Fredag 26. april 2019
Leter etter ofre for antatt seriemorder på Kypros
Politiet på Kypros har trappet opp letingen etter ofre for en antatt seriemorder som skal ha tilstått drap på sju kvinner og jenter.
Publisert: 26 April 13:04
Politiet på Kypros har trappet opp letingen etter ofre for en antatt seriemorder som skal ha tilstått drap på sju kvinner og jenter.
Letingen foregår fredag ved en militær skytebane, et vannreservoar og en kunstig innsjø i nærheten av en nedlagt gruve. Leteområdet ligger noen mil vest for hovedstaden Nikosia.
Den mistenkte drapsmannen, en 35 år gammel offiser i den kypriotiske hæren, var i utgangspunktet pågrepet for drapene på to filippinske kvinner. De ble funnet i en nedlagt gruvegang tidligere denne måneden.

– Tilsto i avhørTorsdag var 35-åringen i forbindelse med drapet på en tredje filippinsk kvinne som ble meldt savnet i fjor. Samme dag ble en død person funnet på et sted som den mistenkte pekte ut.
Ifølge politikilder har mannen i avhør også tilstått drap på en av de filippinske kvinnenes datter, en kvinne med bakgrunn fra India eller Nepal, samt en kvinne med rumensk bakgrunn og hennes datter.

Britiske eksperterLokale medier omtaler mannen som Kypros' første seriedrapsmann. Politiet har bedt om eksperthjelp fra Storbritannia for å bistå i etterforskningen. Blant de britiske ekspertene er en rettsmedisiner og en psykiater.
Politiet kom på sporet av den mistenkte etter å ha undersøkt aktiviteten til en av de filippinske kvinnene på internett.
Aktivister som kjemper for innvandreres rettigheter på Kypros, har kritisert politiet for å ha gjort for lite da flere filippinske kvinner ble meldt savnet i fjor.


(©NTB)
Mandag 26. august 2019
• Statsminister Erna Solbergs bompengepakke, som ble akseptert av alle regjeringspartiene fredag, må karakteriseres som en relativt avbalansert løsning på et komplisert stridsspørsmål. Frp har vært opptatt av å vise frustrerte...
Mandag 26. august 2019
HÅND I HÅND: En håndfull styrtrike amerikanere har brukt hundrevis av millioner dollar på å sikre en ny vår for den ekstreme høyresida.
Mandag 26. august 2019
AUKE: SV gjer det godt på meiningsmålingar i heile landet. I Vaksdal får partiet 23,7 prosent på lokal måling, opp 9,7 prosentpoeng frå valet i 2015.
Mandag 26. august 2019
Nasjonalmuseet ventet i to år med å ­offentliggjøre kunstavtalen med Fredriksen-søstrene. – Svært uheldig, mener jussprofessor Jan Fridthjof Bernt.
Lørdag 24. august 2019
• Riktignok finnes det enkelte høyreekstreme terrorister som henter inspirasjon i klimaapokalyptiske scenarioer og bekjenner seg til en form for grønn fascisme, slik vi skrev om tidligere denne uka. Likevel er det et langt mer framtredende...
Lørdag 24. august 2019
POLITISK: Amazonas-branner er ikke en naturkatastrofe. Krisa drives av storkapitalens pengejakt og Jair Bolsonaros høyreradikale prosjekt.
Lørdag 24. august 2019
KRISEVEKST: Både ekspertar og partileiar Siv Jensen set Frp si vekst i samanheng med partiet si handsaming av bompengesaka internt i regjering.
Lørdag 24. august 2019
Nasjonalmuseets forhandlinger med Fredriksen-familien ble innledet allerede i 2016. To personer med nære forbindelser til John «Storeulv» Fredriksen var sentrale i prosessen: Svein Aaser og Helene Jebsen Anker.
Lørdag 24. august 2019
Kjartan Fløgstads nye roman «Due og drone» kjem ut same år som han fyller 75, etter meir enn femti år som forfattar. I fjor kom Heming Gujords «Fløgstad verk», der særleg romanane blir grundig og perspektivrikt analysert og kommentert, med...
Fredag 23. august 2019
• Dommen som falt i Aleris-saken onsdag, var alt i alt et stort nederlag for Fagforbundet og de 24 saksøkerne. Striden sto om hvorvidt saksøkerne var å regne som selvstendig næringsdrivende eller fast ansatte, samt om manglende...