Torsdag 18. april 2019
Porosjenko ber velgerne om tilgivelse
Petro Porosjenko ber velgerne om tilgivelse og en ny sjanse, men meningsmålingene lover ikke godt for Ukrainas president.
Publisert: 18 April 21:42
Petro Porosjenko ber velgerne om tilgivelse og en ny sjanse, men meningsmålingene lover ikke godt for Ukrainas president.
Porosjenko fikk bare 16 prosent av stemmene i første valgomgang 31. mars, og han ble kraftig slått av komikeren Volodymyr Zelenskyj som fikk drøyt 30 prosent.
Søndag møtes de to til omkamp i andre valgomgang, og meningsmålingene levner liten tvil om utfallet. 73 prosent av de spurte sier at de akter å stemme på Zelenskyj, mens 27 prosent sier at de vil stemme på Porosjenko.
Torsdag holdt presidenten en følelsesladd TV-tale der han nærmest tryglet om stemmer og advarte ukrainerne mot å velge en uerfaren mann som Zelenskyj.
– Jeg ber dere nok en gang om å tilgi meg. At det ikke gikk som ønsket, smerter meg mer enn noen, sa Porosjenko, som har vært president siden 2014.
Fredag skal de to kandidatene etter planen møtes til debatt. Det skulle de også søndag, men da ble Porosjenko sittende alene fordi Zelenskyj aldri møtte opp.
Den 41 år gamle politiske nybegynneren har unngått tradisjonelle valgkamparrangementer og debatter og har heller appellert til velgerne gjennom YouTube-klipp og sosiale medier.
Fredagens debatt skal holdes på en idrettsstadion med plass til 70.000 mennesker.
(©NTB)
Torsdag 18. juli 2019
Det nasjonale fotomuseet i Horten krever å bli inkludert i planleggingen av Fotografihuset i Oslo. – Det har vært marginalt med dialog, sier museums­direktør Ingrid Nilsson.
Torsdag 18. juli 2019
• Historiefortelling har vært en viktig del av kulturen vår i alle tider, fra fortellinger rundt bålet til kinoenes blockbustere og fråtsing i strømmetjenestenes serier. Historier hjelper oss å huske fortida, forstå samtida og leve oss inn i...
Torsdag 18. juli 2019
FORTSETTER: – Det blir ikke fred i Jemen, før Emiratene og Saudi-Arabia trekker seg helt ut av landet vårt, sier sentral Houthi-politiker til Klassekampen.
Torsdag 18. juli 2019
TVANG: FpU ber regjeringen lovpålegge kommunene å konkurranseutsette sykehjem og hjemmetjenester. Forslaget slaktes av forsker.
Onsdag 17. juli 2019
SAMMEN: EUs utenriksministre erklærer samlet støtte til atomavtalen. Dette til tross for nye trusler fra Iran om å gå bort fra forpliktelsene i avtalen.
Onsdag 17. juli 2019
Oslo Høyre krever bademuligheter for å støtte det omstridte Fotografihuset på Sukkerbiten. Men leder av Fotografihuset mener området ikke er egnet for bading.
Onsdag 17. juli 2019
UFORUTSIGBART: Bare en tredel helsefagarbeidere har full stilling. De yngste og de eldste jobber mest deltid. – Vi trenger flere folk på jobb, sier helsefagarbeider Jørgen Aanerud.
Onsdag 17. juli 2019
• En klassisk myte om moderne kapitalistiske samfunn er at så lenge man er villig til å jobbe, vil man ha et bra liv. De som virkelig blir fattige er de som faller utenfor, som arbeidsløse og rusmisbrukere. I flere tiår etter andre...
Tirsdag 16. juli 2019
• «Natt og dag, vinter og sommer er den over meg – denne dragende hjemve etter havet», skrev Henrik Ibsen i «Fruen fra havet». Vi er mange som lengter etter havet, kanskje først og fremst nå om sommeren. Men det er ikke alltid like lett å få...
Tirsdag 16. juli 2019
SV lover omkamp om Fotografihuset på Sukkerbiten i byrådsforhandlingene etter valget. – Vi vil jobbe hardt for at området omreguleres, sier ordfører Marianne Borgen (SV) i Oslo.