Torsdag 16. mai 2019
Mann løslatt etter knivstikking i Sandnes
En mann i 20-årene som onsdag ble pågrepet etter å ha knivstukket en jevnaldrende mann utenfor et kjøpesenter i Sandnes, er løslatt etter avhør.
Publisert: 16 Mai 16:16
En mann i 20-årene som onsdag ble pågrepet etter å ha knivstukket en jevnaldrende mann utenfor et kjøpesenter i Sandnes, er løslatt etter avhør.
– Han er fortsatt siktet for grov kroppsskade, men vi har ikke funnet grunnlag for å fengsle ham, sier påtaleansvarlig politiadvokat Fredrik Martin Soma hos politiet i Rogaland til NTB.
Soma opplyser at politiet ikke har grunn til å tro at de to mennene kjente hverandre. Det var heller ikke noe som tyder på at volden var en del av en ranshandling.
Politiet fikk melding om hendelsen like utenfor et kjøpesenter i Sandnes sentrum ved 18-tiden onsdag. Den mistenkte mannen ble pågrepet rundt en time etter knivstikkingen.
Fornærmede er innlagt på Stavanger universitetssjukehus. Tilstanden hans er ikke avklart torsdag, men politiet har snakket med ham og han er ikke innlagt på intensivavdelingen.
– Den siktede, som er en mann i 20-årene bosatt i Sandnes, er avhørt, men jeg kan ikke gå inn på hva han har forklart. Han har ikke tatt stilling til spørsmål om straffskyld, sier Soma.
(©NTB)
Torsdag 18. juli 2019
Det nasjonale fotomuseet i Horten krever å bli inkludert i planleggingen av Fotografihuset i Oslo. – Det har vært marginalt med dialog, sier museums­direktør Ingrid Nilsson.
Torsdag 18. juli 2019
• Historiefortelling har vært en viktig del av kulturen vår i alle tider, fra fortellinger rundt bålet til kinoenes blockbustere og fråtsing i strømmetjenestenes serier. Historier hjelper oss å huske fortida, forstå samtida og leve oss inn i...
Torsdag 18. juli 2019
FORTSETTER: – Det blir ikke fred i Jemen, før Emiratene og Saudi-Arabia trekker seg helt ut av landet vårt, sier sentral Houthi-politiker til Klassekampen.
Torsdag 18. juli 2019
TVANG: FpU ber regjeringen lovpålegge kommunene å konkurranseutsette sykehjem og hjemmetjenester. Forslaget slaktes av forsker.
Onsdag 17. juli 2019
SAMMEN: EUs utenriksministre erklærer samlet støtte til atomavtalen. Dette til tross for nye trusler fra Iran om å gå bort fra forpliktelsene i avtalen.
Onsdag 17. juli 2019
Oslo Høyre krever bademuligheter for å støtte det omstridte Fotografihuset på Sukkerbiten. Men leder av Fotografihuset mener området ikke er egnet for bading.
Onsdag 17. juli 2019
UFORUTSIGBART: Bare en tredel helsefagarbeidere har full stilling. De yngste og de eldste jobber mest deltid. – Vi trenger flere folk på jobb, sier helsefagarbeider Jørgen Aanerud.
Onsdag 17. juli 2019
• En klassisk myte om moderne kapitalistiske samfunn er at så lenge man er villig til å jobbe, vil man ha et bra liv. De som virkelig blir fattige er de som faller utenfor, som arbeidsløse og rusmisbrukere. I flere tiår etter andre...
Tirsdag 16. juli 2019
• «Natt og dag, vinter og sommer er den over meg – denne dragende hjemve etter havet», skrev Henrik Ibsen i «Fruen fra havet». Vi er mange som lengter etter havet, kanskje først og fremst nå om sommeren. Men det er ikke alltid like lett å få...
Tirsdag 16. juli 2019
SV lover omkamp om Fotografihuset på Sukkerbiten i byrådsforhandlingene etter valget. – Vi vil jobbe hardt for at området omreguleres, sier ordfører Marianne Borgen (SV) i Oslo.