Lørdag 12. januar 2019
Lorentzen og Rukke tok sølv og bronse i sprint-EM
Håvard Holmefjord Lorentzen ble nummer to, mens lagkamerat Henrik Fagerli Rukke tok bronse i sprint-EM på skøyter. Nederlandske Kai Verbij tok overlegent gull.
Publisert: 12 Januar 17:26
Håvard Holmefjord Lorentzen ble nummer to, mens lagkamerat Henrik Fagerli Rukke tok bronse i sprint-EM på skøyter. Nederlandske Kai Verbij tok overlegent gull.
Lorentzen gikk inn til femteplass på lørdagens 1000 meter, som var den fjerde og siste øvelsen i sprint-EM. Dermed sikret han sølvet.
OL-helten endte til slutt 1,335 tidspoeng bak Verbij, som var i egen klasse i mesterskapet. Han vant de tre første distansene og ble toer på den siste.
Den store overraskelsen var norske Henrik Fagerli Rukke. For ham ble det nemlig en eventyrlig mesterskapsdebut med bronsemedalje. Selv om det bare ble 10.-plass på den avsluttende 1000-meteren knep han medalje med 0,170 poengs margin til russiske Artjom Kuznetsov.
– Før helgen hadde jeg mål om å klare topp ti. Jeg er utrolig fornøyd, sa Henrik Fagerli Rukke til NRK etter å ha tatt bronsemedaljen.
Lorentzen ble nummer fire på fredagens 500 meter, før han fulgte opp med å bli nummer tre på 1000 meter samme dag. Lørdagen startet han med annenplass på 500 meter, før det ble femteplass på den avsluttende 1000-meteren.
Om en drøy måned er det VM i Nederland. Lorentzen sier at han tror det vil bli tøft å kunne gå helt til topps.
– Jeg har følt meg bedre og tror jeg skal være enda skarpere når vi kommer til sprint-VM i Heerenveen. Da skal toppformen være der, men da blir det også hakket hvassere selskap. Det blir et rotterace, sier Lorentzen til NRK.
– Verbij har vært stabilt god de tre siste sesongene. Det blir vanskelig med Pavel Kulizjnikov, en revansjesugen Kjeld Nuis (ble disket i EM) og to japanere som går styggfort, forteller sølvvinneren til VG.
I kvinneklassen har Hege Bøkko fått en brukbar start på sitt sprint-EM. Bøkko er nummer åtte etter 500 og 1000 meter lørdag. Hun er 2,14 tidspoeng bak ledende Vanessa Herzog fra Østerrike.
Mens mennenes konkurranse ble avgjort lørdag, har kvinnene bare gått to av fire distanser. De avslutter sitt sprint-EM søndag.
(©NTB)
Tirsdag 18. juni 2019
Resett har fått kritikk fra Høyre-topper for å slippe til hatefulle ytringer. Men ifølge en ny undersøkelse har velgerne på høyresida stor tillit til det islam­kritiske nettstedet.
Tirsdag 18. juni 2019
• I Store norske leksikon er ordet vy beskrevet slik: «Oversikt over noe omfattende og uoversiktlig. Denne betydningen brukes oftest i flertallsformen vyer. Man kan for eksempel ha store vyer om framtida, det betyr at man har store ønsker...
Tirsdag 18. juni 2019
IKKE OVER: Demonstrantene i Sudan er tilbake der de startet, med små demonstrasjoner i gater og smug. Aktivistene nøyer seg ikke med at den avsatte president nå stilles for retten.
Tirsdag 18. juni 2019
NEI: Venstre og KrF sier ja til Rita Otterviks (Ap) invitasjon til reforhandling av asylforliket, men Ap sentralt ønsker ingen endring.
Mandag 17. juni 2019
Den tyske journalisten Kai Strittmatter er sjokkert over debatten rundt «Ways of Seeing». – Eit lærestykke om trugsmål mot demokratiet, meiner han.
Mandag 17. juni 2019
• Først ble det påpekt at han var lite synlig i valgkampen. Så uteble han fra Socialdemokratiets valgfest. Da han dukket opp til regjeringsforhandlinger forrige lørdag, framsto Henrik Sass Larsen «riv-rav-ruskende gal», ifølge Ekstra Bladets...
Mandag 17. juni 2019
ANSPENT: USA vil skape «internasjonal konsensus» etter tankskip-­angrepet utenfor Iran og støttes av Storbritannias regjering. Jeremy Corbyn stemples som «patetisk og antiamerikansk» for å advare mot krigshissing.
Mandag 17. juni 2019
I FELLA: Arifi M. Ali studerte og jobbet for å slippe å gå på Nav. Nå tvinger høy kommunal husleie henne til å søke sosialhjelp.
Lørdag 15. juni 2019
For å ta makt fra modernistene vil Odd Nerdrum dele opp kunsthistorie-faget i to strengt atskilte retninger: en kantiansk og en aristotelisk retning. Men først åpner han utstilling i Vesterålen.
Lørdag 15. juni 2019
• Vi lever i Twitter-stormenes tid, hvor moralsk reinhet fort blir et kompromissløst krav fra krigere på sosiale medier. Slike tider gir dårlig grobunn for satiren, sjangeren som skal avdekke samfunnets eller menneskets skrøpeligheter. Nå...