Lørdag 23. februar 2019
Lorentzen med i gullkampen i sprint-VM etter første øvelse
Håvard Holmefjord Lorentzen ønsker å forsvare VM-tittelen i sprint. Han endte åtte hundredeler bak sammenlagtleder Tatsuya Shinhama i åpningsøvelsen 500 meter.
Publisert: 23 Februar 16:12
Håvard Holmefjord Lorentzen ønsker å forsvare VM-tittelen i sprint. Han endte åtte hundredeler bak sammenlagtleder Tatsuya Shinhama i åpningsøvelsen 500 meter.
Lorentzen gikk til topps i fjorårets verdensmesterskap i kinesiske Changchun og tok nylig VM-sølv på distansen i Inzell. I Heerenveen fikk ikke bergenseren det helt til å klaffe på første øvelse.
26-åringen måtte gi tapt i duellen mot japanske Tatsuya Shinhama, som tross en åpningsfeil slo bergenseren med åtte hundredeler og leder sammendraget etter første øvelse.
Lorentzens tid på 34,74 er likevel av det gode slaget. Bergenseren er godt med i sammendraget og ligger på fjerdeplass i sammendraget.
Henrik Fagerli Rukke startet sterkt, men klarte ikke å overliste hjemmehåpet Kai Verbij i avslutningen. 22-åringen tikket inn på 35,12 sekunder, som var 42 hundredeler bak hans personlige rekord. Det holdt til en 14.-plass etter åpningsøvelsen.
Senere på lørdag skal utøverne bryne seg på 1000 meter. Søndag gjentas øvelsene. Da blir sammenlagtvinneren også kåret.
(©NTB)
Tirsdag 19. mars 2019
• I lørdagens Klassekampen rapporterte vi fra Frankrike, hvor protestbevegelsen som kaller seg De gule vestene fortsetter sitt opprør mot styresmaktenes politikk. Lørdagens reportasje handlet i hovedsak om kvinnene, som utgjør en stor del av...
Tirsdag 19. mars 2019
Utdannings­direktoratet har snudd: Holocaust er til­bake på skolens pensum. ­ Ervin Kohn i Det mosaiske trossamfunn er likevel ikke imponert.
Tirsdag 19. mars 2019
EKSTREMISME: Terrorvideoen fra New Zealand ble spredd 300.000 ganger på Facebook bare i løpet av ett døgn.
Tirsdag 19. mars 2019
SKATT: Statsminister Erna Solberg (H) åpner for å se på skattesystemet for å motvirke økt ulikhet. Hun sier fordelingseffekten av grønne skatter er «pervers».
Mandag 18. mars 2019
• Det er under seks måneder igjen til høstens kommunestyre- og fylkestingsvalg. Nettstedet Poll of polls har gjennomført en beregning basert på målinger som omfatter 45 kommuner. Her antydes det at det blir kamp på kniven mellom Ap og Høyre...
Mandag 18. mars 2019
KUTT: Tyskland går inn i den største omstillingen siden krigen. I mer enn hundre år har det svarte kullet bygget landet og splittet familier.
Mandag 18. mars 2019
ULIKT HØYRE: Heidi Nordby Lunde refser eget parti i ulikhets­debatten og mener Høyre må ta et oppgjør om skatte­dogmer.
Mandag 18. mars 2019
To bøker. To teorier. En av dem skal være politiets hovedspor for øyeblikket. Skal det bli «true crime»-sjangeren som oppklarer mordet på Olof Palme?
Lørdag 16. mars 2019
Med «Ways of seeing» ville regissør Pia Maria Roll vise hvordan propaganda og overvåking blir aktivt brukt i maktutøvelsen. Nå mener hun at etterspillet viser at tesen deres stemmer.
Lørdag 16. mars 2019
• I går våknet vi opp til nyheten om at muslimer samlet til fredagsbønn i New Zealand hadde blitt angrepet av en høyreekstrem skytter. Da Klassekampen gikk i trykken i går var 49 mennesker bekreftet døde, mens over 20 er alvorlig skadd eller...