Fredag 18. januar 2019
Jansrud med heng på pallplass i Wengen
Kjetil Jansrud har 2,59 sekunder å ta igjen på ledende Marco Schwarz etter slalåmdelen av fredagens superkombinasjon for menn i Wengen.
Publisert: 18 Januar 12:02
Kjetil Jansrud har 2,59 sekunder å ta igjen på ledende Marco Schwarz etter slalåmdelen av fredagens superkombinasjon for menn i Wengen.
Jansrud ble klokket inn på 51,36 sekunder, 2,59 sekunder bak østerrikske Schwarz som leder. Men Vinstra-kjøreren var godt fornøyd med store deler av sitt slalåmrenn og ser muligheter for pallplass før utfordelen senere fredag. Før utfor ligger Jansrud på 13.-plass.
– Jeg er veldig fornøyd med første halvdel av slalåmen, der var jeg veldig med. Siste halvdelen ble det seigt, sa Jansrud til TV 2.
– Jeg ble litt sliten, og da viser de tekniske svakhetene seg ganske tydelig. Det var ikke helt bra, samtidig som avstanden til en del av dem som faktisk er slalåmløpere er mye mindre enn man kunne frykte.
Alexis Pinturault og Victor Muffat-Jeandet, begge fra Frankrike, er nærmest Schwarz, henholdsvis 0,20 og 0,97 bak.
For fartskjører Aleksander Aamodt Kilde stoppet superkombinasjonen tidlig. Før rennet sa Kilde til TV 2 at planen var å kjøre en stabil og god slalåm, og så «gunne på» i utfor. Det får han ikke mulighet til, for 26-åringen kjørte ut tidlig i løypa.
– Det ble en kort affære. Hekt, det hører litt hjemme det i slalåmdelen, etter hva jeg har forstått, sa Kilde som også skrøt av lagkamerat Jansrud.
– Han kjørte imponerende slalåm. Så nå har han alle muligheter, han er ikke langt bak pallen, sa Kilde som tror Jansrud er i stand til å ta inn minst to sekunder i utfordelen.
Sebastian Foss Solevåg ble dermed den andre og siste nordmann som kjører utfordelen. Teknikk-kjøreren fant aldri rytmen og kom i mål på 17.-plass, 2,98 bak Schwarz.
– Litt for langt bak, men jeg får et godt startnummer i utfordelen, så det blir digg, sa Solevåg.
Utfordelen i superkombinasjonen starter klokken 14.00.
(©NTB)
Lørdag 23. februar 2019
• Trond Giske gir opp kampen om toppverv i Trøndelag Ap. Det gjør han etter et døgns intens medie­storm – men det har vært mange slike døgn for Giske det siste året. Arbeiderpartiet konkluderte nylig med at han har brutt partiets...
Lørdag 23. februar 2019
Hva går tapt hvis kulturredaktøren forsvinner ut av redaksjonslokalene? – Tendenser i kulturen vil ikke fanges opp like lett, tror tidligere kulturredaktør Cathrine Sandnes.
Lørdag 23. februar 2019
RYKKER UT: I Frankrike, Storbritannia og USA stemples profiler fra den radikale venstresida som antisemittiske. Jødiske aktivister slår tilbake mot anklagene, som de mener brukes politisk.
Lørdag 23. februar 2019
UTE: Vibeke-Emilie Abrahamsen i Bamble Frp er ekskludert frå partiet og får ikkje stille til val i heimkommunen. Men ho har ein plan.
Fredag 22. februar 2019
Konkurransetilsynet mener det ikke kan dokumenteres at faste priser på nye bøker sikrer et mangfold i utgivelsene. Men Norge er langt fra alene om å velge fastpris som politisk virke­middel.
Fredag 22. februar 2019
BLIR FEIL: Byrådsleder Raymond Johansen kritiserer politireformen for at Oslo mangler politifolk i bydelene. Han mener det blir feil å legge skylda for økende kriminalitet på flyktninger.
Fredag 22. februar 2019
• For tre år siden skrev Klassekampen at mediekonsernet Amedia hadde analysert 11.300 nettartikler og funnet ut at kultursaker blir minst lest. Bare én prosent av de digitale abonnentene leste nettavisenes filmanmeldelser. Vil det føre til...
Fredag 22. februar 2019
FARLIG KURS: Venezuela-eksperter mener opposisjonens nye lovverk vil gi eneveldig makt til en liten klikk med tette bånd til USA, gjøre nasjonal for­soning umulig, og øke faren for borgerkrig.
Torsdag 21. februar 2019
Sarah Sørheim kan bli Aftenpostens siste kulturredaktør. Sjefredaktør Espen Egil Hansen har ikke bestemt seg for om hun skal erstattes når hun nå går av.
Torsdag 21. februar 2019
• Månestråle barnehage på Frogner i Oslo har lenge profilert seg som en mønsterbarnehage. Ved å ta inn ekstra kostpenger har barnehagen kunnet servere blant annet frokostbuffet og chiagrøt, og slik framstilt seg som et attraktivt alternativ...