Lørdag 12. januar 2019
Lundby fikk kriseforhold i Sapporo, ligger langt bak teten
Maren Lundby var svært uheldig da hun satte utfor i hopprennet i japanske Sapporo. OL-mesteren fikk umulige forhold og ligger på 7.-plass etter første omgang.
Publisert: 12 Januar 09:31
Maren Lundby var svært uheldig da hun satte utfor i hopprennet i japanske Sapporo. OL-mesteren fikk umulige forhold og ligger på 7.-plass etter første omgang.
Forholdene forverret seg drastisk i de sekundene det tok fra Lundby slapp bommen til hun hoppet ned storbakken. Plutselig ble det skikkelig bakvind, og det ødela totalt for totningen.
Lundby landet på bare 105 meter. Det skiller hele 22,9 poeng opp til den østerrikske lederen Daniela Iraschko-Stolz, som på sin side gjorde et svev på 127 meter.
Bøverbru-jenta kan fortsatt håpe på en ny pallplass om hun får langt bedre forhold og gjør et skikkelig godt hopp i finaleomgangen. Hun er 15,3 poeng bak treeren Ramona Straub fra Tyskland.
Fredag satte Lundby bakkerekord da hun var i særklasse best i kvalifiseringen. Det gjorde hun med et hopp på 134 meter. Hun var hele 16,2 poeng foran toeren Sara Takanashi.
Lundby vant nesten alt i verdenscupen forrige sesong. I vinter venter hun fortsatt på sin første seier, men den norske hoppdronningen har vært på pallen i fire av seks renn.
Katharina Althaus har vunnet de fire siste hopprennene. Tyskeren er nummer fire før finaleomgangen i Sapporo.
Anna Odine Strøm er nummer elleve etter sitt første svev på 112 meter. Deretter følge Silje Opseth på 17.-plass. Hun landet på 103 meter i HS137-bakken.
(©NTB)
Lørdag 19. januar 2019
BYENS MANN: Eliten er ikke vegetarianere som sykler til jobb i Oslo, men rikinger som påvirker regjeringen, sier SV-leder Audun Lysbakken i sitt svar til Trygve Slagsvold Vedum.
Lørdag 19. januar 2019
UENIGE: Brexit-tilhengere i Nord-Irland hevder frykten for hard grense på den irske øya er overdrevet. Virkelighetsfjernt, mener Sinn Féin.
Lørdag 19. januar 2019
Den nye regjeringen vil samle all medie­støtte, også til NRK, i en felles pott. Dermed kan den interne kampen om støttekronene bli tøffere, frykter Lands­laget for lokalaviser.
Lørdag 19. januar 2019
• Midt under regjeringsforhandlingene på Granavolden gjestgiveri inviterte lederne for de fire ungdomspartiene pressen for å formidle sitt budskap til den nye flertallsregjeringen. Nå er det på tide å kutte i statens utgifter, sa lederne for...
Lørdag 19. januar 2019
Dramatisk: Virkeligheten er hard i Sara Stridsbergs «Kjærlighetens Antarktis», men det finnes også fliker av håp.
Fredag 18. januar 2019
Mediebransjen vil ha slutt på at folk bruker medie­arkivet Atekst som alternativ til å kjøpe et avisabonnement. Nå er det ikke lenger mulig å lese dagferske nyheter i arkivet.
Fredag 18. januar 2019
NEDTUR: Bare 4 prosent av de ansatte i politiet mener de er mer tilgjengelige for folk nå enn før nær­politireformen.
Fredag 18. januar 2019
• I perioden 1991 til 2018 gikk andelen innvandrere i den voksne befolkningen i Norge opp fra fem til 18 prosent. Nå har forskere ved Frisch-senteret på oppdrag for Arbeids- og sosialdepartementet undersøkt hvordan innvandringen har påvirket...
Fredag 18. januar 2019
KLINSJ: Labour-aktivist Mike Buckley mener ny folkeavstemning er eneste vei ut av dagens brexit-floke. Noe slikt vil være et historisk svik, hevder historiker og brexit-tilhenger Sheila Lowley.
Torsdag 17. januar 2019
UT: Daniel Hannan har jobbet for brexit i 20 år. Han tror fremdeles Storbritannia er på vei ut av EU, men innrømmer at nå kan alt skje.