Torsdag 16. mai 2019
Skudd avfyrt mot butikk på Stovner i Oslo
Det er skutt mot en butikk ved Stovner T-banestasjon, og politiet har funnet et automatvåpen på stedet. En til fire personer ble sett løpende fra stedet.
Publisert: 16 Mai 00:15
Det er skutt mot en butikk ved Stovner T-banestasjon, og politiet har funnet et automatvåpen på stedet. En til fire personer ble sett løpende fra stedet.
Politiet ble varslet om hendelsen klokka 22.13 onsdag kveld.
Ingen er blitt funnet skadd etter skytingen mot butikken i Fossumveien på Stovner. Like etter midnatt til torsdag melder politiet at de har avsluttet det operative søket etter den eller de som står bak.
– Vi har funnet et automatvåpen på stedet. Det er flere hull i butikken. Vi sikrer oss video fra stedet, sier operasjonsleder Line Skott i Oslo politidistrikt til NTB.
Mange ringte inn og sa at de hadde hørt flere høye smell i området. Ingen av meldingene til politiet beskrev at det ble skutt mot personer.
Ifølge politiet ble en til fire personer sett løpende fra stedet. Det ble satt i gang et søk etter personene, som etter hvert ble utvidet til å gjelde langt fra der skuddene falt.
Politiet avhører vitner på stedet og forsøker å kartlegge hva som har skjedd. Blant annet avhører de innehaveren av butikken. Operasjonslederen sier at flere vitner har sett deler av hendelsen.
En av personene som politiet leter etter, beskrives som høy, tynn og ungdom.
– Han var iført svarte klær, hettegenser, hadde dekket til ansiktet og skal ha hatt på seg en grå hals, sier Skott.
Politiet ber publikum om tips dersom noen kan ha sett noe eller har informasjon om hendelsen.

(©NTB)
Lørdag 18. mai 2019
Høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V) avviser at regjeringens ­politikk fører til nedleggelser av studieplasser.
Lørdag 18. mai 2019
STØTTE: Medlemslandene i Europarådet ble enige om å beholde Russland som medlem. Generalsekretær Thorbjørn Jagland fikk støtte fra Tyskland og Frankrike.
Lørdag 18. mai 2019
OMKAMP: Etter at regjeringens spare­plan har gått i vasken, tror Liv Signe Navarsete (Sp) på omkamp om Andøya.
Lørdag 18. mai 2019
• 8. mai, på selveste frigjøringsdagen, delte regjeringen ut medaljer til 16 norske soldater «for å anerkjenne veteranenes innsats». Seks dager seinere, i revidert nasjonalbudsjett, ble det verken delt ut medaljer eller anerkjennelse. I...
Lørdag 18. mai 2019
Surrealisme: Sunniva Lye ­Axelsens roman om hjelpepleieren Ingrid snur mangt fornøyelig på hodet, ikke minst nordmenns ­reiselyst.
Torsdag 16. mai 2019
PRISSJOKK: Frank Bakke-Jensen (H) åpner for at andre kan måtte ta regningen for ekstra kostnader. – Kan bety å sende regningen til velferden, pensjonister og fattige, sier SV.
Torsdag 16. mai 2019
Bokaktuelle Olaug Nilssen serverer satire om kulturmannens vaklande autoritet i sitt satiriske drama «Ikkje tenk på det».
Torsdag 16. mai 2019
Nei her vil vi vere. Vi vil ikkje rømetil andre stader, til tryggare kår– om da trygge kår finst no lenger på jorda.Her slo vi rot. Om så framande rårnå på vår mark – ho er likevel vår.Tapet vi leid vil vi bere...
Torsdag 16. mai 2019
SPENT: USA flytter presset på Iran videre til Irak.
Onsdag 15. mai 2019
• «Å protestere mot sentralisering er tidens melodi», skrev VG-kommentator Tone Sofie Aglen i går i et slags forsvar for helseforetaksmodellen. Anledningen var at bunadsgeriljaen i går inntok hovedstaden med krav om stans i nedleggelse av...