Torsdag 16. mai 2019
Fortsatt ingen pågrepne etter skyting mot butikk på Stovner
Politiet har ikke siktet eller pågrepet noen etter skyting mot en butikk ved Stovner T-banestasjon onsdag kveld, og torsdag arbeider de ut fra flere hypoteser.
Publisert: 16 Mai 12:14
Politiet har ikke siktet eller pågrepet noen etter skyting mot en butikk ved Stovner T-banestasjon onsdag kveld, og torsdag arbeider de ut fra flere hypoteser.
Det er fortsatt usikkert hvor mange som sto bak skytingen mot en butikk ved Stovner T-banestasjon onsdag kveld. Et automatvåpen ble funnet på stedet.
Politiet har torsdag morgen innhentet video av stedet, som ifølge operasjonsleder Line Skott i Oslo politidistrikt kan ha fanget opp selve hendelsen.
– Nå i morgentimene har vi sikret video fra området, som vi nå er i ferd med å gjennomgå, sier leder for etterforskningsseksjonen enhet øst i Oslo politidistrikt Terje Bechmann til NTB like før klokka 12 torsdag.
Gjennom natta har politiet gjort tekniske undersøkelser både inne i og utenfor butikken.
Torsdag ettermiddag skal politiet gjennomføre tekniske undersøkelser av våpenet som ble funnet på stedet. Politiet ønsker ikke å gå nærmere inn på detaljer rundt våpenet.

Ingen skaddPolitiet ble varslet om hendelsen klokka 22.13 onsdag.
Ingen ble skadd i skytingen mot butikken i Fossumveien på Stovner. Like etter midnatt til torsdag avsluttet politiet det operative søket etter den eller de som står bak.
Butikken det ble skutt mot er grønnsaksbutikken Vårt Marked, som ligger ved siden av en Kiwi-butikk.
Ifølge politiet ble en til fire personer sett løpende fra stedet.
Noen vitner som spilte basketball i nærheten sier til NRK at de hørte skuddene, og at de like etter så en bil som kjørte fra området i svært høy fart.
– Det er noe vi undersøker videre. Derfor vil jeg ikke kommentere detaljene rundt det, sier Bechmann til NTB.

Video– Vi har gjort kriminaltekniske undersøkelser på stedet i natt. Det er blitt gjort avhør av flere vitner og innehaver av butikken. Vi har også sikret oss videomateriell fra stedet som kan ha fanget opp selve hendelsen, sier operasjonsleder Line Skott til NTB klokken 6 torsdag morgen.
På åstedet fant politiet et automatvåpen, og i butikken er det flere kulehull.
Mange ringte inn til politiet og sa at de hadde hørt flere høye smell i området. Ingen av meldingene til politiet beskrev at det ble skutt mot personer. Ifølge politiet har flere av vitnene sett deler av hendelsen.

Høy og tynnDet ble satt i gang et søk etter personene som ble sett løpende fra stedet. Søket ble etter hvert utvidet til å gjelde langt fra der skuddene falt, før søket senere ble avsluttet.
En av personene som politiet leter etter, beskrives som en høy, tynn ungdom.
– Han var iført svarte klær, hettegenser, hadde dekket til ansiktet og skal ha hatt på seg en grå hals, sier Skott.
Politiet ber publikum om tips dersom noen kan ha sett noe eller har informasjon om hendelsen.

(©NTB)
Torsdag 18. juli 2019
Det nasjonale fotomuseet i Horten krever å bli inkludert i planleggingen av Fotografihuset i Oslo. – Det har vært marginalt med dialog, sier museums­direktør Ingrid Nilsson.
Torsdag 18. juli 2019
• Historiefortelling har vært en viktig del av kulturen vår i alle tider, fra fortellinger rundt bålet til kinoenes blockbustere og fråtsing i strømmetjenestenes serier. Historier hjelper oss å huske fortida, forstå samtida og leve oss inn i...
Torsdag 18. juli 2019
FORTSETTER: – Det blir ikke fred i Jemen, før Emiratene og Saudi-Arabia trekker seg helt ut av landet vårt, sier sentral Houthi-politiker til Klassekampen.
Torsdag 18. juli 2019
TVANG: FpU ber regjeringen lovpålegge kommunene å konkurranseutsette sykehjem og hjemmetjenester. Forslaget slaktes av forsker.
Onsdag 17. juli 2019
SAMMEN: EUs utenriksministre erklærer samlet støtte til atomavtalen. Dette til tross for nye trusler fra Iran om å gå bort fra forpliktelsene i avtalen.
Onsdag 17. juli 2019
Oslo Høyre krever bademuligheter for å støtte det omstridte Fotografihuset på Sukkerbiten. Men leder av Fotografihuset mener området ikke er egnet for bading.
Onsdag 17. juli 2019
UFORUTSIGBART: Bare en tredel helsefagarbeidere har full stilling. De yngste og de eldste jobber mest deltid. – Vi trenger flere folk på jobb, sier helsefagarbeider Jørgen Aanerud.
Onsdag 17. juli 2019
• En klassisk myte om moderne kapitalistiske samfunn er at så lenge man er villig til å jobbe, vil man ha et bra liv. De som virkelig blir fattige er de som faller utenfor, som arbeidsløse og rusmisbrukere. I flere tiår etter andre...
Tirsdag 16. juli 2019
• «Natt og dag, vinter og sommer er den over meg – denne dragende hjemve etter havet», skrev Henrik Ibsen i «Fruen fra havet». Vi er mange som lengter etter havet, kanskje først og fremst nå om sommeren. Men det er ikke alltid like lett å få...
Tirsdag 16. juli 2019
SV lover omkamp om Fotografihuset på Sukkerbiten i byrådsforhandlingene etter valget. – Vi vil jobbe hardt for at området omreguleres, sier ordfører Marianne Borgen (SV) i Oslo.