Mandag 17. desember 2018
Tusen hedret terrorofrene i Strasbourg
Torget i terrorrammede Strasbourg var søndag kveld fylt med mennesker som ønsket å hedre ofrene som ble drept av IS-sympatisøren Cherif Chekatt (29).
Publisert: 17 Desember 02:54
Torget i terrorrammede Strasbourg var søndag kveld fylt med mennesker som ønsket å hedre ofrene som ble drept av IS-sympatisøren Cherif Chekatt (29).
Seremonien som varte i rundt en time, fant sted på torget Kleber Square, ikke langt unna der Chekatt tirsdag åpnet ild mot et julemarked i byen. Tre personer døde under angrepet, mens to senere har mistet livet av skadene de ble påført. Elleve personer ble såret.
Over 1.000 personer møtte opp til søndagens markering, ifølge avisen DNA. Minneseremonien endte i ett minutts applaus før publikum i kjent fransk stil sang «La Marseillaise», den franske nasjonalsangen. Strasbourgs borgermester Roland Ries skrøt av måten byen har håndtert tragedien.

Forsvarer verdier– Vi har illustrert vår forpliktelse til verdiene vår sameksistens er basert på. Disse verdiene vil vi fortsette å forsvare mot alle som forsøker å angripe dem, sa Ries.
Lørdag ble torget gjenåpnet av politiet. Også da samlet beboere seg for en markering.
Detaljer om angriperens motiv er så langt ikke kjent, men franske myndigheter etterforsker angrepet som en terrorsak.

«Allahu akbar»Ifølge øyenvitner ropte gjerningsmannen «Allahu akbar», som betyr «Gud er størst» på arabisk. Chekatt sto på en liste over personer som kunne være en trussel mot rikets sikkerhet. Han hadde 27 domfellelser bak seg.
29-åringen forsøkte først å rømme da han ble oppdaget av en politipatrulje torsdag kveld. Da politifolkene identifiserte seg selv, snudde han seg og begynte å skyte, før han selv ble skutt og drept.
(©NTB)
Onsdag 16. januar 2019
BISMAK: Socialdemokraterna fører en selvutslettende strategi, mener rådgiveren til «Sveriges Gerhardsen». – Regjeringsavtalen smaker ikke godt, vedgår kommunalråden i «Sossarnas» bastion.
Onsdag 16. januar 2019
Forfattere som klarer å markedsføre seg selv, trenger ikke tradisjonelle forlag, mener Arne Berggren. Nå går han inn i styret til selvpubliseringstjenesten Boldbooks.
Onsdag 16. januar 2019
• Både Sverige og Norge er i ferd med å få nye regjeringer. I Sverige består regjeringsunderlaget av partier som tradisjonelt har stått langt fra hverandre. I Norge er det ikke et samarbeid over blokk­grensene, men partiene som har...
Onsdag 16. januar 2019
UNNGÅR: Høyesterett viser politisk motvilje mot å behandle Svalbard-trakten, mener forsvarer Hallvard Østgård.
Tirsdag 15. januar 2019
KAOS: Vänsterpartiet kan slippe til Stefan Löfven som statsminister, selv om han må føre høyrepolitikk i regjering. – Det finnes ikke noe bedre alternativ, sier Ali Esbati.
Tirsdag 15. januar 2019
• Det er flere år siden vi i Klassekampen for første gang fikk høre at folk i norske helse- og omsorgs­institusjoner var organisert som selvstendig næringsdrivende. Vi har siden skrevet flere saker om de nye organisasjonsformene, hvor ganske...
Tirsdag 15. januar 2019
Forfatterforbundet håper regjeringen vil gi dem tilgang til midler fra bibliotek­vederlaget. Forslaget møter skepsis fra utvalget som i dag fordeler potten på rundt 110 millioner kroner.
Tirsdag 15. januar 2019
DØVE: Alle miljøfaglege råd som er gitt før utlysing av nye oljeblokker dei fem siste åra, er ignorerte. Det viser ein gjennomgang frå Naturvernforbundet.
Mandag 14. januar 2019
UNDER PRESS: Syriske flyktninger i Libanon stål­setter seg for mer uvær etter at stormen Norma forrige uke drev ­mange av dem på ny flukt.
Mandag 14. januar 2019
TO ONDER: Øystein Dørum i NHO mener videre oppløsnings­tendenser i EU vil være verre for norsk økonomi enn brexit.