Fredag 18. januar 2019
Bjørnstad på tredje i kombinerthopprenn, Riiber et stykke bak
Espen Bjørnstad på 3.-plass er beste nordmann etter hopprennet da kombinerttrippelen i Chaux-Neuve ble innledet fredag. Jarl Magnus Riiber er bare nummer 12.
Publisert: 18 Januar 13:05
Espen Bjørnstad på 3.-plass er beste nordmann etter hopprennet da kombinerttrippelen i Chaux-Neuve ble innledet fredag. Jarl Magnus Riiber er bare nummer 12.
Bjørnstad starter 27 sekunder bak hoppvinneren Franz-Josef Rehrl fra Østerrike i langrennet over 5 kilometer senere fredag. Riiber har hele 1.02 minutt å ta igjen.
De norske viste meget sterk hopping i den provisoriske konkurranseomgangen fredag morgen. Da var Riiber best av alle, foran Rehrl, mens Bjørnstad og Jan Schmid ble nummer tre og fire. De greide ikke helt å følge opp da den tellende omgangen ble avviklet noe senere.
Rehrl vant med et hopp på 118 meter, mens Bjørnstad landet på 115. Riiber greide bare 109 meter.
Det er dobbelt østerriksk i tet med Mario Seidl som nummer to.
Schmid er på 19.-plass (1.19 bak), Jørgen Graabak nummer 21 (1.25), Espen Andersen 24 (1.30), Einar Lurås Oftebro 28 (1.45) og Magnus Krog 45 (2.34).
Det er renn i Chaux-Neuve også lørdag og søndag, med langrenn over henholdsvis 10 og 15 kilometer.

(©NTB)
Mandag 18. februar 2019
90 av de 100 mest utlånte bøkene i norske biblioteker er barnebøker. En vellykket lesekampanje har æren, hevder lederen for Norsk bibliotek­forening, Mariann Schjeide.
Mandag 18. februar 2019
• Den store sikkerhetskonferansen i München gikk av stabelen denne helga med ledere fra hele verden til stede. Den viste at det er økende motsetninger, ikke bare mellom Washington og Moskva og Beijing, men også mellom USA og Europas...
Mandag 18. februar 2019
SKIFTE: Den raskt økende avstanden mellom USA og EU preget årets store sikkerhetskonferanse i München.
Mandag 18. februar 2019
NOK NÅ: Minotenks utspill om å ikke bosette flere flyktninger i utsatte bydeler får støtte fra Lena Larsen og Mahmoud Farahmand. Også SV er åpen for ideen.
Lørdag 16. februar 2019
ØNSKE: Venezuelas Yvan Gil håper Norge står imot internasjonalt press og beholder sin nøytrale posisjon i kriserammede Venezuelas politiske strid.
Lørdag 16. februar 2019
SV vil ha en ny pressestøtteordning for gratisaviser på nett. – Vi vil ha en full gjennomgang av pressestøtten og modernisere den, sier SVs Freddy André Øvstegård.
Lørdag 16. februar 2019
• Den siste uka har Klassekampen skrevet om norsk utenrikspolitikk og alliansestrategi. Norske myndigheter snakker nemlig stadig mer åpent om problemer med Nato. Det er spesielt valget av Donald Trump til president i USA som skaper uro. I en...
Lørdag 16. februar 2019
PAUSE: – Hvis vi ikke tar tak i integreringsutfordringene, vil det styrke ytre høyre, sier Linda Noor, som vil ha pause i bosetting av flyktninger i Oslo. Frp vil ha bosettingsstans.
Lørdag 16. februar 2019
I desember 2017, kort tid etter at metoo hadde blitt et begrep og bølger av sjokk og vantro (hos noen), lettelse og sinne (hos andre), hadde rullet fra Hollywood og utover i verden, skjedde noe så sjeldent som at en novelle gikk
Fredag 15. februar 2019
• Det folk i verden frykter aller mest, er klimaendringer, viser en ny studie fra det amerikanske forskningssenteret Pew Research Center. Hele 67 prosent av befolkningen i 23 utvalgte land fra alle verdensdeler oppgir i undersøkelser at de...