Lørdag 12. januar 2019
19-åring senket Arsenal
19 år gamle Declan Rice scoret kampens eneste mål da West Ham slo Arsenal 1-0 i Premier League lørdag.
Publisert: 12 Januar 15:29
19 år gamle Declan Rice scoret kampens eneste mål da West Ham slo Arsenal 1-0 i Premier League lørdag.
Arsenal var på jakt etter sin første borteseier siden slutten av november, men møtte knallhard motstand i West Ham.
Vertene lot Samir Nasri få sine første Premier League-minutter etter at han forlot engelsk fotball i 2016. På 70 minutter mot sin gamle klubb rakk han å bli kampens dominerende spiller, og en viktig faktor til at West Ham tok alle tre poengene i rundens tidligkamp på London Stadium.
Nasri viste at det er liten tvil om at han kan tilføre laget en kreativitet som kan komme godt med utover i sesongen. Sammen med Marko Arnautovic og Felipe Anderson utgjorde Nasri en farlig offensiv kraft, som Arsenal-forsvaret til tider hadde store problemer med å stoppe.
Anderson var nær scoring etter halvtimen etter et glimrende samspill mellom nevnte trio.
Kampen tok aldri fyr de første 45 minuttene, men vertene hadde hatt de største sjansene da lagene gikk til pause etter en målløs omgang. Alexandre Lacazette sto for gjestenes største sjanse med et skudd som West Ham-keeper Lukasz Fabianski reddet, mens Anderson og Declan Rice var nærmest for West Ham. Sistnevnte headet like utenfor etter en corner sekunder før pause.

Første tenåringMen bare to minutter etter hvilen fikk Rice en ny mulighet etter en svak klarering av Granit Xhaka etter en corner. Forsøket på klareringen gikk rett til Nasri, som flikket til Rice. 19-åringen takket, bukket og hamret ballen opp i nettaket.
Ifølge statestikktjenesten Opta ble han den første tenåringen som scorer et Premier League-mål for West Ham siden Junior Stanislas gjorde det samme i 2009.
Arsenal-trener Unai Emery tok umiddelbart grep og tok ut Shkodran Mustafi og Xhaka. Inn kom Aaron Ramsey og Lucas Torreira. Byttene førte til at gjestene umiddelbart kom seg mer inn i kampen, og både Pierre-Emerick Aubameyang og Alex Iwobi var svært nær en utligning.
Da svarte West Ham-manager Manuel Pellegrini med å sette inn Robert Snodgrass og Andy Carroll. Ut gikk Arnautovic og Nasri.

Reiste tomhendt hjemArsenal tok over kampen og jaktet utligning, men kom ikke til de store sjansene foran hjemmelagets keeper Lukasz Fabianski.
West Ham la seg dypt på banen og gjorde det vanskelig for gjestene å trenge seg gjennom. Det klarte aldri gjestene og til slutt måtte gjestene reise tomhendt den korte bussturen hjem.
Ballen lå riktig nok i mål to ganger for Arsenal i annen omgang, men begge gangene blåste dommeren korrekt for offside.
West Ham kunne juble for tre viktige poeng i kampen om en plass som kan gi europaligaspill neste sesong. Arsenal på sin side tapte viktige poeng i kampen om en plass i mesterligaen.
West Ham skal neste runde i aksjon borte mot Bournemouth, mens Arsenal tar imot Chelsea.
(©NTB)
Tirsdag 19. mars 2019
SKATT: Statsminister Erna Solberg (H) åpner for å se på skattesystemet for å motvirke økt ulikhet. Hun sier fordelingseffekten av grønne skatter er «pervers».
Tirsdag 19. mars 2019
• I lørdagens Klassekampen rapporterte vi fra Frankrike, hvor protestbevegelsen som kaller seg De gule vestene fortsetter sitt opprør mot styresmaktenes politikk. Lørdagens reportasje handlet i hovedsak om kvinnene, som utgjør en stor del av...
Tirsdag 19. mars 2019
Utdannings­direktoratet har snudd: Holocaust er til­bake på skolens pensum. ­ Ervin Kohn i Det mosaiske trossamfunn er likevel ikke imponert.
Tirsdag 19. mars 2019
EKSTREMISME: Terrorvideoen fra New Zealand ble spredd 300.000 ganger på Facebook bare i løpet av ett døgn.
Mandag 18. mars 2019
• Det er under seks måneder igjen til høstens kommunestyre- og fylkestingsvalg. Nettstedet Poll of polls har gjennomført en beregning basert på målinger som omfatter 45 kommuner. Her antydes det at det blir kamp på kniven mellom Ap og Høyre...
Mandag 18. mars 2019
KUTT: Tyskland går inn i den største omstillingen siden krigen. I mer enn hundre år har det svarte kullet bygget landet og splittet familier.
Mandag 18. mars 2019
ULIKT HØYRE: Heidi Nordby Lunde refser eget parti i ulikhets­debatten og mener Høyre må ta et oppgjør om skatte­dogmer.
Mandag 18. mars 2019
To bøker. To teorier. En av dem skal være politiets hovedspor for øyeblikket. Skal det bli «true crime»-sjangeren som oppklarer mordet på Olof Palme?
Lørdag 16. mars 2019
Med «Ways of seeing» ville regissør Pia Maria Roll vise hvordan propaganda og overvåking blir aktivt brukt i maktutøvelsen. Nå mener hun at etterspillet viser at tesen deres stemmer.
Lørdag 16. mars 2019
• I går våknet vi opp til nyheten om at muslimer samlet til fredagsbønn i New Zealand hadde blitt angrepet av en høyreekstrem skytter. Da Klassekampen gikk i trykken i går var 49 mennesker bekreftet døde, mens over 20 er alvorlig skadd eller...