Onsdag 12. juni 2019
Real Madrid henter fransk landslagsspiller
Kjøpefesten fortsetter i Real Madrid. Onsdag ble Ferland Mendy (24) hentet fra Lyon til den spanske hovedstaden.
Publisert: 12 Juni 21:14
Kjøpefesten fortsetter i Real Madrid. Onsdag ble Ferland Mendy (24) hentet fra Lyon til den spanske hovedstaden.
Den spanske giganten er for alvor i gang med et nytt storprosjekt. Etter en skuffende sesong har de så langt hentet blant andre Eden Hazard, Luka Jovic og Éder Militão.
Siste mann inn er altså forsvarsspilleren Mendy. Real Madrid bekrefter overgangen på sitt nettsted onsdag kveld. Klubben skriver at 24-åringen har skrevet under på en seksårskontrakt.
Lyon skriver at overgangssummen er på 48 millioner euro, tilsvarende 470 millioner kroner etter dagens kurs. Summen kan ifølge klubben også øke på grunn av klausuler.
Mendy har spilt for Lyon siden 2017 og har tre landskamper for Frankrike. Han spilte fra start da verdensmesterne slo Andorra 4-0 tirsdag.
Etter en gyllen periode med fire mesterligatitler mellom 2014 og 2018 ble forrige sesong alt annet enn bra for Real Madrid. Både Julen Lopetegui og Santiago Solari måtte gi seg som hovedtrenere etter skuffende resultater. Nå ledes laget av klubblegenden Zinédine Zidane. Han var også trener da Real vant mesterligaen tre år på rad i 2016, 2017 og 2018.
Franskmannen ga seg etter 2018-sesongen, før han altså returnerte til hovedstadsklubben.
(©NTB)
Onsdag 19. juni 2019
HISTORISK: Arbeiderpartiet ligger an til å gjøre historiens dårligste lokalvalg. Deler av partiet åpner nå for en lederdiskusjon.
Onsdag 19. juni 2019
HARDE ANKLAGER: Amerikanske myndig­heter legger fram stadig flere beviser som skal vise at Iran står bak sabotasjeaksjonene i Persia-gulfen.
Onsdag 19. juni 2019
• Leder i Manifest tankesmie Magnus Marsdal tok i gårsdagens avis til orde for at SV og Rødt bør inngå en forpliktende avtale om politikk de ønsker gjennomslag for, før de vil støtte en ny regjering. Han mener det vil gi partiene sterkere...
Onsdag 19. juni 2019
Unni Lindell fikk romanroyalty da hun ga ut sak­prosabok hos Aschehoug. Forlaget avviser at forfatteren har fått en spesialavtale.
Tirsdag 18. juni 2019
Resett har fått kritikk fra Høyre-topper for å slippe til hatefulle ytringer. Men ifølge en ny undersøkelse har velgerne på høyresida stor tillit til det islam­kritiske nettstedet.
Tirsdag 18. juni 2019
• I Store norske leksikon er ordet vy beskrevet slik: «Oversikt over noe omfattende og uoversiktlig. Denne betydningen brukes oftest i flertallsformen vyer. Man kan for eksempel ha store vyer om framtida, det betyr at man har store ønsker...
Tirsdag 18. juni 2019
IKKE OVER: Demonstrantene i Sudan er tilbake der de startet, med små demonstrasjoner i gater og smug. Aktivistene nøyer seg ikke med at den avsatte president nå stilles for retten.
Tirsdag 18. juni 2019
NEI: Venstre og KrF sier ja til Rita Otterviks (Ap) invitasjon til reforhandling av asylforliket, men Ap sentralt ønsker ingen endring.
Mandag 17. juni 2019
Den tyske journalisten Kai Strittmatter er sjokkert over debatten rundt «Ways of Seeing». – Eit lærestykke om trugsmål mot demokratiet, meiner han.
Mandag 17. juni 2019
• Først ble det påpekt at han var lite synlig i valgkampen. Så uteble han fra Socialdemokratiets valgfest. Da han dukket opp til regjeringsforhandlinger forrige lørdag, framsto Henrik Sass Larsen «riv-rav-ruskende gal», ifølge Ekstra Bladets...