Mandag 11. februar 2019
Kilde kjører for medalje i VM-kombinasjonen
Alexander Aamodt Kilde leverte et godkjent utforrenn og ligger på 3.-plass før slalåmdelen av kombinasjonen i alpin-VM.
Publisert: 11 Februar 13:08
Alexander Aamodt Kilde leverte et godkjent utforrenn og ligger på 3.-plass før slalåmdelen av kombinasjonen i alpin-VM.
Kilde skulle gjerne hatt enda litt større avstand til de beste slalåmkjørerne, men har ikke gitt opp medaljehåpet.
– Jeg føler at jeg har alle muligheter. Det er en forholdsvis lett slalåm, ganske flat. Jeg får dra fram de slalåmkunnskapene jeg har, og så får vi se hvordan det går, sa han etter å ha vært gjennom utforløypa.
Kilde kom i mål på 1.07,65, som var 38 hundredels sekund svakere enn lederen Dominik Paris.
Ryan Cochran-Siegle er toer, 0,03 sekunder bak italieneren.
Rasmus Windingstad imponerte med solid kjøring og lå på 18.-plass da 37 alpinister hadde vært i aksjon. Han har 1,15 sekund å ta inn på Paris.
– Jeg har levert litt over evne i utforbiten. Nå er det bare én ting som gjelder i annen omgang, og det er full spiker, fastslo han overfor NRK.
For Sebastian Foss Solevåg gikk det ikke like fort. Slalåmspesialisten ligger på 32.-plass så langt, 2,18 sekunder bak Paris.
Adrian Smiseth Sejersted har startnummer 44. EMBED START Image Aleksander Aamodt Kilde håper på medalje i VM-kombinasjonen i Åre etter å ha kjørt ned til 3.-plass i utfordelen. Foto: AP /Gabriele Facciotti / NTB scanpix EMBED END Image (©NTB)
Onsdag 20. februar 2019
NY SJANSE: Bernie Sanders vil utfordre president Donald Trump i 2020. – Han er den eneste som kan slå Trump, mener Demokrat-aktivister.
Tirsdag 19. februar 2019
• Fellesnemnda som planlegger nye Vestland fylke, vedtok nylig lønnsbetingelser for politikerne i det kommende storfylket. Det endelige vedtaket lå et stykke under innstillingen fra arbeidsutvalget, som ville gi de folkevalgte et solid...
Tirsdag 19. februar 2019
ESKALERING: En USA-sponset nødhjelpsaksjon i Venezuela kan gjøre krisa i landet enda verre, mener Caritas-leder Martha Skretteberg.
Tirsdag 19. februar 2019
Strømmetjenestene forandrer ikke bare bokmarkedet, men også selve skrivingen. Tom Egeland har begynt å tilpasse romanene sine til lydbokformatet.
Tirsdag 19. februar 2019
SLUTT: Ekteparet Per Jonny og Eli Risten Skum har vært i reindriften hele livet. Nå vil de be barna finne et annet levebrød, fordi gruvedriften i Nussir-fjellet truer driften.
Mandag 18. februar 2019
90 av de 100 mest utlånte bøkene i norske biblioteker er barnebøker. En vellykket lesekampanje har æren, hevder lederen for Norsk bibliotek­forening, Mariann Schjeide.
Mandag 18. februar 2019
• Den store sikkerhetskonferansen i München gikk av stabelen denne helga med ledere fra hele verden til stede. Den viste at det er økende motsetninger, ikke bare mellom Washington og Moskva og Beijing, men også mellom USA og Europas...
Mandag 18. februar 2019
SKIFTE: Den raskt økende avstanden mellom USA og EU preget årets store sikkerhetskonferanse i München.
Mandag 18. februar 2019
NOK NÅ: Minotenks utspill om å ikke bosette flere flyktninger i utsatte bydeler får støtte fra Lena Larsen og Mahmoud Farahmand. Også SV er åpen for ideen.
Lørdag 16. februar 2019
ØNSKE: Venezuelas Yvan Gil håper Norge står imot internasjonalt press og beholder sin nøytrale posisjon i kriserammede Venezuelas politiske strid.