Mandag 19. november 2018
Dobbeltseier for curlingherrene i EM
Timer etter å ha banket Polen 9-3 slo Norge til med mandagens andre seier i curling-EM. Tyskland ble slått 7-4 etter en sterk norsk sluttspurt.
Publisert: 19 November 18:03
Timer etter å ha banket Polen 9-3 slo Norge til med mandagens andre seier i curling-EM. Tyskland ble slått 7-4 etter en sterk norsk sluttspurt.
Tyskland kastet inn håndkleet før siste omgang i Estland, etter at skip Steffen Walstad og Norge hadde tatt tre poeng i den niende omgangen.
Det samme hadde de norske herrene gjort i den sjuende omgangen og dermed gått fra å ligge under 1-3 til å lede 4-3. Tyskland kvitterte i åttende omgang, men det norske laget var sterkest med sistestein i den påfølgende runden.
Tidligere samme dag vant de norske herrene 9-3 over Polen, og med to seirer er Walstad og hans lag oppe i tre seirer og to tap så langt i EM-grunnspillet.
Sverige er ubeseiret på topp etter å ha banket Italia 11-4 mandag ettermiddag.
Norges neste kamp spilles mot nettopp svenskene tirsdag morgen. I tillegg til Walstad består det norske EM-laget av Markus Høiberg, Magnus Nedregotten, Magnus Vågberg og Steffen Mellemseter.

Kvinnene fra seier til seierDet norske kvinnelaget spiller i EMs B-divisjon og gjør det meget sterkt. Mandag innkasserte de norske kvinnene sin femte strake seier, og laget topper dermed grunnspilltabellen.
Mandagen åpnet med 10-2-seier over Litauen, mens det skulle bli betydelig tøffere mot Slovakia senere på dagen. I en jevnspilt kamp skaffet Norge seg ledelsen med 6-5 i niende omgang. Slovakia maktet ikke å slå tilbake i siste omgang, som endte uten poeng til noen av lagene.
Nærmest Norge i grunnspillet følger Tyrkia, som har vunnet fire av fem kamper. De norske kvinnene, med Kristin Skaslien, Marianne Rørvik, Pia Trulsen, Jen Cunningham og Maia Ramsfjell på laget, møter England tirsdag ettermiddag.
(©NTB)
Onsdag 20. februar 2019
NY SJANSE: Bernie Sanders vil utfordre president Donald Trump i 2020. – Han er den eneste som kan slå Trump, mener Demokrat-aktivister.
Tirsdag 19. februar 2019
• Fellesnemnda som planlegger nye Vestland fylke, vedtok nylig lønnsbetingelser for politikerne i det kommende storfylket. Det endelige vedtaket lå et stykke under innstillingen fra arbeidsutvalget, som ville gi de folkevalgte et solid...
Tirsdag 19. februar 2019
ESKALERING: En USA-sponset nødhjelpsaksjon i Venezuela kan gjøre krisa i landet enda verre, mener Caritas-leder Martha Skretteberg.
Tirsdag 19. februar 2019
Strømmetjenestene forandrer ikke bare bokmarkedet, men også selve skrivingen. Tom Egeland har begynt å tilpasse romanene sine til lydbokformatet.
Tirsdag 19. februar 2019
SLUTT: Ekteparet Per Jonny og Eli Risten Skum har vært i reindriften hele livet. Nå vil de be barna finne et annet levebrød, fordi gruvedriften i Nussir-fjellet truer driften.
Mandag 18. februar 2019
90 av de 100 mest utlånte bøkene i norske biblioteker er barnebøker. En vellykket lesekampanje har æren, hevder lederen for Norsk bibliotek­forening, Mariann Schjeide.
Mandag 18. februar 2019
• Den store sikkerhetskonferansen i München gikk av stabelen denne helga med ledere fra hele verden til stede. Den viste at det er økende motsetninger, ikke bare mellom Washington og Moskva og Beijing, men også mellom USA og Europas...
Mandag 18. februar 2019
SKIFTE: Den raskt økende avstanden mellom USA og EU preget årets store sikkerhetskonferanse i München.
Mandag 18. februar 2019
NOK NÅ: Minotenks utspill om å ikke bosette flere flyktninger i utsatte bydeler får støtte fra Lena Larsen og Mahmoud Farahmand. Også SV er åpen for ideen.
Lørdag 16. februar 2019
SV vil ha en ny pressestøtteordning for gratisaviser på nett. – Vi vil ha en full gjennomgang av pressestøtten og modernisere den, sier SVs Freddy André Øvstegård.