Onsdag 12. juni 2019
Kvinne dømt til 14 års fengsel for knivdrap på ektemannen
En 51 år gammel kvinne mente hun handlet i nødverge da hun drepte ektemannen med kniv på Grefsen i Oslo. Retten var uenig og dømte kvinnen til 14 års fengsel.
Publisert: 12 Juni 12:40
En 51 år gammel kvinne mente hun handlet i nødverge da hun drepte ektemannen med kniv på Grefsen i Oslo. Retten var uenig og dømte kvinnen til 14 års fengsel.
Kvinnen stakk mannen med kniv både i brystet og halsen, mens sønnene hennes også var til stede i leiligheten på Grefsen i juli 2017.
Drapet skjedde om kvelden. Mannen hadde kommet hjem fra jobb, og det oppsto en krangel blant annet om økonomi.
Kvinnen har forklart at hun tok tak i en kniv som lå på kjøkkenbenken for å hindre at mannen fikk tak i den. Hun sier hun mente at mannen skulle ta henne og knivstakk for å få ham bort fra henne.
Lagmannsretten finner kvinnens forklaring ikke troverdig, blant annet fordi hun i første politiavhør ikke sa noe om at hun handlet i selvforsvar.
Dommen fra Borgarting lagmannsrett er et halvt år strengere enn det Oslo tingrett kom fram til da de behandlet saken.
Lagmannsrettens dom er enstemmig. Retten finner ingen formildende omstendigheter, men mener det er skjerpende at det dreier seg om et partnerdrap og at drapet skjedde i avdødes eget hjem hvor han hadde grunn til å føle seg trygg. Videre er det straffskjerpende at tiltaltes sønner var til stede i leiligheten og observerte deler av det som skjedde.
Retten reagerer også på at kvinnen i ettertid har forsøkt å sverte ektemannen ved å fremstille seg selv som et offer i saken og uriktig har fremstilt det som om samlivet deres var preget av frykt.
Kvinnen må betale 200.000 kroner i oppreisning til den avdøde mannens mor.
(©NTB)
Fredag 23. august 2019
• Dommen som falt i Aleris-saken onsdag, var alt i alt et stort nederlag for Fagforbundet og de 24 saksøkerne. Striden sto om hvorvidt saksøkerne var å regne som selvstendig næringsdrivende eller fast ansatte, samt om manglende...
Fredag 23. august 2019
18 av de 20 siste nominerte til Arks barnebokpris har vært kvinner. – En pris for halvparten av leserne, mener forfatter Arne Svingen.
Fredag 23. august 2019
STEILE: Iran står ikke bak angrepene på tankskip i Persiabukta, men kan likevel stanse dem. Det sier Irans utenriksminister Javas Zarif.
Fredag 23. august 2019
HÅP: Arbeidarpartiet går ned i ei rekke kommunar, men i industri­bastionen Årdal siktar Ap mot reint fleirtal. Denne veka kom Sp-sjef Trygve Slagsvold Vedum på vekkingsmøte i bygda.
Torsdag 22. august 2019
Kulturrådet har lagt ned innkjøpsordningen for tidsskrifter. Det kan føre til færre tidsskrifter i norske biblioteker, mener Norsk bibliotek­forening.
Torsdag 22. august 2019
POLITI: Norske moskeer fikk ikke PSTs varsel om en økt trussel fra høyreekstreme. Politi­direktoratet sier at politidistriktene ble bedt om å «opprette dialog» med trossamfunnene.
Torsdag 22. august 2019
• Da Ap-leder Jonas Gahr Støre tirsdag ankom selve episenteret i distriktsopprøret som hjemsøker vårt land, Sandnessjøen, ble han møtt på kaia av rundt 60 bunadskledde aktivister. De fortalte at det koker i nord fordi så mange...
Torsdag 22. august 2019
KLIMAKAMP: Norge vil ikke bruke frihandelsforhandlinger til å stagge president Jair Bolsonaros angrep på Amazonas.
Onsdag 21. august 2019
PROBLEMER: Militæroperasjonen i Persiabukta, sabotasjeaksjoner og USAs sanksjoner. Dette er temaene som Erna Solberg trolig vil snakke med Iran om.
Onsdag 21. august 2019
TRUSSEL: I mai ga PST politiet beskjed om at trussel­nivået for angrep fra høyre­ekstreme var økt. Moskeer var aktuelle mål, men ingen informerte dem.