Fredag 18. januar 2019
Svensk jubel og fortvilelse, stjernespiller med VM-farvel etter skade
Magnus Abelvik Rød føler med klubbkompisen Jim Gottfridsson, som er ferdigspilt i håndball-VM på grunn av skade.
Publisert: 18 Januar 15:13
Magnus Abelvik Rød føler med klubbkompisen Jim Gottfridsson, som er ferdigspilt i håndball-VM på grunn av skade.
Spillefordeleren har pådratt seg en muskelskade i leggen. Det er dårlige nyheter.
– Det er synd for ham. Han er en flott fyr som hjalp meg veldig mye da jeg kom til Flensburg som ung gutt. Sverige mister en veldig god spiller, sier Abelvik Rød til NTB.
– Men det kan være en fordel for Norge?
– Ja, det kan det være, og slik er håndballen.
Fredag kom beskjeden om at Gottfridsson ryker ut av VM-troppen. Norge møter Sverige i hovedrunden mandag, dagen etter møtet med Egypt.
– Jeg trodde først at hælsenen hadde røket, men i stedet er det en muskel som har gått i stykker, sa Gottfridsson fredag, ifølge Aftonbladet.
– Vi mister en spiller av verdensklasse, sa Sveriges trener Kristjan Andresson til TV3.
Gottfridsson spiller til daglig i Flensburg, der han har fire norske lagkamerater: Torbjørn Bergerud, Magnus Jøndal, Abelvik Rød og Gøran Johannessen.
(©NTB)
Onsdag 17. juli 2019
SAMMEN: EUs utenriksministre erklærer samlet støtte til atomavtalen. Dette til tross for nye trusler fra Iran om å gå bort fra forpliktelsene i avtalen.
Onsdag 17. juli 2019
Oslo Høyre krever bademuligheter for å støtte det omstridte Fotografihuset på Sukkerbiten. Men leder av Fotografihuset mener området ikke er egnet for bading.
Onsdag 17. juli 2019
UFORUTSIGBART: Bare en tredel helsefagarbeidere har full stilling. De yngste og de eldste jobber mest deltid. – Vi trenger flere folk på jobb, sier helsefagarbeider Jørgen Aanerud.
Onsdag 17. juli 2019
• En klassisk myte om moderne kapitalistiske samfunn er at så lenge man er villig til å jobbe, vil man ha et bra liv. De som virkelig blir fattige er de som faller utenfor, som arbeidsløse og rusmisbrukere. I flere tiår etter andre...
Tirsdag 16. juli 2019
• «Natt og dag, vinter og sommer er den over meg – denne dragende hjemve etter havet», skrev Henrik Ibsen i «Fruen fra havet». Vi er mange som lengter etter havet, kanskje først og fremst nå om sommeren. Men det er ikke alltid like lett å få...
Tirsdag 16. juli 2019
SV lover omkamp om Fotografihuset på Sukkerbiten i byrådsforhandlingene etter valget. – Vi vil jobbe hardt for at området omreguleres, sier ordfører Marianne Borgen (SV) i Oslo.
Tirsdag 16. juli 2019
MEDISIN: På havbunnen utenfor Bjørnøya har forskere funnet et dyr ikke ulikt en juledekorasjon. Det har molekyler som kan drepe kreft­celler effektivt.
Tirsdag 16. juli 2019
MOTSTAND: President Donald Trumps plan om å deportere 2000 utviste innvandrere utfordres av aktivister og landets største byer.
Mandag 15. juli 2019
BYGGER UT: Siden 2000 har antall ­bygninger i strandsonen økt med 20 prosent. Kommunene klarer ikke ­forvalte det nasjonale ansvaret, mener Norsk Friluftsliv.
Mandag 15. juli 2019
KANDIDAT: EU-statsledernes kom­promissforslag til kommisjonen er i fare. – Tragisk om sosialdemokratene stemmer for en konservativ kandidat, mener dansk europapolitiker.