapet Nel som har levert teknologien bak tankstasjonen i Norge, og som OK er en del av i Danmark. Ifølge Nel er teknologien i Danmark er en annen enn i Norge og derfor bør det ikke være fare for en lignende eksplosjon ved danske stasjoner, sier Niels Ole Christensen til Ingeniøren.
Nel likevel for sikkerhets skyld og anmoder danske bilister om å tanken til å vare lengst mulig, da det ikke er klart når stasjonene vil åpne igjen.
Alle ti stasjoner i Norge er også stengt etter ulykken i Sandvika.
(©NTB)
Tirsdag 25. juni 2019
• Amerikanske Lawrence Wilkerson var i 2003 stabssjef for USAs utenriksminister Colin Powell. Han var med på å sette sammen etterretningsmaterialet Powell presenterte for FN for å få organisasjonens godkjentstempel på et militært angrep på...
Tirsdag 25. juni 2019
OVER: Sykehusstreiken ble avsluttet med tvang. Som vanlig. 18 av 22 helsestreiker de siste 30 årene har endt i tvungen lønnsnemnd. Streikeretten øde­legges, mener streikeleder.
Tirsdag 25. juni 2019
SANKSJONER: USA øker presset på Iran. – De kan komme til forhandlingsbordet, eller de kan se økonomien sin bli knust, sier USAs spesialutsending til landet.
Tirsdag 25. juni 2019
Dagbladet fjerner sin faste kulturspalte fra papiravisa. – Det er mulig tv og podkast kommuniserer dette stoffet bedre enn tekst, sier sjef­redaktør Alexandra Beverfjord.
Mandag 24. juni 2019
PRESS: Donald Trump går til nye skritt i den økonomiske krigføringen mot Iran. Amerikanske myndig­heter er overrasket over hvor hardt sanksjonene ­rammer økonomien i landet.
Mandag 24. juni 2019
Norsk Presseforbund frykter at dokumentarserier som «Helene sjekker inn» blir tilnærmet umulig å lage dersom Helsedepartementets forslag til ny veileder for filming på sykehus blir vedtatt.
Mandag 24. juni 2019
• NHO Service og Handel har for alvor kastet seg inn i kommunevalgkampen. Med kampanjen «Proffentlig», som kopler ordene privat og offentlig, ønsker foreningen «å hylle samarbeidet mellom private og offentlige løsninger». NHO Service og...
Mandag 24. juni 2019
KRITISK: Legen Gunnar Fæhn har tidligere uttrykt sterk motstand mot innvandring. Det var han som godkjente transporten av Atefa Rezaie. Familiens advokat vil klage til Rådet for legeetikk.
Lørdag 22. juni 2019
Det er ikke Nasjonalmuseets oppgave å bygge opp en privat kunstsamling, sier Aros-direktør Erling Høyersten. Han kaller avtalen med Fredriksen-søstrene «betenkelig».
Lørdag 22. juni 2019
DRONEDUELL: Gjensidige anklager kan ha stanset USAs angrep på en iransk radar- og rakettbase.