Fredag 7. desember 2018
Norge på 2. seedingsnivå i kvinnenes VM-trekning
Norge beholder 13.-plassen på FIFA-rankingen for kvinner og blir dermed seedet på nivå to i lørdagens VM-trekning i Paris.
Publisert: 07 Desember 10:29
Norge beholder 13.-plassen på FIFA-rankingen for kvinner og blir dermed seedet på nivå to i lørdagens VM-trekning i Paris.
Norge har tapt begge sine kamper etter at VM-plassen ble sikret i november og ville falt til tredje seedingsnivå om noen av de andre VM-klare nasjonene gikk forbi på rankingen, men verken Sør-Korea eller Kina bedret sin poengscore på årets siste ranking som ble offentliggjort fredag.
USA topper rankingen foran Tyskland, mens VM-vert Frankrike passerte England og inntok 3.-plassen. Canada og Australia er de to siste nasjonene som seedes på øverste nivå, mens Norge med plass på nivå 2 slipper å havne i gruppe med Nederland, Japan, Sverige, Brasil eller Spania.
13.-plass på rankingen holder til nivå to fordi en av nasjonene som er foran på listen (Nord-Korea) ikke er kvalifisert for VM.
Slik blir seedingsnivåene lørdag:
Nivå 1: Frankrike (vertsland), USA, Tyskland, England, Canada, Australia.
Nivå 2: Nederland, Japan, Sverige, Brasil, Spania, Norge.
Nivå 3: Sør-Korea, Kina, Italia, New Zealand, Skottland, Thailand.
Nivå 4: Argentina, Chile, Nigeria, Kamerun, Jamaica, Sør-Afrika.
Det kan ikke være flere enn to europeiske lag i noen gruppe, og ikke flere enn ett lag fra noen av de andre kontinentene. De to beste i hver av de seks gruppene og fire beste treerne går til åttedelsfinaler i VM.

(©NTB)
Onsdag 20. februar 2019
NY SJANSE: Bernie Sanders vil utfordre president Donald Trump i 2020. – Han er den eneste som kan slå Trump, mener Demokrat-aktivister.
Tirsdag 19. februar 2019
• Fellesnemnda som planlegger nye Vestland fylke, vedtok nylig lønnsbetingelser for politikerne i det kommende storfylket. Det endelige vedtaket lå et stykke under innstillingen fra arbeidsutvalget, som ville gi de folkevalgte et solid...
Tirsdag 19. februar 2019
ESKALERING: En USA-sponset nødhjelpsaksjon i Venezuela kan gjøre krisa i landet enda verre, mener Caritas-leder Martha Skretteberg.
Tirsdag 19. februar 2019
Strømmetjenestene forandrer ikke bare bokmarkedet, men også selve skrivingen. Tom Egeland har begynt å tilpasse romanene sine til lydbokformatet.
Tirsdag 19. februar 2019
SLUTT: Ekteparet Per Jonny og Eli Risten Skum har vært i reindriften hele livet. Nå vil de be barna finne et annet levebrød, fordi gruvedriften i Nussir-fjellet truer driften.
Mandag 18. februar 2019
90 av de 100 mest utlånte bøkene i norske biblioteker er barnebøker. En vellykket lesekampanje har æren, hevder lederen for Norsk bibliotek­forening, Mariann Schjeide.
Mandag 18. februar 2019
• Den store sikkerhetskonferansen i München gikk av stabelen denne helga med ledere fra hele verden til stede. Den viste at det er økende motsetninger, ikke bare mellom Washington og Moskva og Beijing, men også mellom USA og Europas...
Mandag 18. februar 2019
SKIFTE: Den raskt økende avstanden mellom USA og EU preget årets store sikkerhetskonferanse i München.
Mandag 18. februar 2019
NOK NÅ: Minotenks utspill om å ikke bosette flere flyktninger i utsatte bydeler får støtte fra Lena Larsen og Mahmoud Farahmand. Også SV er åpen for ideen.
Lørdag 16. februar 2019
SV vil ha en ny pressestøtteordning for gratisaviser på nett. – Vi vil ha en full gjennomgang av pressestøtten og modernisere den, sier SVs Freddy André Øvstegård.