Lørdag 23. februar 2019
Gullhåpet lever for Lorentzen i sprint-VM
Håvard Holmefjord Lorentzen ønsker å forsvare VM-tittelen i sprint og fikk et godt utgangspunkt med en foreløpig 2.-plass etter åpningsdagen.
Publisert: 23 Februar 18:07
Håvard Holmefjord Lorentzen ønsker å forsvare VM-tittelen i sprint og fikk et godt utgangspunkt med en foreløpig 2.-plass etter åpningsdagen.
Lorentzen gikk til topps i fjorårets verdensmesterskap i kinesiske Changchun og tok nylig VM-sølv på distansen i Inzell. Bergenseren har et godt utgangspunkt for å ta ny medalje etter åpningsdagen i helgens sprint-VM i Heerenveen.
Lorentzen innehar 2.-plass og har 0,065 flere tidspoeng enn ledende Pavel Kulizjnikov fra Russland. Differansen i tidspoengene tilsvarer at han er sju hundredeler bak russeren.
– Jeg er godt fornøyd. Det var to solide løp. To løp som kunne bli gått bedre fra min side, så med en litt skarpere førsterunde på 1000 meter og åpning på 500 meter tror jeg at jeg kan gjøre det bedre i morgen. Men det er tett i toppen og godt å være med, sa Lorentzen til NRK.

Sterke tiderPå den innledende 500-meteren måtte Lorentzen gi tapt i duellen mot japanske Tatsuya Shinhama, som tross en åpningsfeil slo bergenseren med åtte hundredeler. Lorentzens tid på 34,74 var likevel av det gode slaget.
Lorentzen måtte også seg slått på 1000-meteren. Tross en sterk tid (1.08,19) klarte bergenseren ikke å slå superløpene til hjemmehåpet Kjeld Nuis, japanske Masaya Yamada og Kulizjnikov. Løpet sendte Lorentzen likevel i en midlertidig sammenlagtledelse, men han ble passert av Kulizjnikov.

Rukke på 17.-plassHenrik Fagerli Rukke startet sterkt, men klarte ikke å overliste hjemmehåpet Kai Verbij i avslutningen på 500 meter. 22-åringen tikket inn på 35,12 sekunder, som var 42 hundredeler bak hans personlige rekord. På 1000-meteren ble tiden til hallingdølen 1.10,24.
Rukke innehar 17.-plassen i sammendraget før avslutningsdagen.
Hjemmehåpet Kai Verbij var en av sammenlagtfavorittene, men tullet det i vekslingen og tapte en god del tid. Nederlenderen raste nedover resultatlistene og ligger på 9.-plass i sammendraget.
Søndag skal utøverne på ny bryne seg på 500 og 1000 meter. Da blir sammenlagtvinneren også kåret.
(©NTB)
Mandag 20. mai 2019
20 prosent, 25 prosent eller kanskje 30? Cappelen Damm tilbyr forfattere helt ulike royalty­satser for lydbokstrømming på Storytel.
Mandag 20. mai 2019
• På lørdag hadde Italias visestatsminister Matteo Salvini for andre gang samlet høyreradikale partier i Europa i Milano før Europavalget neste helg. Det som skulle bli en styrkemarkering regnet i stedet bort. Italienske og internasjonale...
Mandag 20. mai 2019
I GANG: Forhandlingene mellom protestbevegelsen og hæren i Sudan starter igjen. Lørdag demonstrerte islamister av frykt for å bli holdt ute.
Mandag 20. mai 2019
FRIHET: Ytrings­friheten er truet av både Facebook og hatprat, og Torbjørn Røe Isaksen vil ettergå hvordan de store private selskapene styrer offentligheten.
Lørdag 18. mai 2019
Høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V) avviser at regjeringens ­politikk fører til nedleggelser av studieplasser.
Lørdag 18. mai 2019
STØTTE: Medlemslandene i Europarådet ble enige om å beholde Russland som medlem. Generalsekretær Thorbjørn Jagland fikk støtte fra Tyskland og Frankrike.
Lørdag 18. mai 2019
OMKAMP: Etter at regjeringens spare­plan har gått i vasken, tror Liv Signe Navarsete (Sp) på omkamp om Andøya.
Lørdag 18. mai 2019
• 8. mai, på selveste frigjøringsdagen, delte regjeringen ut medaljer til 16 norske soldater «for å anerkjenne veteranenes innsats». Seks dager seinere, i revidert nasjonalbudsjett, ble det verken delt ut medaljer eller anerkjennelse. I...
Lørdag 18. mai 2019
Surrealisme: Sunniva Lye ­Axelsens roman om hjelpepleieren Ingrid snur mangt fornøyelig på hodet, ikke minst nordmenns ­reiselyst.
Torsdag 16. mai 2019
PRISSJOKK: Frank Bakke-Jensen (H) åpner for at andre kan måtte ta regningen for ekstra kostnader. – Kan bety å sende regningen til velferden, pensjonister og fattige, sier SV.