Fredag 7. desember 2018
Norge på 2. seedingsnivå i kvinnenes VM-trekning
Norge beholder 13.-plassen på FIFA-rankingen for kvinner og blir dermed seedet på nivå to i lørdagens VM-trekning i Paris.
Publisert: 07 Desember 10:29
Norge beholder 13.-plassen på FIFA-rankingen for kvinner og blir dermed seedet på nivå to i lørdagens VM-trekning i Paris.
Norge har tapt begge sine kamper etter at VM-plassen ble sikret i november og ville falt til tredje seedingsnivå om noen av de andre VM-klare nasjonene gikk forbi på rankingen, men verken Sør-Korea eller Kina bedret sin poengscore på årets siste ranking som ble offentliggjort fredag.
USA topper rankingen foran Tyskland, mens VM-vert Frankrike passerte England og inntok 3.-plassen. Canada og Australia er de to siste nasjonene som seedes på øverste nivå, mens Norge med plass på nivå 2 slipper å havne i gruppe med Nederland, Japan, Sverige, Brasil eller Spania.
13.-plass på rankingen holder til nivå to fordi en av nasjonene som er foran på listen (Nord-Korea) ikke er kvalifisert for VM.
Slik blir seedingsnivåene lørdag:
Nivå 1: Frankrike (vertsland), USA, Tyskland, England, Canada, Australia.
Nivå 2: Nederland, Japan, Sverige, Brasil, Spania, Norge.
Nivå 3: Sør-Korea, Kina, Italia, New Zealand, Skottland, Thailand.
Nivå 4: Argentina, Chile, Nigeria, Kamerun, Jamaica, Sør-Afrika.
Det kan ikke være flere enn to europeiske lag i noen gruppe, og ikke flere enn ett lag fra noen av de andre kontinentene. De to beste i hver av de seks gruppene og fire beste treerne går til åttedelsfinaler i VM.

(©NTB)
Fredag 14. desember 2018
160 millioner kroner har det kostet å totalrenovere «Hestmanden». Nå må museumsskipet legge til kai fordi Kulturdepartementet ikke vil gi fem millioner kroner i økt støtte.
Fredag 14. desember 2018
LOV: Nav-kontorene mener innføringen av lovpålagt aktivitetsplikt hjelper ungdommen, men andelen unge på sosialhjelp er like høy som før loven kom.
Fredag 14. desember 2018
• Onsdag stemte folkevalgte i den svenske Riksdagen gjennom et nytt budsjettet for 2019. Med knapt flertall var det budsjettet fra de borgerlige partiene Moderaterna og Kristdemokraterna som vant, mot forslaget fra dagens rødgrønne...
Fredag 14. desember 2018
TRØBBEL: De fleste land vil ikke heve sine klimaambisjoner. Forhandlingene under klimatoppmøtet i Polen er i ferd med å gå seg fast.
Torsdag 13. desember 2018
Mange var sikre på at Amazon ville etablere seg i Sverige denne høsten. Men satsingen lar vente på seg.
Torsdag 13. desember 2018
EU-BRÅK: Frankrikes president er på kollisjonskurs med EUs budsjettregler. Det vil ­Italias høyre­regjering utnytte.
Torsdag 13. desember 2018
• I Oslo Høyres alternative budsjett for hovedstaden foreslår partiet å spare inn 48 millioner på renovasjon allerede fra 2019, skriver Dagsavisen. Det viser at Høyre besitter frekkhetens nådegave. Det var deres byråd som i sin tid ga...
Torsdag 13. desember 2018
NYTT: I 2017 døde flere rusbrukere av heroin-medisinen metadon, enn heroin, viser nye tall fra Folkehelseinstituttet.
Onsdag 12. desember 2018
VOLDTEKT: Høyres justispolitiske talsperson Peter Frølich mener minstestraffen for voldtekt er for høy. Han vil løfte diskusjonen inn i regjeringsforhandlingene med KrF, Frp og Venstre.
Onsdag 12. desember 2018
MOT MAY: I den britiske opposisjonens rekker vokser kravet om mistillit mot regjeringen og omkamp om brexit. Opposisjonsleder Jeremy Corbyn nøler.