Lørdag 23. februar 2019
Norwegian-fly landet i Sverige etter å ha vært strandet i Iran
Et Boeing 737 Max-fly fra Norwegian som fredag satte kursen mot Skandinavia etter å ha vært strandet i Iran siden desember, landet natt til lørdag i Sverige.
Publisert: 23 Februar 04:09
Et Boeing 737 Max-fly fra Norwegian som fredag satte kursen mot Skandinavia etter å ha vært strandet i Iran siden desember, landet natt til lørdag i Sverige.
Etter seks timer og 20 minutter i lufta landet flyet like før klokken 4 natt til lørdag på Arlanda utenfor Stockholm, ifølge Flightradar24.
– Det er en stor lettelse å få flyet hjem igjen etter to lange måneder i Iran. En stor takk må nå rettes til dem som har vært med i prosessen for å få flyet i lufta igjen, skrev senior kommunikasjonsrådgiver Astrid Mannion-Gibson i Norwegian til E24 fredag kveld.
Flyet var bare to måneder gammelt da det måtte nødlande i Shiraz i Iran 14. desember i fjor. Passasjerene ble hentet av et annet fly, mens det ødelagte flyet ble stående igjen. Sanksjonene mot Iran har gjort det vanskelig å sende inn nye deler for å reparere flyet. Fredag kunne det endelig returnere til Skandinavia.
Det er ikke kjent hva det lange oppholdet for flyet i Iran har kostet Norwegian.
(©NTB)
Onsdag 20. mars 2019
Advokat Jon ­Wessel-Aas vil vurdere om han skal klage på politiets og stats­advokatens håndtering av anmeldelsen mot Pia Maria Roll.
Onsdag 20. mars 2019
FARLIG: Muslimhat og hvit nasjonalisme får drahjelp av politikere og medier, mener Trump-kritikere.
Onsdag 20. mars 2019
• Reiselivsleiaren og jaktentusiasten Hilde Charlotte Solheim tek eit flengande oppgjer med det ho kallar ein ukultur i delar av jegermiljøet her i landet. Ho har saman med ektemannen, næringslivs­leiaren Stein Lier Hansen, trekt seg frå eit...
Onsdag 20. mars 2019
OPPVASK: Mattilsynets ledelse har satt en veterinær og en regiondirektør på plass etter beskyldninger om rolleblanding fra oppdretternes forening Sjømat Norge.
Tirsdag 19. mars 2019
SKATT: Statsminister Erna Solberg (H) åpner for å se på skattesystemet for å motvirke økt ulikhet. Hun sier fordelingseffekten av grønne skatter er «pervers».
Tirsdag 19. mars 2019
• I lørdagens Klassekampen rapporterte vi fra Frankrike, hvor protestbevegelsen som kaller seg De gule vestene fortsetter sitt opprør mot styresmaktenes politikk. Lørdagens reportasje handlet i hovedsak om kvinnene, som utgjør en stor del av...
Tirsdag 19. mars 2019
Utdannings­direktoratet har snudd: Holocaust er til­bake på skolens pensum. ­ Ervin Kohn i Det mosaiske trossamfunn er likevel ikke imponert.
Tirsdag 19. mars 2019
EKSTREMISME: Terrorvideoen fra New Zealand ble spredd 300.000 ganger på Facebook bare i løpet av ett døgn.
Mandag 18. mars 2019
• Det er under seks måneder igjen til høstens kommunestyre- og fylkestingsvalg. Nettstedet Poll of polls har gjennomført en beregning basert på målinger som omfatter 45 kommuner. Her antydes det at det blir kamp på kniven mellom Ap og Høyre...
Mandag 18. mars 2019
KUTT: Tyskland går inn i den største omstillingen siden krigen. I mer enn hundre år har det svarte kullet bygget landet og splittet familier.