Fredag 15. mars 2019
– Australsk høyreekstrem terrorist bak angrep i moské på New Zealand
En høyreekstrem terrorist med australsk statsborgerskap står bak moskéangrepet i Christchurch, sier Australias statsminister.
Publisert: 15 Mars 11:50
En høyreekstrem terrorist med australsk statsborgerskap står bak moskéangrepet i Christchurch, sier Australias statsminister.
Scott Morrison kaller den mistenkte gjerningsmannen en «ekstremistisk, høyrevridd, voldelig terrorist».
– Jeg fordømmer det voldelige, høyreekstreme terrorangrepet som tok livet av så mange uskyldige newzealendere i det på fredelig vis skulle praktisere sin tro i moskeene i Christchurch, skriver Morrison på Twitter.
Politiet på New Zealand har så langt bare bekreftet at en mann i slutten av 20-årene er siktet for drap etter massakrene i Christchurch. Morrison sier australske myndigheter bistår New Zealand i etterforskningen. Minst 49 mennesker er drept.
I forkant av massakren ble det publisert et 74-siders manifest på sosiale medier. Ingen offisielle kilder har så langt bekreftet at det er den siktede mannen som står bak manifestet, som i form og innhold kan minne om Anders Behring Breviks manifest.
Statsminister Morrison er blitt brifet om manifestet.
– Det er et verk av hat. Jeg har ingen annen måte å beskrive det på. Denne typen hatefull tankegang har nettopp ført til drap og elendighet for fredelige mennesker som kun ville utøve sin religion på en fredag. Det er motbydelig, sier Morrison til The Sydney Morning Herald.
Mandag 20. mai 2019
20 prosent, 25 prosent eller kanskje 30? Cappelen Damm tilbyr forfattere helt ulike royalty­satser for lydbokstrømming på Storytel.
Mandag 20. mai 2019
• På lørdag hadde Italias visestatsminister Matteo Salvini for andre gang samlet høyreradikale partier i Europa i Milano før Europavalget neste helg. Det som skulle bli en styrkemarkering regnet i stedet bort. Italienske og internasjonale...
Mandag 20. mai 2019
I GANG: Forhandlingene mellom protestbevegelsen og hæren i Sudan starter igjen. Lørdag demonstrerte islamister av frykt for å bli holdt ute.
Mandag 20. mai 2019
FRIHET: Ytrings­friheten er truet av både Facebook og hatprat, og Torbjørn Røe Isaksen vil ettergå hvordan de store private selskapene styrer offentligheten.
Lørdag 18. mai 2019
Høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V) avviser at regjeringens ­politikk fører til nedleggelser av studieplasser.
Lørdag 18. mai 2019
STØTTE: Medlemslandene i Europarådet ble enige om å beholde Russland som medlem. Generalsekretær Thorbjørn Jagland fikk støtte fra Tyskland og Frankrike.
Lørdag 18. mai 2019
OMKAMP: Etter at regjeringens spare­plan har gått i vasken, tror Liv Signe Navarsete (Sp) på omkamp om Andøya.
Lørdag 18. mai 2019
• 8. mai, på selveste frigjøringsdagen, delte regjeringen ut medaljer til 16 norske soldater «for å anerkjenne veteranenes innsats». Seks dager seinere, i revidert nasjonalbudsjett, ble det verken delt ut medaljer eller anerkjennelse. I...
Lørdag 18. mai 2019
Surrealisme: Sunniva Lye ­Axelsens roman om hjelpepleieren Ingrid snur mangt fornøyelig på hodet, ikke minst nordmenns ­reiselyst.
Torsdag 16. mai 2019
PRISSJOKK: Frank Bakke-Jensen (H) åpner for at andre kan måtte ta regningen for ekstra kostnader. – Kan bety å sende regningen til velferden, pensjonister og fattige, sier SV.