Torsdag 18. april 2019
Porosjenko ber velgerne om tilgivelse
Petro Porosjenko ber velgerne om tilgivelse og en ny sjanse, men meningsmålingene lover ikke godt for Ukrainas president.
Publisert: 18 April 21:42
Petro Porosjenko ber velgerne om tilgivelse og en ny sjanse, men meningsmålingene lover ikke godt for Ukrainas president.
Porosjenko fikk bare 16 prosent av stemmene i første valgomgang 31. mars, og han ble kraftig slått av komikeren Volodymyr Zelenskyj som fikk drøyt 30 prosent.
Søndag møtes de to til omkamp i andre valgomgang, og meningsmålingene levner liten tvil om utfallet. 73 prosent av de spurte sier at de akter å stemme på Zelenskyj, mens 27 prosent sier at de vil stemme på Porosjenko.
Torsdag holdt presidenten en følelsesladd TV-tale der han nærmest tryglet om stemmer og advarte ukrainerne mot å velge en uerfaren mann som Zelenskyj.
– Jeg ber dere nok en gang om å tilgi meg. At det ikke gikk som ønsket, smerter meg mer enn noen, sa Porosjenko, som har vært president siden 2014.
Fredag skal de to kandidatene etter planen møtes til debatt. Det skulle de også søndag, men da ble Porosjenko sittende alene fordi Zelenskyj aldri møtte opp.
Den 41 år gamle politiske nybegynneren har unngått tradisjonelle valgkamparrangementer og debatter og har heller appellert til velgerne gjennom YouTube-klipp og sosiale medier.
Fredagens debatt skal holdes på en idrettsstadion med plass til 70.000 mennesker.
(©NTB)
Tirsdag 21. mai 2019
• I et leserinnlegg i Klassekampen før helga skriver Civitas Eirik Løkke at vi bør ta selvkritikk for vår dekning av Mueller-rapporten. Bakgrunnen er en lederartikkel om de liberale amerikanske storavisenes dekning av FBI-topp Robert...
Tirsdag 21. mai 2019
ADVARER: Søndag landet en rakett i nærheten av USAs ambassade i Bagdad. «Hvis Iran vil gå til krig, vil det bli den offisielle slutten på Iran», skrev Donald Trump på Twitter.
Tirsdag 21. mai 2019
Sponsing av skoletransport bidro til ny besøksrekord for Sørlandets Kunstmuseum i fjor. Direktør Reidar Fuglestad tilbake­viser at museet har forsøkt å blåse opp besøkstallene.
Tirsdag 21. mai 2019
UTE: Regjeringa vil med lov hindra framtidig bruk av Oljefondet i Norge. Både Senterpartiet og Raudt reagerer.
Mandag 20. mai 2019
20 prosent, 25 prosent eller kanskje 30? Cappelen Damm tilbyr forfattere helt ulike royalty­satser for lydbokstrømming på Storytel.
Mandag 20. mai 2019
• På lørdag hadde Italias visestatsminister Matteo Salvini for andre gang samlet høyreradikale partier i Europa i Milano før Europavalget neste helg. Det som skulle bli en styrkemarkering regnet i stedet bort. Italienske og internasjonale...
Mandag 20. mai 2019
I GANG: Forhandlingene mellom protestbevegelsen og hæren i Sudan starter igjen. Lørdag demonstrerte islamister av frykt for å bli holdt ute.
Mandag 20. mai 2019
FRIHET: Ytrings­friheten er truet av både Facebook og hatprat, og Torbjørn Røe Isaksen vil ettergå hvordan de store private selskapene styrer offentligheten.
Lørdag 18. mai 2019
Høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V) avviser at regjeringens ­politikk fører til nedleggelser av studieplasser.
Lørdag 18. mai 2019
STØTTE: Medlemslandene i Europarådet ble enige om å beholde Russland som medlem. Generalsekretær Thorbjørn Jagland fikk støtte fra Tyskland og Frankrike.