Fredag 7. desember 2018
EM-håndballen stoppes av drivstoff-protester, Nancy neste?
Voldsomme demonstrasjoner kan også slå inn i Nancy der Norge spiller hovedrunden i håndball-EM.
Publisert: 07 Desember 15:30
Voldsomme demonstrasjoner kan også slå inn i Nancy der Norge spiller hovedrunden i håndball-EM.
Mange norske tilhengere er på plass i Nancy. Fredag varslet myndighetene i byen om at «man må passe på og gjerne holde seg unna sentrum i byen» lørdag. Den dagen spilles det ikke EM-kamper i Nancy.
Kamper i Sveriges og Danmarks hovedrundegruppe er allerede flyttet fra lørdag til søndag. Dette fordi det er varslet demonstrasjoner i nærheten av hallen i Nantes der også Russland, Frankrike, Serbia og Montenegro spiller.
Det betyr at kampprogrammet der blir tettere enn planlagt i dagene som kommer.

Bål«De gule vestene» har gjennomført demonstrasjoner i Paris de siste ukene og med en skjerping for noen dager siden. Bakgrunnen er misnøye med økningen av drivstoffavgiftene og høyere utgifter til levekostnader.
Demonstrasjonene har spredt seg utover i landet, og Nancy med cirka 400.000 innbyggere skal være en aktuell by for en markant markering til helgen.
Det er flere ganger satt fyr på bildekk og skapt store bål i forbindelse med demonstrasjonene i Frankrike.
I tillegg har studenter og skoleelever ved rundt 280 franske utdanningsinstitusjoner de siste ukene demonstrert mot nye og strengere opptakskrav.
(©NTB)
Onsdag 20. februar 2019
NY SJANSE: Bernie Sanders vil utfordre president Donald Trump i 2020. – Han er den eneste som kan slå Trump, mener Demokrat-aktivister.
Tirsdag 19. februar 2019
• Fellesnemnda som planlegger nye Vestland fylke, vedtok nylig lønnsbetingelser for politikerne i det kommende storfylket. Det endelige vedtaket lå et stykke under innstillingen fra arbeidsutvalget, som ville gi de folkevalgte et solid...
Tirsdag 19. februar 2019
ESKALERING: En USA-sponset nødhjelpsaksjon i Venezuela kan gjøre krisa i landet enda verre, mener Caritas-leder Martha Skretteberg.
Tirsdag 19. februar 2019
Strømmetjenestene forandrer ikke bare bokmarkedet, men også selve skrivingen. Tom Egeland har begynt å tilpasse romanene sine til lydbokformatet.
Tirsdag 19. februar 2019
SLUTT: Ekteparet Per Jonny og Eli Risten Skum har vært i reindriften hele livet. Nå vil de be barna finne et annet levebrød, fordi gruvedriften i Nussir-fjellet truer driften.
Mandag 18. februar 2019
90 av de 100 mest utlånte bøkene i norske biblioteker er barnebøker. En vellykket lesekampanje har æren, hevder lederen for Norsk bibliotek­forening, Mariann Schjeide.
Mandag 18. februar 2019
• Den store sikkerhetskonferansen i München gikk av stabelen denne helga med ledere fra hele verden til stede. Den viste at det er økende motsetninger, ikke bare mellom Washington og Moskva og Beijing, men også mellom USA og Europas...
Mandag 18. februar 2019
SKIFTE: Den raskt økende avstanden mellom USA og EU preget årets store sikkerhetskonferanse i München.
Mandag 18. februar 2019
NOK NÅ: Minotenks utspill om å ikke bosette flere flyktninger i utsatte bydeler får støtte fra Lena Larsen og Mahmoud Farahmand. Også SV er åpen for ideen.
Lørdag 16. februar 2019
SV vil ha en ny pressestøtteordning for gratisaviser på nett. – Vi vil ha en full gjennomgang av pressestøtten og modernisere den, sier SVs Freddy André Øvstegård.