Lørdag 23. februar 2019
Trump nominerer ny FN-ambassadør
President Donald Trump har nominert USAs ambassadør til Canada, Kelly Knight Craft, til stillingen som USAs FN-ambassadør etter Nikki Haley.
Publisert: 23 Februar 00:39
President Donald Trump har nominert USAs ambassadør til Canada, Kelly Knight Craft, til stillingen som USAs FN-ambassadør etter Nikki Haley.
– Kelly har gjort en fremragende jobb på vegne av vår nasjon, og jeg er ikke i tvil om at vårt land under hennes ledelse vil bli representert på beste måte, skriver Trump på Twitter og gratulerer samtidig Knight Craft og familien.
Kelly Knight Craft blir nominert en uke etter at Trumps førstevalg til jobben, tidligere nyhetsanker i Fox News og talsperson for USAs utenriksdepartement Heather Nauert, trakk sitt kandidatur til å bli USAs neste FN-ambassadør etter Nikki Haley.
Nauert oppga som årsak at de siste månedene har vært krevende for hennes familie, og at det derfor er i familiens beste interesse at hun ikke tar jobben.
Ikke navngitte kilder opplyste samtidig til Bloomberg News at det oppsto problemer med Nauerts bakgrunnssjekk. Det hvite hus skal ha oppdaget at Nauert har ansatt en barnepike som ikke hadde arbeidsvisum.
(©NTB)
Tirsdag 19. mars 2019
• I lørdagens Klassekampen rapporterte vi fra Frankrike, hvor protestbevegelsen som kaller seg De gule vestene fortsetter sitt opprør mot styresmaktenes politikk. Lørdagens reportasje handlet i hovedsak om kvinnene, som utgjør en stor del av...
Tirsdag 19. mars 2019
Utdannings­direktoratet har snudd: Holocaust er til­bake på skolens pensum. ­ Ervin Kohn i Det mosaiske trossamfunn er likevel ikke imponert.
Tirsdag 19. mars 2019
EKSTREMISME: Terrorvideoen fra New Zealand ble spredd 300.000 ganger på Facebook bare i løpet av ett døgn.
Tirsdag 19. mars 2019
SKATT: Statsminister Erna Solberg (H) åpner for å se på skattesystemet for å motvirke økt ulikhet. Hun sier fordelingseffekten av grønne skatter er «pervers».
Mandag 18. mars 2019
• Det er under seks måneder igjen til høstens kommunestyre- og fylkestingsvalg. Nettstedet Poll of polls har gjennomført en beregning basert på målinger som omfatter 45 kommuner. Her antydes det at det blir kamp på kniven mellom Ap og Høyre...
Mandag 18. mars 2019
KUTT: Tyskland går inn i den største omstillingen siden krigen. I mer enn hundre år har det svarte kullet bygget landet og splittet familier.
Mandag 18. mars 2019
ULIKT HØYRE: Heidi Nordby Lunde refser eget parti i ulikhets­debatten og mener Høyre må ta et oppgjør om skatte­dogmer.
Mandag 18. mars 2019
To bøker. To teorier. En av dem skal være politiets hovedspor for øyeblikket. Skal det bli «true crime»-sjangeren som oppklarer mordet på Olof Palme?
Lørdag 16. mars 2019
Med «Ways of seeing» ville regissør Pia Maria Roll vise hvordan propaganda og overvåking blir aktivt brukt i maktutøvelsen. Nå mener hun at etterspillet viser at tesen deres stemmer.
Lørdag 16. mars 2019
• I går våknet vi opp til nyheten om at muslimer samlet til fredagsbønn i New Zealand hadde blitt angrepet av en høyreekstrem skytter. Da Klassekampen gikk i trykken i går var 49 mennesker bekreftet døde, mens over 20 er alvorlig skadd eller...