Fredag 18. januar 2019
Tesla kutter 7 prosent av staben
Elbilprodusenten Tesla kutter staben med 7 prosent. I en melding til de ansatte skriver selskapet at «veien videre er svært vanskelig».
Publisert: 18 Januar 15:06
Elbilprodusenten Tesla kutter staben med 7 prosent. I en melding til de ansatte skriver selskapet at «veien videre er svært vanskelig».
Nedbemanningen ble kjent fredag. På selskapets nettside skriver Tesla at de håper å oppnå en «liten fortjeneste» i inneværende kvartal. Videre står det at selskapet har utvidet staben med 30 prosent i fjor, men at de ikke kan opprettholde en så stor arbeidsstyrke.
Kuttene skjer samtidig som selskapet setter ned prisene og øker produksjonen av sin «folkebil», Model 3.
Priskuttene er innført for å kompensere for en reduksjon i de amerikanske subsidiene av lavutslippsbiler.

3.150 ansattePriskuttene, samt salgstall for fjerde kvartal som var svakere enn ventet, førte til at aksjekursen falt.
Musk uttalte i høst at selskapet har om lag 45.000 ansatte. Stabskutt på 7 prosent vil dermed utgjøre rundt 3.150 ansatte.
– Vi har dessverre ikke noe annet valg enn å kutte staben med omtrent 7 prosent, og kun beholde de mest nødvendige midlertidige og innleide ansatte, skriver Tesla-sjef Elon Musk i en epost til staben.

Nådde ikke måletTesla leverte over 245.000 elbiler og SUV-er i løpet av fjoråret, nesten like mange som alle de foregående årene til sammen, ifølge selskapet selv. Det er likevel langt under målet om 500.000 kjøretøy, et mål selskapet satte for tre år siden.
Musk sier at de nå trapper opp produksjonen av Model 3, og at selskapet er nødt til å nå flere kunder som har råd til bilene.
– Produktene våre er for dyre for folk flest. Selskapet må jobbe hardere. Tesla har kun produsert biler i et tiår, og vi står overfor massive og etablerte konkurrenter, skriver Musk.
(©NTB)
Onsdag 17. juli 2019
SAMMEN: EUs utenriksministre erklærer samlet støtte til atomavtalen. Dette til tross for nye trusler fra Iran om å gå bort fra forpliktelsene i avtalen.
Onsdag 17. juli 2019
Oslo Høyre krever bademuligheter for å støtte det omstridte Fotografihuset på Sukkerbiten. Men leder av Fotografihuset mener området ikke er egnet for bading.
Onsdag 17. juli 2019
UFORUTSIGBART: Bare en tredel helsefagarbeidere har full stilling. De yngste og de eldste jobber mest deltid. – Vi trenger flere folk på jobb, sier helsefagarbeider Jørgen Aanerud.
Onsdag 17. juli 2019
• En klassisk myte om moderne kapitalistiske samfunn er at så lenge man er villig til å jobbe, vil man ha et bra liv. De som virkelig blir fattige er de som faller utenfor, som arbeidsløse og rusmisbrukere. I flere tiår etter andre...
Tirsdag 16. juli 2019
• «Natt og dag, vinter og sommer er den over meg – denne dragende hjemve etter havet», skrev Henrik Ibsen i «Fruen fra havet». Vi er mange som lengter etter havet, kanskje først og fremst nå om sommeren. Men det er ikke alltid like lett å få...
Tirsdag 16. juli 2019
SV lover omkamp om Fotografihuset på Sukkerbiten i byrådsforhandlingene etter valget. – Vi vil jobbe hardt for at området omreguleres, sier ordfører Marianne Borgen (SV) i Oslo.
Tirsdag 16. juli 2019
MEDISIN: På havbunnen utenfor Bjørnøya har forskere funnet et dyr ikke ulikt en juledekorasjon. Det har molekyler som kan drepe kreft­celler effektivt.
Tirsdag 16. juli 2019
MOTSTAND: President Donald Trumps plan om å deportere 2000 utviste innvandrere utfordres av aktivister og landets største byer.
Mandag 15. juli 2019
BYGGER UT: Siden 2000 har antall ­bygninger i strandsonen økt med 20 prosent. Kommunene klarer ikke ­forvalte det nasjonale ansvaret, mener Norsk Friluftsliv.
Mandag 15. juli 2019
KANDIDAT: EU-statsledernes kom­promissforslag til kommisjonen er i fare. – Tragisk om sosialdemokratene stemmer for en konservativ kandidat, mener dansk europapolitiker.