Fredag 7. desember 2018
Norge på 2. seedingsnivå i kvinnenes VM-trekning
Norge beholder 13.-plassen på FIFA-rankingen for kvinner og blir dermed seedet på nivå to i lørdagens VM-trekning i Paris.
Publisert: 07 Desember 10:29
Norge beholder 13.-plassen på FIFA-rankingen for kvinner og blir dermed seedet på nivå to i lørdagens VM-trekning i Paris.
Norge har tapt begge sine kamper etter at VM-plassen ble sikret i november og ville falt til tredje seedingsnivå om noen av de andre VM-klare nasjonene gikk forbi på rankingen, men verken Sør-Korea eller Kina bedret sin poengscore på årets siste ranking som ble offentliggjort fredag.
USA topper rankingen foran Tyskland, mens VM-vert Frankrike passerte England og inntok 3.-plassen. Canada og Australia er de to siste nasjonene som seedes på øverste nivå, mens Norge med plass på nivå 2 slipper å havne i gruppe med Nederland, Japan, Sverige, Brasil eller Spania.
13.-plass på rankingen holder til nivå to fordi en av nasjonene som er foran på listen (Nord-Korea) ikke er kvalifisert for VM.
Slik blir seedingsnivåene lørdag:
Nivå 1: Frankrike (vertsland), USA, Tyskland, England, Canada, Australia.
Nivå 2: Nederland, Japan, Sverige, Brasil, Spania, Norge.
Nivå 3: Sør-Korea, Kina, Italia, New Zealand, Skottland, Thailand.
Nivå 4: Argentina, Chile, Nigeria, Kamerun, Jamaica, Sør-Afrika.
Det kan ikke være flere enn to europeiske lag i noen gruppe, og ikke flere enn ett lag fra noen av de andre kontinentene. De to beste i hver av de seks gruppene og fire beste treerne går til åttedelsfinaler i VM.

(©NTB)
Fredag 24. mai 2019
Donna Zuckerberg har undersøkt ytre høyres fascinasjon for gresk og romersk kultur. Hun ber oss ta misbruket av antikken på alvor.
Fredag 24. mai 2019
MAYXIT: Brexit-general Boris Johnson har lenge og nøye beredt grunnen for å ta over etter Theresa May. Nå rykker målet nærmere.
Fredag 24. mai 2019
• Storbritannias statsminister Theresa Mays tid er over. Malstrømmen rundt brexit trakk henne inn mot midten før hun ble dratt under og nå er i ferd med å drukne. Etter rekka av avstemninger i Parlamentet der hun ikke fikk støtte fra sitt...
Fredag 24. mai 2019
BOMVEG: Ap-leiar Jonas Gahr Støre vil ta ned bomstasjonar og innføra eit meir rettferdig system for vegbetaling. Bompengetoppar vendar forslaget ryggen.
Torsdag 23. mai 2019
AUST-UTVIDINGA: I Slovakia røysta berre 13 prosent ved førre europa­parlaments­val. I årets EU-val kan høgre­populisme mobilisere fleire.
Torsdag 23. mai 2019
Overskrifta «Kunne Ari vært neger?» fra 2002 har fått mange til å steile. Vil omtalen av Erlend Elias som «en homse med et visst skrullenivå» snart vekke liknende reaksjoner?
Torsdag 23. mai 2019
EIER IKKE: Regjeringen vil at flere skal bli boligeiere, men for mange sykepleiere i Oslo forblir boligdrømmen en drøm.
Torsdag 23. mai 2019
• Norge er et land for boligeiere. I stedet for å drifte og regulere leieboliger, har hovedlinja i myndighetenes boligpolitikk vært å gi folk muligheten til å kjøpe bolig. Husbanken, etablert i 1946, var lenge et verktøy for å få folk med...
Onsdag 22. mai 2019
ISLAMSK FINANS: Bare 11,8 prosent av et utvalg norsk-somaliere i Oslo eier egen bolig. 95 prosent ville ha kjøpt dersom det fantes en boligfinansiering i tråd med islam.
Onsdag 22. mai 2019
Jo mer strømme­tjenester som Storytel og Fabel blir brukt, desto mindre blir honoraret per strømming. Forsker Arnt Maasø mener forfatterne bør kreve en annen betalings­modell.