Torsdag 16. mai 2019
Slottet vil snakke med prinsessen om markedsføring
Kongehuset følger med på Märthas PR-opplegg. – Vi vil gå i dialog med prinsessen knyttet til markedsføringen av hennes næringsvirksomhet, melder Slottet.
Publisert: 16 Mai 17:01
Kongehuset følger med på Märthas PR-opplegg. – Vi vil gå i dialog med prinsessen knyttet til markedsføringen av hennes næringsvirksomhet, melder Slottet.
– Vi følger med på debatten og det som uttales, heter det videre i uttalelsen NTB har fått tilsendt av kommunikasjonssjef Guri Varpe. Det var NRK som omtalte saken først.
Debatten har oppstått i kjølvannet av turneen som prinsesse Märtha Louise og hennes nye kjæreste Durek Verrett innleder i disse dager. Avisen Fædrelandsvennen har tatt til orde for at hun skal si fra seg prinsessetittelen. Turneen har fått navnet «The Princess and The Shaman».
De to kunngjorde at de var kjærester så sent som søndag, en uke før turneen starter i København.

Vil ikke droppe tittelTorsdag gjorde paret sitt første intervju sammen i God Morgen Norge på TV 2. Der fikk prinsessen spørsmål om hvorvidt hun vurderer å si fra seg prinsessetittelen.
– Det er ikke noe jeg vurderer. Jeg er en del av familien, og det vil fortsette å være sånn, svarte hun.

Ingen apanasjeKongehuset ønsker en tydelig avstand fra prinsesse Märtha Louises kommersielle virksomhet, forklarer Varpe i en epost til NTB:
– Årsaken til at prinsesse Märtha Louise siden 2002 ikke lenger skulle bli titulert Hennes Kongelige Høyhet, var for å skape en større avstand til Kongehusets offisielle virksomhet. Denne avgjørelsen la til rette for at prinsessen kunne gå ut i arbeidslivet og drive egen næringsvirksomhet, skriver Varpe.
Som følge av denne beslutningen har prinsessen fra 2002 ikke mottatt apanasje, og i langt mindre grad enn tidligere påtatt seg offisielle oppgaver på vegne av Kongehuset.
– Avgjørelser rundt prinsessens næringsvirksomhet tar hun selv, presiserer Varpe.
Torsdag 18. juli 2019
Det nasjonale fotomuseet i Horten krever å bli inkludert i planleggingen av Fotografihuset i Oslo. – Det har vært marginalt med dialog, sier museums­direktør Ingrid Nilsson.
Torsdag 18. juli 2019
• Historiefortelling har vært en viktig del av kulturen vår i alle tider, fra fortellinger rundt bålet til kinoenes blockbustere og fråtsing i strømmetjenestenes serier. Historier hjelper oss å huske fortida, forstå samtida og leve oss inn i...
Torsdag 18. juli 2019
FORTSETTER: – Det blir ikke fred i Jemen, før Emiratene og Saudi-Arabia trekker seg helt ut av landet vårt, sier sentral Houthi-politiker til Klassekampen.
Torsdag 18. juli 2019
TVANG: FpU ber regjeringen lovpålegge kommunene å konkurranseutsette sykehjem og hjemmetjenester. Forslaget slaktes av forsker.
Onsdag 17. juli 2019
SAMMEN: EUs utenriksministre erklærer samlet støtte til atomavtalen. Dette til tross for nye trusler fra Iran om å gå bort fra forpliktelsene i avtalen.
Onsdag 17. juli 2019
Oslo Høyre krever bademuligheter for å støtte det omstridte Fotografihuset på Sukkerbiten. Men leder av Fotografihuset mener området ikke er egnet for bading.
Onsdag 17. juli 2019
UFORUTSIGBART: Bare en tredel helsefagarbeidere har full stilling. De yngste og de eldste jobber mest deltid. – Vi trenger flere folk på jobb, sier helsefagarbeider Jørgen Aanerud.
Onsdag 17. juli 2019
• En klassisk myte om moderne kapitalistiske samfunn er at så lenge man er villig til å jobbe, vil man ha et bra liv. De som virkelig blir fattige er de som faller utenfor, som arbeidsløse og rusmisbrukere. I flere tiår etter andre...
Tirsdag 16. juli 2019
• «Natt og dag, vinter og sommer er den over meg – denne dragende hjemve etter havet», skrev Henrik Ibsen i «Fruen fra havet». Vi er mange som lengter etter havet, kanskje først og fremst nå om sommeren. Men det er ikke alltid like lett å få...
Tirsdag 16. juli 2019
SV lover omkamp om Fotografihuset på Sukkerbiten i byrådsforhandlingene etter valget. – Vi vil jobbe hardt for at området omreguleres, sier ordfører Marianne Borgen (SV) i Oslo.