Mandag 25. mars 2019
Barkley-dobbel da England snudde mot Montenegro
21 minutter gikk det mellom de to målene Chelsea-spilleren Ross Barkley sto bak da England slo Montenegro 5-1 i mandagens EM-kvalifiseringskamp.
Publisert: 25 Mars 22:36
21 minutter gikk det mellom de to målene Chelsea-spilleren Ross Barkley sto bak da England slo Montenegro 5-1 i mandagens EM-kvalifiseringskamp.
Likevel var det Montenegro som scoret først. De har scoret i de fire siste kampene mot England, og mandag scoret de på sitt aller første skudd i kampen. Mot spillets retning sendte Polen-proffen Marko Vesovic i vei et skudd som gikk rett i mål.
Det skulle ikke stå seg.
13 minutter senere utlignet England ved Evertons Michael Keane. Ross Barkley var nest sist på ballen, og Barkley var slett ikke ferdig med kvelden.
Det var nettopp Ross Barkley som sendte England opp i føringen. Det skjedde seks minutter før pause. Chelsea 18-åring Callum Hudson-Odoi sørget for et flott oppspill til målet som slett ikke var av den ufortjente sorten. England hadde hatt ballen i 74 prosent av tiden de første 40 spilleminuttene. England var det klart beste laget før pause.
14 minutter ut i 2. omgang kom det mer fra Barkley til 3-1 for bortelaget etter svakt forsvarsspill fra vertene.
Harry Kane og Raheem Sterling scoret England to siste med 10 minutters mellom. Først var det Kane i det 71. minutt etter assist fra Sterling, og deretter var det Sterlings tur der Jordan Henderson var nest sist på ballen.
Målet til Sterling var hans sjette på de fire siste landskampene. I tillegg har han bidratt med den nevnte assisten. Det er fin statistikk for Manchester City-spilleren.
(©NTB)
Tirsdag 18. juni 2019
Resett har fått kritikk fra Høyre-topper for å slippe til hatefulle ytringer. Men ifølge en ny undersøkelse har velgerne på høyresida stor tillit til det islam­kritiske nettstedet.
Tirsdag 18. juni 2019
• I Store norske leksikon er ordet vy beskrevet slik: «Oversikt over noe omfattende og uoversiktlig. Denne betydningen brukes oftest i flertallsformen vyer. Man kan for eksempel ha store vyer om framtida, det betyr at man har store ønsker...
Tirsdag 18. juni 2019
IKKE OVER: Demonstrantene i Sudan er tilbake der de startet, med små demonstrasjoner i gater og smug. Aktivistene nøyer seg ikke med at den avsatte president nå stilles for retten.
Tirsdag 18. juni 2019
NEI: Venstre og KrF sier ja til Rita Otterviks (Ap) invitasjon til reforhandling av asylforliket, men Ap sentralt ønsker ingen endring.
Mandag 17. juni 2019
Den tyske journalisten Kai Strittmatter er sjokkert over debatten rundt «Ways of Seeing». – Eit lærestykke om trugsmål mot demokratiet, meiner han.
Mandag 17. juni 2019
• Først ble det påpekt at han var lite synlig i valgkampen. Så uteble han fra Socialdemokratiets valgfest. Da han dukket opp til regjeringsforhandlinger forrige lørdag, framsto Henrik Sass Larsen «riv-rav-ruskende gal», ifølge Ekstra Bladets...
Mandag 17. juni 2019
ANSPENT: USA vil skape «internasjonal konsensus» etter tankskip-­angrepet utenfor Iran og støttes av Storbritannias regjering. Jeremy Corbyn stemples som «patetisk og antiamerikansk» for å advare mot krigshissing.
Mandag 17. juni 2019
I FELLA: Arifi M. Ali studerte og jobbet for å slippe å gå på Nav. Nå tvinger høy kommunal husleie henne til å søke sosialhjelp.
Lørdag 15. juni 2019
For å ta makt fra modernistene vil Odd Nerdrum dele opp kunsthistorie-faget i to strengt atskilte retninger: en kantiansk og en aristotelisk retning. Men først åpner han utstilling i Vesterålen.
Lørdag 15. juni 2019
• Vi lever i Twitter-stormenes tid, hvor moralsk reinhet fort blir et kompromissløst krav fra krigere på sosiale medier. Slike tider gir dårlig grobunn for satiren, sjangeren som skal avdekke samfunnets eller menneskets skrøpeligheter. Nå...