Torsdag 6. desember 2018
Nettavisen: Regjeringen vil la Krekar reise til Italia
Regjeringen vil gi mulla Krekar utreisedokumenter slik at han kan reise til talia for å være til stede under sin egen rettssak, ifølge Nettavisen.
Publisert: 06 Desember 14:45
Regjeringen vil gi mulla Krekar utreisedokumenter slik at han kan reise til talia for å være til stede under sin egen rettssak, ifølge Nettavisen.

Nettavisen siterer «regjeringskilder» på at UDI vil få instruks av Justisdepartementet om at de skal gi Krekar utreisedokumenter dersom han vil reise til Italia.
Reisedokumentene vil angivelig kun gjelde dersom Krekar reiser til italia for å være til stede under egen rettssak.
NTB har vært i kontakt med Justisdepartementet, som foreløpig ikke kan bekrefte opplysningene.
Krekars advokat Brynjar Meling skriver i en SMS at han ikke har hørt et ord om dette.
Onsdag bekreftet justisminister Tor Mikkel Wara (Frp) i en epost overfor ABC Nyheter at det pågår en prosess for å la Krekar få reise til Italia.
Krekar er tiltalt i en terrorrettssak i Italia og er innkalt til å forklare seg under rettssaken førstkommende mandag. Tirsdag sa Krekars advokat Brynjar Meling at de allerede i oktober henvendte seg til norske myndigheter slik at nordirakeren kan bli utstyrt med de nødvendige reisedokumentene og møte til rettsforhandlingene.
Det er imidlertid usikkert om rettssaken vil bli utsatt dersom Krekar ikke kan møte.

(©NTB)
Fredag 14. desember 2018
160 millioner kroner har det kostet å totalrenovere «Hestmanden». Nå må museumsskipet legge til kai fordi Kulturdepartementet ikke vil gi fem millioner kroner i økt støtte.
Fredag 14. desember 2018
LOV: Nav-kontorene mener innføringen av lovpålagt aktivitetsplikt hjelper ungdommen, men andelen unge på sosialhjelp er like høy som før loven kom.
Fredag 14. desember 2018
• Onsdag stemte folkevalgte i den svenske Riksdagen gjennom et nytt budsjettet for 2019. Med knapt flertall var det budsjettet fra de borgerlige partiene Moderaterna og Kristdemokraterna som vant, mot forslaget fra dagens rødgrønne...
Fredag 14. desember 2018
TRØBBEL: De fleste land vil ikke heve sine klimaambisjoner. Forhandlingene under klimatoppmøtet i Polen er i ferd med å gå seg fast.
Torsdag 13. desember 2018
Mange var sikre på at Amazon ville etablere seg i Sverige denne høsten. Men satsingen lar vente på seg.
Torsdag 13. desember 2018
EU-BRÅK: Frankrikes president er på kollisjonskurs med EUs budsjettregler. Det vil ­Italias høyre­regjering utnytte.
Torsdag 13. desember 2018
• I Oslo Høyres alternative budsjett for hovedstaden foreslår partiet å spare inn 48 millioner på renovasjon allerede fra 2019, skriver Dagsavisen. Det viser at Høyre besitter frekkhetens nådegave. Det var deres byråd som i sin tid ga...
Torsdag 13. desember 2018
NYTT: I 2017 døde flere rusbrukere av heroin-medisinen metadon, enn heroin, viser nye tall fra Folkehelseinstituttet.
Onsdag 12. desember 2018
VOLDTEKT: Høyres justispolitiske talsperson Peter Frølich mener minstestraffen for voldtekt er for høy. Han vil løfte diskusjonen inn i regjeringsforhandlingene med KrF, Frp og Venstre.
Onsdag 12. desember 2018
MOT MAY: I den britiske opposisjonens rekker vokser kravet om mistillit mot regjeringen og omkamp om brexit. Opposisjonsleder Jeremy Corbyn nøler.