Fredag 22. mars 2019
Minst 36.000 elever deltok i klimastreik
Landet over har minst 36.000 engasjerte skoleelever gått til klimastreik, melder Natur og Ungdom. I Oslo møtte minst 15.000 opp.
Publisert: 22 Mars 14:14
Landet over har minst 36.000 engasjerte skoleelever gått til klimastreik, melder Natur og Ungdom. I Oslo møtte minst 15.000 opp.
Fredag ettermiddag var det klart at langt flere enn ventet ville droppe skole og heller demonstrere for klimaet. På forhånd var det anslått at minst 10.000 ville delta på klimaaksjonen foran Stortinget i hovedstaden.
– Et nytt anslag er 15.000, opplyste leder i Natur og Ungdom Gaute Eiterjord til NTB ved 13-tiden. Organisasjonen har fått tallet fra politiet, og har i tillegg har hatt egne tellekorps ute.
Over hele landet har minst 36.000 skoleelever deltatt i klimastreiken, ifølge Natur og Ungdom. Også det er langt flere enn forventet.
– Og fortsatt er det en del steder vi ikke har telt opp, sier Eiterjord.
Helt fra tidlig fredag morgen var det høy stemning på Eidsvolls plass, med både slagord, appeller og musikk. Hensikten med demonstrasjonen er å gi klar beskjed til politikerne om at ungdom krever tydeligere klimahandling og større kutt i klimautslippene.
I Trondheim var 3.000 elever ventet å klimastreike, melder Adresseavisen. I Bergen møtte imidlertid noen færre opp fredag sammenlignet med torsdag i forrige uke, da nærmere 4.000 skoleelever demonstrerte, ifølge Bergens Tidende.
(©NTB)
Lørdag 14. desember 2019
KNUST: Da Labour støttet en omkamp om brexit, advarte partimedlemmet David Mallon om at Labour kom til å tape neste valg. – Det var fullt mulig å forutse dette, sier Mallon.
Lørdag 14. desember 2019
Aps tidligere kulturminister Trond Giske mener politikere har en naturlig plass i styrene til kulturinstitusjoner. Teater­forening frykter rollekonflikt.
Lørdag 14. desember 2019
n«Overse demokratiet og konsekvensene vil, for å være ærlig, komme og bite deg bak», sa ­Labours partisekretær Ian Lavery til BBC i går. Lavery kommer fra Labours kjerneområder i Nord-England, hvor De konservative har gjort et brakvalg. Før Lavery...
Lørdag 14. desember 2019
HABILITET: To av medlemmene av granskingsutvalget for Nav-skandalen var selv med på å dømme en person for å ha tatt med sykepenger til Spania i 2012. Det gjør dem inhabile, sier professor.
Lørdag 14. desember 2019
Noko eige: På radikalt vis utfordrar Cecilie Løveid alt som har stivna i språket.
Fredag 13. desember 2019
Teatersjef Kristian Seltun mener det er viktigere at kulturens styreledere kan økonomi enn kultur. Han vil heller kaste politikere ut av styrerommet.
Fredag 13. desember 2019
GRØNN: En ny klimalov binder framtidige danske regjeringer, krever kutt hjemme og i alle sektorer. Nå stålsetter venstresida seg på kampen om hvordan målene skal nås.
Fredag 13. desember 2019
• Til alle tider har sosieteten fått uforholdsmessig stor plass i den offentlige bevissthet. Livet til de rike og berømte får brei omtale, og framveksten av sosiale medier har ikke akkurat gjort dekningen mindre: Nå publiserer nettaviser...
Fredag 13. desember 2019
IKKE HØRT: Allerede i 2014 stilte Nav-ansatte spørsmål ved om reglene for trygdeeksport ble tolket rett. Nesten alle ofrene i Nav-skandalen ble fengslet i årene etter.
Torsdag 12. desember 2019
Bare tre av styre­lederne for 37 av de største kultur­institusjonene våre er hentet fra kultur­livet. – Problematisk tendens, mener regissør og utvalgsleder.