Lørdag 16. mars 2019
18-åring pågrepet etter knivstikking i Skien
Tre menn ble natt til lørdag knivstukket i et slagsmål i Skien sentrum. Alle tre ble innlagt på sykehus med stikkskader og en 18-åring er pågrepet.
Publisert: 16 Mars 21:03
Tre menn ble natt til lørdag knivstukket i et slagsmål i Skien sentrum. Alle tre ble innlagt på sykehus med stikkskader og en 18-åring er pågrepet.
Politiet har avhørt de tre fornærmede lørdag, men vil ikke gå inn på hva de har forklart. 18-åringen skal etter planen avhøres søndag.
De tre fornærmede fikk alle stikkskader, men skadeomfanget er uklart. En av dem er i slutten av tenårene. De to andre er i 20-årene.
– Det er ikke noen som er i livsfare, ingen er kritisk skadd, sier jourhavende jurist Jon Berge i Sørøst politidistrikt til NTB lørdag kveld.

Pågrepet18-åringen ble pågrepet på en adresse i Skien. Han er kjent for politiet fra før.
Nødetatene fikk melding om slagsmålet på Landmannstorget i Skien sentrum klokken 2.40 natt til lørdag.
De tre som ble skadd, ble kjørt til sykehus etter hendelsen.
– Den ene av de tre er skrevet ut, men de to andre er fremdeles innlagt med stikkskader. Det har vært brukt en skarp gjenstand, trolig en kniv. Vi har funnet en kniv på åstedet, og vi etterforsker om dette kan være gjerningsvåpenet, sier operasjonsleder André Kråkenes i Sørøst politidistrikt til NTB.

Hektisk på stedetDet er uklart hvor mange som var involvert i slagsmålet, men politiet beskriver det som «ganske mange» ungdommer.
– Jeg vet ikke hvor mange som var involvert, men det ble meldt at det var hektisk på stedet, sier Berge.
Politiet rekvirerte en buss og fraktet i underkant av ti vitner til politistasjonen. Det skal være personer som var involvert i slagsmålet, i tillegg til forbipasserende.
Lørdag morgen ble det foretatt avhør av vitner og det ble også gjort beslag av mobiltelefoner med videoer som viser noe av hendelsen.
(©NTB)
Onsdag 22. mai 2019
ISLAMSK FINANS: Bare 11,8 prosent av et utvalg norsk-somaliere i Oslo eier egen bolig. 95 prosent ville ha kjøpt dersom det fantes en boligfinansiering i tråd med islam.
Onsdag 22. mai 2019
Jo mer strømme­tjenester som Storytel og Fabel blir brukt, desto mindre blir honoraret per strømming. Forsker Arnt Maasø mener forfatterne bør kreve en annen betalings­modell.
Onsdag 22. mai 2019
• I forrige uke utstedte Donald Trump en presidentordre, såkalt executive order, der han erklærte en nasjonal nødssituasjon i ­telekommunikasjonsbransjen og påla Handelsdepartementet å «forby transaksjoner som utgjør en uakseptabel risiko»...
Onsdag 22. mai 2019
MAKTKAMP: Utestengelsen av Huawei er et ledd i USAs handelskrig med Kina, sier Nupi-forsker ­Karsten Friis.
Tirsdag 21. mai 2019
• I et leserinnlegg i Klassekampen før helga skriver Civitas Eirik Løkke at vi bør ta selvkritikk for vår dekning av Mueller-rapporten. Bakgrunnen er en lederartikkel om de liberale amerikanske storavisenes dekning av FBI-topp Robert...
Tirsdag 21. mai 2019
ADVARER: Søndag landet en rakett i nærheten av USAs ambassade i Bagdad. «Hvis Iran vil gå til krig, vil det bli den offisielle slutten på Iran», skrev Donald Trump på Twitter.
Tirsdag 21. mai 2019
Sponsing av skoletransport bidro til ny besøksrekord for Sørlandets Kunstmuseum i fjor. Direktør Reidar Fuglestad tilbake­viser at museet har forsøkt å blåse opp besøkstallene.
Tirsdag 21. mai 2019
UTE: Regjeringa vil med lov hindra framtidig bruk av Oljefondet i Norge. Både Senterpartiet og Raudt reagerer.
Mandag 20. mai 2019
20 prosent, 25 prosent eller kanskje 30? Cappelen Damm tilbyr forfattere helt ulike royalty­satser for lydbokstrømming på Storytel.
Mandag 20. mai 2019
• På lørdag hadde Italias visestatsminister Matteo Salvini for andre gang samlet høyreradikale partier i Europa i Milano før Europavalget neste helg. Det som skulle bli en styrkemarkering regnet i stedet bort. Italienske og internasjonale...