Fredag 18. januar 2019
Datatrøbbel rammet Helse sørøst
Datasystemene skal fungere som normalt igjen, melder Oslo universitetssykehus etter at viktige systemer var ute av drift i hele Helse sørøst fredag.
Publisert: 18 Januar 20:08
Datasystemene skal fungere som normalt igjen, melder Oslo universitetssykehus etter at viktige systemer var ute av drift i hele Helse sørøst fredag.
Feilen førte til at sykehusene i Helse sørøst måtte gå over til gammeldagse papirjournaler. Anlegget hadde vært nede flere timer fram til 18-tiden fredag kveld da Oslo universitetssykehus meldte at det fungerte som normalt igjen.
– Sykehuspartner jobber med verifikasjonstester. Brukerne kan oppleve en bedring på tjenestene, men systemene er fortsatt ustabile. Feilretting pågår. Sykehuspartner er fortsatt i beredskap, het det i en melding fra Sykehuspartner fredag kveld.

Pen og papirSykehuspartner, som leverer IKT-tjenester til hele helseområdet, varslet da det var klart at systemet var ute av drift, at de gikk over til rød beredskap. Rød beredskap betyr at alle ressurser er satt inn for å løse situasjonen.
Da situasjonen oppsto, var uklart hvor mange sykehus i helseregionen som var rammet. Men både Oslo universitetssykehus og Sykehuset i Vestfold meldte at de gikk over til penn og papir for å føre pasientjournalene.

Grønt og gulOgså administrasjonen i Helse sørøst bekreftet at flere sykehus var rammet tidlig fredag ettermiddag, og alle var gått over til manuelle rutiner.
Sykehusene reagerte forskjellig på hendelsen. Mens Oslo universitetssykehus valgte grønn beredskap, gikk Sykehuset i Vestfold for gul beredskap. Sykehuspartner varslet rød beredskap.
– Grønt betyr at vi setter en liten beredskapsledelse. og forsterker IKT-funksjonen. Liv og helse står ikke i fare på grunn av denne situasjonen. Vi har ikke vært i rød beredskap siden terrordagen 22. juli, forklarte informasjonsrådgiver Hedda Holth ved Oslo universitetssykehus helseforetaket til NTB.
Onsdag 17. juli 2019
SAMMEN: EUs utenriksministre erklærer samlet støtte til atomavtalen. Dette til tross for nye trusler fra Iran om å gå bort fra forpliktelsene i avtalen.
Onsdag 17. juli 2019
Oslo Høyre krever bademuligheter for å støtte det omstridte Fotografihuset på Sukkerbiten. Men leder av Fotografihuset mener området ikke er egnet for bading.
Onsdag 17. juli 2019
UFORUTSIGBART: Bare en tredel helsefagarbeidere har full stilling. De yngste og de eldste jobber mest deltid. – Vi trenger flere folk på jobb, sier helsefagarbeider Jørgen Aanerud.
Onsdag 17. juli 2019
• En klassisk myte om moderne kapitalistiske samfunn er at så lenge man er villig til å jobbe, vil man ha et bra liv. De som virkelig blir fattige er de som faller utenfor, som arbeidsløse og rusmisbrukere. I flere tiår etter andre...
Tirsdag 16. juli 2019
• «Natt og dag, vinter og sommer er den over meg – denne dragende hjemve etter havet», skrev Henrik Ibsen i «Fruen fra havet». Vi er mange som lengter etter havet, kanskje først og fremst nå om sommeren. Men det er ikke alltid like lett å få...
Tirsdag 16. juli 2019
SV lover omkamp om Fotografihuset på Sukkerbiten i byrådsforhandlingene etter valget. – Vi vil jobbe hardt for at området omreguleres, sier ordfører Marianne Borgen (SV) i Oslo.
Tirsdag 16. juli 2019
MEDISIN: På havbunnen utenfor Bjørnøya har forskere funnet et dyr ikke ulikt en juledekorasjon. Det har molekyler som kan drepe kreft­celler effektivt.
Tirsdag 16. juli 2019
MOTSTAND: President Donald Trumps plan om å deportere 2000 utviste innvandrere utfordres av aktivister og landets største byer.
Mandag 15. juli 2019
BYGGER UT: Siden 2000 har antall ­bygninger i strandsonen økt med 20 prosent. Kommunene klarer ikke ­forvalte det nasjonale ansvaret, mener Norsk Friluftsliv.
Mandag 15. juli 2019
KANDIDAT: EU-statsledernes kom­promissforslag til kommisjonen er i fare. – Tragisk om sosialdemokratene stemmer for en konservativ kandidat, mener dansk europapolitiker.