Fredag 11. januar 2019
Leeds vant etter spionasjekrangel
Leeds tok et nytt steg mot Premier League da Derby ble slått 2-0 fredag i en kamp som ble foranlediget av en krangel om spionasje.
Publisert: 11 Januar 22:43
Leeds tok et nytt steg mot Premier League da Derby ble slått 2-0 fredag i en kamp som ble foranlediget av en krangel om spionasje.
Kemar Roofe og Jack Harrison scoret i hver sin omgang foran 34.668 tilskuere på Elland Road da hjemmelaget strammet grepet om førsteplassen i mesterskapsserien. Det er fem poeng ned til Norwich, som har spilt en kamp mindre.
Derby fikk ikke styrket sitt grep om kvalifiseringsplass, men beholder 6.-plassen gjennom helgens serierunde.
Kampen fikk en pikant opptakt da Derby koblet inn politiet og klaget til ligaen da en Leeds-spion ble avslørt ved klubbens treningsanlegg torsdag. Leeds-manager Marcelo Bielsa beklaget hendelsen før avspark fredag.
– Jeg er ansvarlig. Det spiller ingen rolle om det er lovlig eller ei, rett eller galt. For meg er det nok at Frank Lampard og Derby føler at det ikke var i orden, sa han til Sky Sports.
Argentineren sa at han sendte en observatør for å se Derby trene også før lagenes oppgjør tidligere i sesongen.
– Jeg har gjort det i mange år. Vi har gjort det åpent og har snakket om det i mediene. For noen er det galt, for andre ikke, sa han og gjorde det klart at han blant annet fikk rapporter fra motstanderens trening da han var Argentinas landslagssjef.
Derby-manager Frank Lampard avbrøt treningen da spionen ble oppdaget.
– Jeg synes ikke det er bra sportsånd, og jeg godtar ikke at han forklarer det med at han kommer fra en annen kultur. Om jeg er så heldig at jeg får reise til et annet land og jobbe, vil jeg finne ut hva etiketten er i det landet og overholde det, sa Lampard til Sky Sports.
(©NTB)
Tirsdag 18. juni 2019
Resett har fått kritikk fra Høyre-topper for å slippe til hatefulle ytringer. Men ifølge en ny undersøkelse har velgerne på høyresida stor tillit til det islam­kritiske nettstedet.
Tirsdag 18. juni 2019
• I Store norske leksikon er ordet vy beskrevet slik: «Oversikt over noe omfattende og uoversiktlig. Denne betydningen brukes oftest i flertallsformen vyer. Man kan for eksempel ha store vyer om framtida, det betyr at man har store ønsker...
Tirsdag 18. juni 2019
IKKE OVER: Demonstrantene i Sudan er tilbake der de startet, med små demonstrasjoner i gater og smug. Aktivistene nøyer seg ikke med at den avsatte president nå stilles for retten.
Tirsdag 18. juni 2019
NEI: Venstre og KrF sier ja til Rita Otterviks (Ap) invitasjon til reforhandling av asylforliket, men Ap sentralt ønsker ingen endring.
Mandag 17. juni 2019
Den tyske journalisten Kai Strittmatter er sjokkert over debatten rundt «Ways of Seeing». – Eit lærestykke om trugsmål mot demokratiet, meiner han.
Mandag 17. juni 2019
• Først ble det påpekt at han var lite synlig i valgkampen. Så uteble han fra Socialdemokratiets valgfest. Da han dukket opp til regjeringsforhandlinger forrige lørdag, framsto Henrik Sass Larsen «riv-rav-ruskende gal», ifølge Ekstra Bladets...
Mandag 17. juni 2019
ANSPENT: USA vil skape «internasjonal konsensus» etter tankskip-­angrepet utenfor Iran og støttes av Storbritannias regjering. Jeremy Corbyn stemples som «patetisk og antiamerikansk» for å advare mot krigshissing.
Mandag 17. juni 2019
I FELLA: Arifi M. Ali studerte og jobbet for å slippe å gå på Nav. Nå tvinger høy kommunal husleie henne til å søke sosialhjelp.
Lørdag 15. juni 2019
For å ta makt fra modernistene vil Odd Nerdrum dele opp kunsthistorie-faget i to strengt atskilte retninger: en kantiansk og en aristotelisk retning. Men først åpner han utstilling i Vesterålen.
Lørdag 15. juni 2019
• Vi lever i Twitter-stormenes tid, hvor moralsk reinhet fort blir et kompromissløst krav fra krigere på sosiale medier. Slike tider gir dårlig grobunn for satiren, sjangeren som skal avdekke samfunnets eller menneskets skrøpeligheter. Nå...