Onsdag 12. desember 2018
Tenåringer løslatt etter knivstikking i Mandal
Politiet har løslatt to 16 år gamle gutter etter at en mann i slutten av 30-årene ble knivstukket i Mandal sentrum tirsdag kveld.
Publisert: 12 Desember 10:17
Politiet har løslatt to 16 år gamle gutter etter at en mann i slutten av 30-årene ble knivstukket i Mandal sentrum tirsdag kveld.
Guttene ble løslatt natt til onsdag. Begge nekter for å stå bak voldsepisoden, skriver Fædrelandsvennen.
– De ble løslatt på grunn av sin lave alder. Hadde utfallet av hendelsen blitt enda mer alvorlig, ville vi trolig vurdert det annerledes, sier politioverbetjent Nils Olaf Holbek ved Mandal politistasjon til avisa.
Mannen som ble stukket, oppsøkte selv legevakta i Mandal med kuttskader i hodet. Deretter kontaktet legevakta politiet, som fikk melding om hendelsen klokka 20.39.
Voldsepisoden skjedde utendørs ved inngangen Uranienborg parkeringshus i sentrum av byen. Det ble hentet ut et bilde av det som skjedde, tatt av et overvåkingskamera ved inngangen.
– Bildet var av så god kvalitet at vi kjente igjen de to mistenkte, sier Holbek.
Ved 23-tiden ble den ene pågrepet på Vigeland, mens den andre ble pågrepet et annet sted to timer senere.
– Disse er kjente for politiet fra før, sier politioverbetjent.
Mandag 21. januar 2019
• «Vi prøver å lure en hel befolkning, men mest oss selv, med å kalle dette en nærpolitireform.» Det skrev hovedverneombud for Sør-Øst politidistrikt, Bjørn Druglimo, på Politiforum denne helga. Han kommenterte funnene i en ny...
Mandag 21. januar 2019
MOTSTAND: Flere tusen ungarere protesterte lørdag mot regjeringens politikk og mot en ny, omstridt arbeidsmiljølov som åpner for 400 timer overtid per år.
Mandag 21. januar 2019
NY VEG: Regjeringa ventar på Statens vegvesen si eiga vurdering av kva oppgåver private kan få. – Me har ei oppleving om at Vegvesenet blir riven i bitar, seier tillitsvald Alf Edvard Masternes.
Mandag 21. januar 2019
Selvpubliserte bøker finner veien inn til forlagseide nettbokhandler. Kan gjøre det vanskeligere for leserne å navigere på nett, mener Anne Oterholm.
Lørdag 19. januar 2019
BYENS MANN: Eliten er ikke vegetarianere som sykler til jobb i Oslo, men rikinger som påvirker regjeringen, sier SV-leder Audun Lysbakken i sitt svar til Trygve Slagsvold Vedum.
Lørdag 19. januar 2019
UENIGE: Brexit-tilhengere i Nord-Irland hevder frykten for hard grense på den irske øya er overdrevet. Virkelighetsfjernt, mener Sinn Féin.
Lørdag 19. januar 2019
Den nye regjeringen vil samle all medie­støtte, også til NRK, i en felles pott. Dermed kan den interne kampen om støttekronene bli tøffere, frykter Lands­laget for lokalaviser.
Lørdag 19. januar 2019
• Midt under regjeringsforhandlingene på Granavolden gjestgiveri inviterte lederne for de fire ungdomspartiene pressen for å formidle sitt budskap til den nye flertallsregjeringen. Nå er det på tide å kutte i statens utgifter, sa lederne for...
Lørdag 19. januar 2019
Dramatisk: Virkeligheten er hard i Sara Stridsbergs «Kjærlighetens Antarktis», men det finnes også fliker av håp.
Fredag 18. januar 2019
Mediebransjen vil ha slutt på at folk bruker medie­arkivet Atekst som alternativ til å kjøpe et avisabonnement. Nå er det ikke lenger mulig å lese dagferske nyheter i arkivet.