Torsdag 16. mai 2019
Mann løslatt etter knivstikking i Sandnes
En mann i 20-årene som onsdag ble pågrepet etter å ha knivstukket en jevnaldrende mann utenfor et kjøpesenter i Sandnes, er løslatt etter avhør.
Publisert: 16 Mai 16:16
En mann i 20-årene som onsdag ble pågrepet etter å ha knivstukket en jevnaldrende mann utenfor et kjøpesenter i Sandnes, er løslatt etter avhør.
– Han er fortsatt siktet for grov kroppsskade, men vi har ikke funnet grunnlag for å fengsle ham, sier påtaleansvarlig politiadvokat Fredrik Martin Soma hos politiet i Rogaland til NTB.
Soma opplyser at politiet ikke har grunn til å tro at de to mennene kjente hverandre. Det var heller ikke noe som tyder på at volden var en del av en ranshandling.
Politiet fikk melding om hendelsen like utenfor et kjøpesenter i Sandnes sentrum ved 18-tiden onsdag. Den mistenkte mannen ble pågrepet rundt en time etter knivstikkingen.
Fornærmede er innlagt på Stavanger universitetssjukehus. Tilstanden hans er ikke avklart torsdag, men politiet har snakket med ham og han er ikke innlagt på intensivavdelingen.
– Den siktede, som er en mann i 20-årene bosatt i Sandnes, er avhørt, men jeg kan ikke gå inn på hva han har forklart. Han har ikke tatt stilling til spørsmål om straffskyld, sier Soma.
(©NTB)
Tirsdag 21. mai 2019
• I et leserinnlegg i Klassekampen før helga skriver Civitas Eirik Løkke at vi bør ta selvkritikk for vår dekning av Mueller-rapporten. Bakgrunnen er en lederartikkel om de liberale amerikanske storavisenes dekning av FBI-topp Robert...
Tirsdag 21. mai 2019
ADVARER: Søndag landet en rakett i nærheten av USAs ambassade i Bagdad. «Hvis Iran vil gå til krig, vil det bli den offisielle slutten på Iran», skrev Donald Trump på Twitter.
Tirsdag 21. mai 2019
Sponsing av skoletransport bidro til ny besøksrekord for Sørlandets Kunstmuseum i fjor. Direktør Reidar Fuglestad tilbake­viser at museet har forsøkt å blåse opp besøkstallene.
Tirsdag 21. mai 2019
UTE: Regjeringa vil med lov hindra framtidig bruk av Oljefondet i Norge. Både Senterpartiet og Raudt reagerer.
Mandag 20. mai 2019
20 prosent, 25 prosent eller kanskje 30? Cappelen Damm tilbyr forfattere helt ulike royalty­satser for lydbokstrømming på Storytel.
Mandag 20. mai 2019
• På lørdag hadde Italias visestatsminister Matteo Salvini for andre gang samlet høyreradikale partier i Europa i Milano før Europavalget neste helg. Det som skulle bli en styrkemarkering regnet i stedet bort. Italienske og internasjonale...
Mandag 20. mai 2019
I GANG: Forhandlingene mellom protestbevegelsen og hæren i Sudan starter igjen. Lørdag demonstrerte islamister av frykt for å bli holdt ute.
Mandag 20. mai 2019
FRIHET: Ytrings­friheten er truet av både Facebook og hatprat, og Torbjørn Røe Isaksen vil ettergå hvordan de store private selskapene styrer offentligheten.
Lørdag 18. mai 2019
Høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V) avviser at regjeringens ­politikk fører til nedleggelser av studieplasser.
Lørdag 18. mai 2019
STØTTE: Medlemslandene i Europarådet ble enige om å beholde Russland som medlem. Generalsekretær Thorbjørn Jagland fikk støtte fra Tyskland og Frankrike.