Lørdag 16. februar 2019
Kandidatene reagerer på valgutsettelse i Nigeria
Nigerias valgkommisjon har besluttet å utsette presidentvalget i landet med en uke. Presidentkandidatene anklager kommisjonen for uærlig spill.
Publisert: 16 Februar 05:47
Nigerias valgkommisjon har besluttet å utsette presidentvalget i landet med en uke. Presidentkandidatene anklager kommisjonen for uærlig spill.
Fredagens beslutning begrunnes i logistiske utfordringer etter meldinger om at valgmateriale ikke har blitt levert til ulike deler av landet. Beslutningen kom kun få timer før nigerianere skulle gå til valgurnene i til de rundt 120.000 valglokalene i landet.
– Dette var en vanskelig avgjørelse, men den måtte tas for at vi skal kunne levere et godt og demokratisk valg, sier valgkommisjonens formann, Mahmood Yakubu. Han sier kommisjonen vil komme med mer informasjon lørdag klokken 14.

Gjensidige beskyldningerRegjeringspartiet APCs talsmann Festus Keyamo refser valgkommisjonen og anklager den for å være dårlig forberedt.
– Vi håper kommisjonen forblir upartisk nå som ryktene svirrer om at utsettelsen skyldes en hemmelig avtale med opposisjonspartiet PDP, sier Keyamo.
Atiku Abubakar i PDP sier imidlertid at det er regjeringspartiet som har orkestrert utsettelsen.
– Vi vil komme gjennom dette. De kan utsette valget, men de kan ikke utsette skjebnen, sier han.

Spenninger(©NTB)
Onsdag 22. mai 2019
ISLAMSK FINANS: Bare 11,8 prosent av et utvalg norsk-somaliere i Oslo eier egen bolig. 95 prosent ville ha kjøpt dersom det fantes en boligfinansiering i tråd med islam.
Onsdag 22. mai 2019
Jo mer strømme­tjenester som Storytel og Fabel blir brukt, desto mindre blir honoraret per strømming. Forsker Arnt Maasø mener forfatterne bør kreve en annen betalings­modell.
Onsdag 22. mai 2019
• I forrige uke utstedte Donald Trump en presidentordre, såkalt executive order, der han erklærte en nasjonal nødssituasjon i ­telekommunikasjonsbransjen og påla Handelsdepartementet å «forby transaksjoner som utgjør en uakseptabel risiko»...
Onsdag 22. mai 2019
MAKTKAMP: Utestengelsen av Huawei er et ledd i USAs handelskrig med Kina, sier Nupi-forsker ­Karsten Friis.
Tirsdag 21. mai 2019
• I et leserinnlegg i Klassekampen før helga skriver Civitas Eirik Løkke at vi bør ta selvkritikk for vår dekning av Mueller-rapporten. Bakgrunnen er en lederartikkel om de liberale amerikanske storavisenes dekning av FBI-topp Robert...
Tirsdag 21. mai 2019
ADVARER: Søndag landet en rakett i nærheten av USAs ambassade i Bagdad. «Hvis Iran vil gå til krig, vil det bli den offisielle slutten på Iran», skrev Donald Trump på Twitter.
Tirsdag 21. mai 2019
Sponsing av skoletransport bidro til ny besøksrekord for Sørlandets Kunstmuseum i fjor. Direktør Reidar Fuglestad tilbake­viser at museet har forsøkt å blåse opp besøkstallene.
Tirsdag 21. mai 2019
UTE: Regjeringa vil med lov hindra framtidig bruk av Oljefondet i Norge. Både Senterpartiet og Raudt reagerer.
Mandag 20. mai 2019
20 prosent, 25 prosent eller kanskje 30? Cappelen Damm tilbyr forfattere helt ulike royalty­satser for lydbokstrømming på Storytel.
Mandag 20. mai 2019
• På lørdag hadde Italias visestatsminister Matteo Salvini for andre gang samlet høyreradikale partier i Europa i Milano før Europavalget neste helg. Det som skulle bli en styrkemarkering regnet i stedet bort. Italienske og internasjonale...