Lørdag 12. januar 2019
19-åring senket Arsenal
19 år gamle Declan Rice scoret kampens eneste mål da West Ham slo Arsenal 1-0 i Premier League lørdag.
Publisert: 12 Januar 15:29
19 år gamle Declan Rice scoret kampens eneste mål da West Ham slo Arsenal 1-0 i Premier League lørdag.
Arsenal var på jakt etter sin første borteseier siden slutten av november, men møtte knallhard motstand i West Ham.
Vertene lot Samir Nasri få sine første Premier League-minutter etter at han forlot engelsk fotball i 2016. På 70 minutter mot sin gamle klubb rakk han å bli kampens dominerende spiller, og en viktig faktor til at West Ham tok alle tre poengene i rundens tidligkamp på London Stadium.
Nasri viste at det er liten tvil om at han kan tilføre laget en kreativitet som kan komme godt med utover i sesongen. Sammen med Marko Arnautovic og Felipe Anderson utgjorde Nasri en farlig offensiv kraft, som Arsenal-forsvaret til tider hadde store problemer med å stoppe.
Anderson var nær scoring etter halvtimen etter et glimrende samspill mellom nevnte trio.
Kampen tok aldri fyr de første 45 minuttene, men vertene hadde hatt de største sjansene da lagene gikk til pause etter en målløs omgang. Alexandre Lacazette sto for gjestenes største sjanse med et skudd som West Ham-keeper Lukasz Fabianski reddet, mens Anderson og Declan Rice var nærmest for West Ham. Sistnevnte headet like utenfor etter en corner sekunder før pause.

Første tenåringMen bare to minutter etter hvilen fikk Rice en ny mulighet etter en svak klarering av Granit Xhaka etter en corner. Forsøket på klareringen gikk rett til Nasri, som flikket til Rice. 19-åringen takket, bukket og hamret ballen opp i nettaket.
Ifølge statestikktjenesten Opta ble han den første tenåringen som scorer et Premier League-mål for West Ham siden Junior Stanislas gjorde det samme i 2009.
Arsenal-trener Unai Emery tok umiddelbart grep og tok ut Shkodran Mustafi og Xhaka. Inn kom Aaron Ramsey og Lucas Torreira. Byttene førte til at gjestene umiddelbart kom seg mer inn i kampen, og både Pierre-Emerick Aubameyang og Alex Iwobi var svært nær en utligning.
Da svarte West Ham-manager Manuel Pellegrini med å sette inn Robert Snodgrass og Andy Carroll. Ut gikk Arnautovic og Nasri.

Reiste tomhendt hjemArsenal tok over kampen og jaktet utligning, men kom ikke til de store sjansene foran hjemmelagets keeper Lukasz Fabianski.
West Ham la seg dypt på banen og gjorde det vanskelig for gjestene å trenge seg gjennom. Det klarte aldri gjestene og til slutt måtte gjestene reise tomhendt den korte bussturen hjem.
Ballen lå riktig nok i mål to ganger for Arsenal i annen omgang, men begge gangene blåste dommeren korrekt for offside.
West Ham kunne juble for tre viktige poeng i kampen om en plass som kan gi europaligaspill neste sesong. Arsenal på sin side tapte viktige poeng i kampen om en plass i mesterligaen.
West Ham skal neste runde i aksjon borte mot Bournemouth, mens Arsenal tar imot Chelsea.
(©NTB)
Lørdag 19. januar 2019
BYENS MANN: Eliten er ikke vegetarianere som sykler til jobb i Oslo, men rikinger som påvirker regjeringen, sier SV-leder Audun Lysbakken i sitt svar til Trygve Slagsvold Vedum.
Lørdag 19. januar 2019
UENIGE: Brexit-tilhengere i Nord-Irland hevder frykten for hard grense på den irske øya er overdrevet. Virkelighetsfjernt, mener Sinn Féin.
Lørdag 19. januar 2019
Den nye regjeringen vil samle all medie­støtte, også til NRK, i en felles pott. Dermed kan den interne kampen om støttekronene bli tøffere, frykter Lands­laget for lokalaviser.
Lørdag 19. januar 2019
• Midt under regjeringsforhandlingene på Granavolden gjestgiveri inviterte lederne for de fire ungdomspartiene pressen for å formidle sitt budskap til den nye flertallsregjeringen. Nå er det på tide å kutte i statens utgifter, sa lederne for...
Lørdag 19. januar 2019
Dramatisk: Virkeligheten er hard i Sara Stridsbergs «Kjærlighetens Antarktis», men det finnes også fliker av håp.
Fredag 18. januar 2019
Mediebransjen vil ha slutt på at folk bruker medie­arkivet Atekst som alternativ til å kjøpe et avisabonnement. Nå er det ikke lenger mulig å lese dagferske nyheter i arkivet.
Fredag 18. januar 2019
NEDTUR: Bare 4 prosent av de ansatte i politiet mener de er mer tilgjengelige for folk nå enn før nær­politireformen.
Fredag 18. januar 2019
• I perioden 1991 til 2018 gikk andelen innvandrere i den voksne befolkningen i Norge opp fra fem til 18 prosent. Nå har forskere ved Frisch-senteret på oppdrag for Arbeids- og sosialdepartementet undersøkt hvordan innvandringen har påvirket...
Fredag 18. januar 2019
KLINSJ: Labour-aktivist Mike Buckley mener ny folkeavstemning er eneste vei ut av dagens brexit-floke. Noe slikt vil være et historisk svik, hevder historiker og brexit-tilhenger Sheila Lowley.
Torsdag 17. januar 2019
UT: Daniel Hannan har jobbet for brexit i 20 år. Han tror fremdeles Storbritannia er på vei ut av EU, men innrømmer at nå kan alt skje.