Onsdag 12. juni 2019
Kvinne dømt til 14 års fengsel for knivdrap på ektemannen
En 51 år gammel kvinne mente hun handlet i nødverge da hun drepte ektemannen med kniv på Grefsen i Oslo. Retten var uenig og dømte kvinnen til 14 års fengsel.
Publisert: 12 Juni 12:40
En 51 år gammel kvinne mente hun handlet i nødverge da hun drepte ektemannen med kniv på Grefsen i Oslo. Retten var uenig og dømte kvinnen til 14 års fengsel.
Kvinnen stakk mannen med kniv både i brystet og halsen, mens sønnene hennes også var til stede i leiligheten på Grefsen i juli 2017.
Drapet skjedde om kvelden. Mannen hadde kommet hjem fra jobb, og det oppsto en krangel blant annet om økonomi.
Kvinnen har forklart at hun tok tak i en kniv som lå på kjøkkenbenken for å hindre at mannen fikk tak i den. Hun sier hun mente at mannen skulle ta henne og knivstakk for å få ham bort fra henne.
Lagmannsretten finner kvinnens forklaring ikke troverdig, blant annet fordi hun i første politiavhør ikke sa noe om at hun handlet i selvforsvar.
Dommen fra Borgarting lagmannsrett er et halvt år strengere enn det Oslo tingrett kom fram til da de behandlet saken.
Lagmannsrettens dom er enstemmig. Retten finner ingen formildende omstendigheter, men mener det er skjerpende at det dreier seg om et partnerdrap og at drapet skjedde i avdødes eget hjem hvor han hadde grunn til å føle seg trygg. Videre er det straffskjerpende at tiltaltes sønner var til stede i leiligheten og observerte deler av det som skjedde.
Retten reagerer også på at kvinnen i ettertid har forsøkt å sverte ektemannen ved å fremstille seg selv som et offer i saken og uriktig har fremstilt det som om samlivet deres var preget av frykt.
Kvinnen må betale 200.000 kroner i oppreisning til den avdøde mannens mor.
(©NTB)
Onsdag 19. juni 2019
HISTORISK: Arbeiderpartiet ligger an til å gjøre historiens dårligste lokalvalg. Deler av partiet åpner nå for en lederdiskusjon.
Onsdag 19. juni 2019
HARDE ANKLAGER: Amerikanske myndig­heter legger fram stadig flere beviser som skal vise at Iran står bak sabotasjeaksjonene i Persia-gulfen.
Onsdag 19. juni 2019
• Leder i Manifest tankesmie Magnus Marsdal tok i gårsdagens avis til orde for at SV og Rødt bør inngå en forpliktende avtale om politikk de ønsker gjennomslag for, før de vil støtte en ny regjering. Han mener det vil gi partiene sterkere...
Onsdag 19. juni 2019
Unni Lindell fikk romanroyalty da hun ga ut sak­prosabok hos Aschehoug. Forlaget avviser at forfatteren har fått en spesialavtale.
Tirsdag 18. juni 2019
Resett har fått kritikk fra Høyre-topper for å slippe til hatefulle ytringer. Men ifølge en ny undersøkelse har velgerne på høyresida stor tillit til det islam­kritiske nettstedet.
Tirsdag 18. juni 2019
• I Store norske leksikon er ordet vy beskrevet slik: «Oversikt over noe omfattende og uoversiktlig. Denne betydningen brukes oftest i flertallsformen vyer. Man kan for eksempel ha store vyer om framtida, det betyr at man har store ønsker...
Tirsdag 18. juni 2019
IKKE OVER: Demonstrantene i Sudan er tilbake der de startet, med små demonstrasjoner i gater og smug. Aktivistene nøyer seg ikke med at den avsatte president nå stilles for retten.
Tirsdag 18. juni 2019
NEI: Venstre og KrF sier ja til Rita Otterviks (Ap) invitasjon til reforhandling av asylforliket, men Ap sentralt ønsker ingen endring.
Mandag 17. juni 2019
Den tyske journalisten Kai Strittmatter er sjokkert over debatten rundt «Ways of Seeing». – Eit lærestykke om trugsmål mot demokratiet, meiner han.
Mandag 17. juni 2019
• Først ble det påpekt at han var lite synlig i valgkampen. Så uteble han fra Socialdemokratiets valgfest. Da han dukket opp til regjeringsforhandlinger forrige lørdag, framsto Henrik Sass Larsen «riv-rav-ruskende gal», ifølge Ekstra Bladets...