Fredag 11. januar 2019
Leeds vant etter spionasjekrangel
Leeds tok et nytt steg mot Premier League da Derby ble slått 2-0 fredag i en kamp som ble foranlediget av en krangel om spionasje.
Publisert: 11 Januar 22:43
Leeds tok et nytt steg mot Premier League da Derby ble slått 2-0 fredag i en kamp som ble foranlediget av en krangel om spionasje.
Kemar Roofe og Jack Harrison scoret i hver sin omgang foran 34.668 tilskuere på Elland Road da hjemmelaget strammet grepet om førsteplassen i mesterskapsserien. Det er fem poeng ned til Norwich, som har spilt en kamp mindre.
Derby fikk ikke styrket sitt grep om kvalifiseringsplass, men beholder 6.-plassen gjennom helgens serierunde.
Kampen fikk en pikant opptakt da Derby koblet inn politiet og klaget til ligaen da en Leeds-spion ble avslørt ved klubbens treningsanlegg torsdag. Leeds-manager Marcelo Bielsa beklaget hendelsen før avspark fredag.
– Jeg er ansvarlig. Det spiller ingen rolle om det er lovlig eller ei, rett eller galt. For meg er det nok at Frank Lampard og Derby føler at det ikke var i orden, sa han til Sky Sports.
Argentineren sa at han sendte en observatør for å se Derby trene også før lagenes oppgjør tidligere i sesongen.
– Jeg har gjort det i mange år. Vi har gjort det åpent og har snakket om det i mediene. For noen er det galt, for andre ikke, sa han og gjorde det klart at han blant annet fikk rapporter fra motstanderens trening da han var Argentinas landslagssjef.
Derby-manager Frank Lampard avbrøt treningen da spionen ble oppdaget.
– Jeg synes ikke det er bra sportsånd, og jeg godtar ikke at han forklarer det med at han kommer fra en annen kultur. Om jeg er så heldig at jeg får reise til et annet land og jobbe, vil jeg finne ut hva etiketten er i det landet og overholde det, sa Lampard til Sky Sports.
(©NTB)
Lørdag 19. januar 2019
BYENS MANN: Eliten er ikke vegetarianere som sykler til jobb i Oslo, men rikinger som påvirker regjeringen, sier SV-leder Audun Lysbakken i sitt svar til Trygve Slagsvold Vedum.
Lørdag 19. januar 2019
UENIGE: Brexit-tilhengere i Nord-Irland hevder frykten for hard grense på den irske øya er overdrevet. Virkelighetsfjernt, mener Sinn Féin.
Lørdag 19. januar 2019
Den nye regjeringen vil samle all medie­støtte, også til NRK, i en felles pott. Dermed kan den interne kampen om støttekronene bli tøffere, frykter Lands­laget for lokalaviser.
Lørdag 19. januar 2019
• Midt under regjeringsforhandlingene på Granavolden gjestgiveri inviterte lederne for de fire ungdomspartiene pressen for å formidle sitt budskap til den nye flertallsregjeringen. Nå er det på tide å kutte i statens utgifter, sa lederne for...
Lørdag 19. januar 2019
Dramatisk: Virkeligheten er hard i Sara Stridsbergs «Kjærlighetens Antarktis», men det finnes også fliker av håp.
Fredag 18. januar 2019
Mediebransjen vil ha slutt på at folk bruker medie­arkivet Atekst som alternativ til å kjøpe et avisabonnement. Nå er det ikke lenger mulig å lese dagferske nyheter i arkivet.
Fredag 18. januar 2019
NEDTUR: Bare 4 prosent av de ansatte i politiet mener de er mer tilgjengelige for folk nå enn før nær­politireformen.
Fredag 18. januar 2019
• I perioden 1991 til 2018 gikk andelen innvandrere i den voksne befolkningen i Norge opp fra fem til 18 prosent. Nå har forskere ved Frisch-senteret på oppdrag for Arbeids- og sosialdepartementet undersøkt hvordan innvandringen har påvirket...
Fredag 18. januar 2019
KLINSJ: Labour-aktivist Mike Buckley mener ny folkeavstemning er eneste vei ut av dagens brexit-floke. Noe slikt vil være et historisk svik, hevder historiker og brexit-tilhenger Sheila Lowley.
Torsdag 17. januar 2019
UT: Daniel Hannan har jobbet for brexit i 20 år. Han tror fremdeles Storbritannia er på vei ut av EU, men innrømmer at nå kan alt skje.