Onsdag 12. juni 2019
Real Madrid henter fransk landslagsspiller
Kjøpefesten fortsetter i Real Madrid. Onsdag ble Ferland Mendy (24) hentet fra Lyon til den spanske hovedstaden.
Publisert: 12 Juni 21:14
Kjøpefesten fortsetter i Real Madrid. Onsdag ble Ferland Mendy (24) hentet fra Lyon til den spanske hovedstaden.
Den spanske giganten er for alvor i gang med et nytt storprosjekt. Etter en skuffende sesong har de så langt hentet blant andre Eden Hazard, Luka Jovic og Éder Militão.
Siste mann inn er altså forsvarsspilleren Mendy. Real Madrid bekrefter overgangen på sitt nettsted onsdag kveld. Klubben skriver at 24-åringen har skrevet under på en seksårskontrakt.
Lyon skriver at overgangssummen er på 48 millioner euro, tilsvarende 470 millioner kroner etter dagens kurs. Summen kan ifølge klubben også øke på grunn av klausuler.
Mendy har spilt for Lyon siden 2017 og har tre landskamper for Frankrike. Han spilte fra start da verdensmesterne slo Andorra 4-0 tirsdag.
Etter en gyllen periode med fire mesterligatitler mellom 2014 og 2018 ble forrige sesong alt annet enn bra for Real Madrid. Både Julen Lopetegui og Santiago Solari måtte gi seg som hovedtrenere etter skuffende resultater. Nå ledes laget av klubblegenden Zinédine Zidane. Han var også trener da Real vant mesterligaen tre år på rad i 2016, 2017 og 2018.
Franskmannen ga seg etter 2018-sesongen, før han altså returnerte til hovedstadsklubben.
(©NTB)
Fredag 20. september 2019
HALVVEIS: President Macron legger om kursen. Nå skal han snakke om innvandring og sekularisme for å vinne høyresidevelgere i 2022.
Fredag 20. september 2019
DN-ansatte må belage seg på å flytte inn i medie­husets nye «bokser», men får ikke få vite hva det innebærer før sluttpakkevinduet lukkes. Ansatte er særlig bekymret for at lørdagsmagasinet blir pulverisert.
Fredag 20. september 2019
UTÅLMODIG: USAs ambassadør har møtt representanter fra utenrikskomiteen med klar beskjed: Norge må bruke mer penger på Forsvaret, eller risikere å stå alene.
Fredag 20. september 2019
• Den siste uka har det stormet rundt Venstre-politiker Abid Raja, etter at han anklaget Fremskrittsparti-leder Siv Jensens bruk av ordet snikislamisering for «brun skremselspropaganda». Bakgrunnen for Rajas utblåsing var Siv Jensens kronikk...
Torsdag 19. september 2019
Lydbøkene har inntatt skolen. Forsker Bjarte Reidar Furnes mener lærerne først og fremst må legge til rette for at elevene leser papir­bøker.
Torsdag 19. september 2019
HJELP: Høyreekstreme Avigdor Liebermann sitter med de beste kortene i den fastlåste regjeringskabalen i Israel.
Torsdag 19. september 2019
EKSTREMT: I kjølvannet av terrorangrepet mot moskeen i Bærum gikk antall tips til politiet om netthat og høyre­radikaliserte personer rett til værs.
Torsdag 19. september 2019
• Er det nå over for den lengst­sittende statsministeren i Israels historie, Benjamin Netanyahu? Det får vi antakeligvis ikke vite på en god stund. De jevne resultatene etter nyvalget på tirsdag viser at den politiske situasjonen i Israel er...
Onsdag 18. september 2019
• Lørdag for halvannen uke siden sto en gruppe foreldre viftende med flagget til Ukrainas marine på Boryspil lufthavn utenfor Kiev for å ta imot sine sønner. De hadde vært i fangenskap siden i fjor da Russland tok tre ukrainske fartøy i...
Onsdag 18. september 2019
VIL SNAKKE: Flere LO-forbund har kontant avvist å inkludere MDG i en rødgrønn koalisjon i 2021. Nå inviterer MDG fagbevegelsen til samtaler.