Torsdag 16. mai 2019
Dramatisk seier for Ruud da urokråken Kyrgios stormet av banen
Casper Ruud stoppet Nick Kyrgios i 2. runde av Masters-turneringen i tennis i Roma. Motstanderen ble disket etter skandaløs oppførsel.
Publisert: 16 Mai 16:30
Casper Ruud stoppet Nick Kyrgios i 2. runde av Masters-turneringen i tennis i Roma. Motstanderen ble disket etter skandaløs oppførsel.
Kyrgios mistet hodet fullstendig i starten av tredje sett da Ruud utlignet til 1-1. Da hadde han allerede fått poengstraff for krangling med dommeren, servet underarmsserver og slått ballen mellom beina.
Så, etter at Ruud utlignet, utvekslet først australieren noen ukvemsord med dommeren, før han kastet racketen i bakken og kastet en stol inn på banen.
Kyrgios valgte deretter å pakke sekken, takke Ruud og dommeren for kampen og forlate banen. Dermed ble han diskvalifisert, selv om det var vanskelig å se om han fikk matchstraff av dommeren før han stormet ut.
Kyrgios er en tennisrebell som flere ganger tidligere har slitt med å oppføre seg på banen. I 2015 møtte han Stan Wawrinka og slang med leppa. Det ble fanget opp av mikrofoner, og i etterkant ble han utestengt fra tennisen i 28 dager, samt ilagt en klekkelig bot. Torsdag fulgte han opp med et nytt negativt kapittel.
– Dette er det verste og mest usportslige jeg har sett noen sinne på en tennisbane, sier Lele Cathrine Ruud, Casper Ruuds mor, til NRK.

Møter råtøff argentiner i tredje rundeSeieren til Ruud over Kyrgios, som i 2016 var ranket som nummer 13 og som nå er nummer 36 på verdensrankingen, gjør at nordmannen møter Juan Martin del Potro i tredje runde
Den kampen spilles senere torsdag.
Og om Kyrgios var en antatt tøff motstander å bryne seg på for Ruud, er Del Potro enda et hakk opp for nordmannen. Del Potro har vunnet 22 titler i karrieren, derav én US Open-seier (i 2009 over Roger Federer i finalen).
I tillegg har han tapt én US Open-finale (i 2018, for Novak Djokovic) og har et sølv fra Rio de Janeiro-OL i 2016 (tap i finalen for Andy Murray). Del Potro er ranket som nummer ni i verden og var nummer tre i august 2018.

Kjempeåpning av RuudRuud spilte meget godt i åpningen. Han lå under 0-30 i det første settet, men snudde og vant i egen serve.
Så brøt nordmannen da Kyrgios servet. Igjen ledet australieren 30-0, og nok en gang viste Ruud muskler. 20-åringen snudde igjen og tok ledelsen 2-0. Og da Ruud vant fire av fire baller med egen serve og gikk opp til 3-0, begynte Kyrgios å slå ballen mellom beina og serve med underarmsserver.
I tillegg klagde han mye på dommerne i pausene og virket tidvis uinteressert på grusen i Roma.
Etter at de tok hvert sitt game til 5-3, vant Ruud i egen serve og tok det første settet 6-3.
I det andre settet ble det jevnere. Ruud viste krefter igjen og brøt i det sjuende gamet til 4-3-ledelse.
I den perioden våknet Kyrgios fra dvalen og begynte å showe mye ute på banen. Settet måtte avgjøres i tiebreak. Der var Kyrgios best med 7-5. Han feiret med å kaste vannflasker opp til publikum.
Humøret endret seg fort. Noen minutter senere måtte Kyrgios pakke utstyret og forlate grusen i Roma. Da hadde han først kastet en racket i bakken før en stol fløy ut på banen.
(©NTB)
Torsdag 18. juli 2019
Det nasjonale fotomuseet i Horten krever å bli inkludert i planleggingen av Fotografihuset i Oslo. – Det har vært marginalt med dialog, sier museums­direktør Ingrid Nilsson.
Torsdag 18. juli 2019
• Historiefortelling har vært en viktig del av kulturen vår i alle tider, fra fortellinger rundt bålet til kinoenes blockbustere og fråtsing i strømmetjenestenes serier. Historier hjelper oss å huske fortida, forstå samtida og leve oss inn i...
Torsdag 18. juli 2019
FORTSETTER: – Det blir ikke fred i Jemen, før Emiratene og Saudi-Arabia trekker seg helt ut av landet vårt, sier sentral Houthi-politiker til Klassekampen.
Torsdag 18. juli 2019
TVANG: FpU ber regjeringen lovpålegge kommunene å konkurranseutsette sykehjem og hjemmetjenester. Forslaget slaktes av forsker.
Onsdag 17. juli 2019
SAMMEN: EUs utenriksministre erklærer samlet støtte til atomavtalen. Dette til tross for nye trusler fra Iran om å gå bort fra forpliktelsene i avtalen.
Onsdag 17. juli 2019
Oslo Høyre krever bademuligheter for å støtte det omstridte Fotografihuset på Sukkerbiten. Men leder av Fotografihuset mener området ikke er egnet for bading.
Onsdag 17. juli 2019
UFORUTSIGBART: Bare en tredel helsefagarbeidere har full stilling. De yngste og de eldste jobber mest deltid. – Vi trenger flere folk på jobb, sier helsefagarbeider Jørgen Aanerud.
Onsdag 17. juli 2019
• En klassisk myte om moderne kapitalistiske samfunn er at så lenge man er villig til å jobbe, vil man ha et bra liv. De som virkelig blir fattige er de som faller utenfor, som arbeidsløse og rusmisbrukere. I flere tiår etter andre...
Tirsdag 16. juli 2019
• «Natt og dag, vinter og sommer er den over meg – denne dragende hjemve etter havet», skrev Henrik Ibsen i «Fruen fra havet». Vi er mange som lengter etter havet, kanskje først og fremst nå om sommeren. Men det er ikke alltid like lett å få...
Tirsdag 16. juli 2019
SV lover omkamp om Fotografihuset på Sukkerbiten i byrådsforhandlingene etter valget. – Vi vil jobbe hardt for at området omreguleres, sier ordfører Marianne Borgen (SV) i Oslo.