Onsdag 12. desember 2018
Tenåringer løslatt etter knivstikking i Mandal
Politiet har løslatt to 16 år gamle gutter etter at en mann i slutten av 30-årene ble knivstukket i Mandal sentrum tirsdag kveld.
Publisert: 12 Desember 10:17
Politiet har løslatt to 16 år gamle gutter etter at en mann i slutten av 30-årene ble knivstukket i Mandal sentrum tirsdag kveld.
Guttene ble løslatt natt til onsdag. Begge nekter for å stå bak voldsepisoden, skriver Fædrelandsvennen.
– De ble løslatt på grunn av sin lave alder. Hadde utfallet av hendelsen blitt enda mer alvorlig, ville vi trolig vurdert det annerledes, sier politioverbetjent Nils Olaf Holbek ved Mandal politistasjon til avisa.
Mannen som ble stukket, oppsøkte selv legevakta i Mandal med kuttskader i hodet. Deretter kontaktet legevakta politiet, som fikk melding om hendelsen klokka 20.39.
Voldsepisoden skjedde utendørs ved inngangen Uranienborg parkeringshus i sentrum av byen. Det ble hentet ut et bilde av det som skjedde, tatt av et overvåkingskamera ved inngangen.
– Bildet var av så god kvalitet at vi kjente igjen de to mistenkte, sier Holbek.
Ved 23-tiden ble den ene pågrepet på Vigeland, mens den andre ble pågrepet et annet sted to timer senere.
– Disse er kjente for politiet fra før, sier politioverbetjent.
Mandag 18. mars 2019
• Det er under seks måneder igjen til høstens kommunestyre- og fylkestingsvalg. Nettstedet Poll of polls har gjennomført en beregning basert på målinger som omfatter 45 kommuner. Her antydes det at det blir kamp på kniven mellom Ap og Høyre...
Mandag 18. mars 2019
KUTT: Tyskland går inn i den største omstillingen siden krigen. I mer enn hundre år har det svarte kullet bygget landet og splittet familier.
Mandag 18. mars 2019
ULIKT HØYRE: Heidi Nordby Lunde refser eget parti i ulikhets­debatten og mener Høyre må ta et oppgjør om skatte­dogmer.
Mandag 18. mars 2019
To bøker. To teorier. En av dem skal være politiets hovedspor for øyeblikket. Skal det bli «true crime»-sjangeren som oppklarer mordet på Olof Palme?
Lørdag 16. mars 2019
Med «Ways of seeing» ville regissør Pia Maria Roll vise hvordan propaganda og overvåking blir aktivt brukt i maktutøvelsen. Nå mener hun at etterspillet viser at tesen deres stemmer.
Lørdag 16. mars 2019
• I går våknet vi opp til nyheten om at muslimer samlet til fredagsbønn i New Zealand hadde blitt angrepet av en høyreekstrem skytter. Da Klassekampen gikk i trykken i går var 49 mennesker bekreftet døde, mens over 20 er alvorlig skadd eller...
Lørdag 16. mars 2019
HØYREEKSTREM: Den mistenkte gjerningsmannen etter terror­angrepet på New Zealand trekker fram Anders Behring Breivik som sin «eneste sanne inspirasjon».
Lørdag 16. mars 2019
OFFER: – Hun er ikke hardhudet. Det har vært veldig tøft for henne, sier fylkesleder i Oslo Frp Tone Ims Larssen. Hun ser fortsatt på Waras samboer som offer.
Lørdag 16. mars 2019
Anerkjennelse: Dette er nødvendig lesning for alle som ønsker at likestilling, seksuell frigjøring og arbeiderkamp skal gå hånd i hånd.
Fredag 15. mars 2019
• Faktasjekk-nettstedet Faktisk.no inngikk i oktober 2018 et sam­arbeid med Facebook som gir dem mulighet til å flagge falske nyheter på det sosiale mediet. Den konservative nettavisa Minerva skriver onsdag at over hundre nettadresser og bilder har...