Fredag 7. desember 2018
EM-håndballen stoppes av drivstoff-protester, Nancy neste?
Voldsomme demonstrasjoner kan også slå inn i Nancy der Norge spiller hovedrunden i håndball-EM.
Publisert: 07 Desember 15:30
Voldsomme demonstrasjoner kan også slå inn i Nancy der Norge spiller hovedrunden i håndball-EM.
Mange norske tilhengere er på plass i Nancy. Fredag varslet myndighetene i byen om at «man må passe på og gjerne holde seg unna sentrum i byen» lørdag. Den dagen spilles det ikke EM-kamper i Nancy.
Kamper i Sveriges og Danmarks hovedrundegruppe er allerede flyttet fra lørdag til søndag. Dette fordi det er varslet demonstrasjoner i nærheten av hallen i Nantes der også Russland, Frankrike, Serbia og Montenegro spiller.
Det betyr at kampprogrammet der blir tettere enn planlagt i dagene som kommer.

Bål«De gule vestene» har gjennomført demonstrasjoner i Paris de siste ukene og med en skjerping for noen dager siden. Bakgrunnen er misnøye med økningen av drivstoffavgiftene og høyere utgifter til levekostnader.
Demonstrasjonene har spredt seg utover i landet, og Nancy med cirka 400.000 innbyggere skal være en aktuell by for en markant markering til helgen.
Det er flere ganger satt fyr på bildekk og skapt store bål i forbindelse med demonstrasjonene i Frankrike.
I tillegg har studenter og skoleelever ved rundt 280 franske utdanningsinstitusjoner de siste ukene demonstrert mot nye og strengere opptakskrav.
(©NTB)
Fredag 14. desember 2018
160 millioner kroner har det kostet å totalrenovere «Hestmanden». Nå må museumsskipet legge til kai fordi Kulturdepartementet ikke vil gi fem millioner kroner i økt støtte.
Fredag 14. desember 2018
LOV: Nav-kontorene mener innføringen av lovpålagt aktivitetsplikt hjelper ungdommen, men andelen unge på sosialhjelp er like høy som før loven kom.
Fredag 14. desember 2018
• Onsdag stemte folkevalgte i den svenske Riksdagen gjennom et nytt budsjettet for 2019. Med knapt flertall var det budsjettet fra de borgerlige partiene Moderaterna og Kristdemokraterna som vant, mot forslaget fra dagens rødgrønne...
Fredag 14. desember 2018
TRØBBEL: De fleste land vil ikke heve sine klimaambisjoner. Forhandlingene under klimatoppmøtet i Polen er i ferd med å gå seg fast.
Torsdag 13. desember 2018
Mange var sikre på at Amazon ville etablere seg i Sverige denne høsten. Men satsingen lar vente på seg.
Torsdag 13. desember 2018
EU-BRÅK: Frankrikes president er på kollisjonskurs med EUs budsjettregler. Det vil ­Italias høyre­regjering utnytte.
Torsdag 13. desember 2018
• I Oslo Høyres alternative budsjett for hovedstaden foreslår partiet å spare inn 48 millioner på renovasjon allerede fra 2019, skriver Dagsavisen. Det viser at Høyre besitter frekkhetens nådegave. Det var deres byråd som i sin tid ga...
Torsdag 13. desember 2018
NYTT: I 2017 døde flere rusbrukere av heroin-medisinen metadon, enn heroin, viser nye tall fra Folkehelseinstituttet.
Onsdag 12. desember 2018
VOLDTEKT: Høyres justispolitiske talsperson Peter Frølich mener minstestraffen for voldtekt er for høy. Han vil løfte diskusjonen inn i regjeringsforhandlingene med KrF, Frp og Venstre.
Onsdag 12. desember 2018
MOT MAY: I den britiske opposisjonens rekker vokser kravet om mistillit mot regjeringen og omkamp om brexit. Opposisjonsleder Jeremy Corbyn nøler.