Fredag 7. desember 2018
Norge må kopiere Danmarks mirakelgull fra 2012, bare seirer teller
De norske håndballjentene satser på en reprise av Danmarks Houdini-tittel fra 2012-EM for menn. Fredag går Norges første av tre «finaler» i EM.
Publisert: 07 Desember 06:30
De norske håndballjentene satser på en reprise av Danmarks Houdini-tittel fra 2012-EM for menn. Fredag går Norges første av tre «finaler» i EM.
For snart sju år kom danskene til hovedrunden uten poeng, men spilte seg til finalen og tok gullet etter at alt gikk deres vei i hovedrunden. Tittelen kom fullstendig mot alle odds ettter innledningen. Danmark kom seg ut av knipen som håndballens utbryterkonge Harry Houdini.
– Jeg vet at det er så mye moral og vilje blant spillerne og lederne i denne, at vi kommer til å slå tilbake, sier Veronica Kristiansen til NTB.
– Vi må tilbake til røttene og få orden på forsvarsspillet. Dette kan snu for oss, sier lagkaptein Stine Bredal Oftedal til NTB.
Torsdag fløy laget en svipptur fra Brest i vest til Nancy i øst. Norge spilte en nesten historisk svak pulje med et stygt tap (32-33) for Tyskland og total utklassing (23-31) mot Romania.

Mulig?Dette er stillingen før fredagens kamper: 1) Nederland og Romania 4 poeng, 3) Tyskland og Ungarn 2, 5) Norge og Spania 0.
Spilleprogrammet for hovedrunden, fredag: Spania-Tyskland 18.00, Norge-Ungarn 21.00.
Søndag: Ungarn-Tyskland 15.00, Nederland-Romania 18.00.
Tirsdag: Spania-Romania 18.00, Nederland-Norge 21.00.
Onsdag: Spania-Norge 15.45, Ungarn-Romania 18.00, Nederland-Tyskland 21.00.
Norge må vinne alle sine tre kamper og ikke minst håpe at Romania slår Nederland søndag. Slår det inn, kan det bli spennende dager også for de smått nedslåtte norske jentene.
De to beste går til semifinale. Tredjelaget spiller om 5.-plassen.

(©NTB)
Onsdag 20. februar 2019
NY SJANSE: Bernie Sanders vil utfordre president Donald Trump i 2020. – Han er den eneste som kan slå Trump, mener Demokrat-aktivister.
Tirsdag 19. februar 2019
• Fellesnemnda som planlegger nye Vestland fylke, vedtok nylig lønnsbetingelser for politikerne i det kommende storfylket. Det endelige vedtaket lå et stykke under innstillingen fra arbeidsutvalget, som ville gi de folkevalgte et solid...
Tirsdag 19. februar 2019
ESKALERING: En USA-sponset nødhjelpsaksjon i Venezuela kan gjøre krisa i landet enda verre, mener Caritas-leder Martha Skretteberg.
Tirsdag 19. februar 2019
Strømmetjenestene forandrer ikke bare bokmarkedet, men også selve skrivingen. Tom Egeland har begynt å tilpasse romanene sine til lydbokformatet.
Tirsdag 19. februar 2019
SLUTT: Ekteparet Per Jonny og Eli Risten Skum har vært i reindriften hele livet. Nå vil de be barna finne et annet levebrød, fordi gruvedriften i Nussir-fjellet truer driften.
Mandag 18. februar 2019
90 av de 100 mest utlånte bøkene i norske biblioteker er barnebøker. En vellykket lesekampanje har æren, hevder lederen for Norsk bibliotek­forening, Mariann Schjeide.
Mandag 18. februar 2019
• Den store sikkerhetskonferansen i München gikk av stabelen denne helga med ledere fra hele verden til stede. Den viste at det er økende motsetninger, ikke bare mellom Washington og Moskva og Beijing, men også mellom USA og Europas...
Mandag 18. februar 2019
SKIFTE: Den raskt økende avstanden mellom USA og EU preget årets store sikkerhetskonferanse i München.
Mandag 18. februar 2019
NOK NÅ: Minotenks utspill om å ikke bosette flere flyktninger i utsatte bydeler får støtte fra Lena Larsen og Mahmoud Farahmand. Også SV er åpen for ideen.
Lørdag 16. februar 2019
SV vil ha en ny pressestøtteordning for gratisaviser på nett. – Vi vil ha en full gjennomgang av pressestøtten og modernisere den, sier SVs Freddy André Øvstegård.