Lørdag 17. november 2018
Nordtveit: – Bjørn trengte ikke gjøre stort
Håvard Nordtveit mener det var et nesten ferdigscoret innlegg han serverte Bjørn Maars Johnsen fem minutter før slutt i Slovenia.
Publisert: 17 November 00:23
Håvard Nordtveit mener det var et nesten ferdigscoret innlegg han serverte Bjørn Maars Johnsen fem minutter før slutt i Slovenia.
– Det var et innkast som etter hvert landet hos Markus (Henriksen). Han spilte ut til Moi, og det så ut som han skulle legge inn. Men så skrek jeg på ballen, og han så at jeg kunne legge inn mer upresset. Jeg fikk nokså god tid og gikk «all in» på at ballen skulle hardt akkurat dit den kom, på pannen til Bjørn, sa han til NTB.
– Men det var greit å ha en spiller foran mål som vant i lufta mot keeper?
– For Bjørn var det ikke mye å gjøre. Det var bare å sette fram pannen, gliste Nordtveit.
Målet ga Norge 1-1 og fortsatt tabelltopp i nasjonsligaen. Nå er det duket for en thriller mandag kveld.
– Ja, vi liker å lage litt show, sa Nordtveit.
Han mener Norge var klart best utenom det første kvarteret, da Slovenia også tok ledelsen.
– Jeg synes vi gjorde en god kamp bortsett fra de første 15 minuttene. Da hang vi ikke helt med i duellspillet og kom litt for sent inn i situasjonene. De fikk en sjanse, og de trenger ikke så mange før de setter ballen i nota, sa han.
– Likevel spilte vi kontrollert, beholdt roen og kom til en del sjanser vi burde ha satt. Det var viktig at vi fikk den inn til slutt. Det målet kan være verdt mye. Nå ligger det fremdeles i våre hender.
Lørdag er det restitusjonstrening i Ljubljana før landslaget setter kursen mot Kypros.
– Det er viktig å restituere godt, og så reiser vi til Kypros med en god følelse, sa Nordtveit.
(©NTB)
Onsdag 20. februar 2019
NY SJANSE: Bernie Sanders vil utfordre president Donald Trump i 2020. – Han er den eneste som kan slå Trump, mener Demokrat-aktivister.
Tirsdag 19. februar 2019
• Fellesnemnda som planlegger nye Vestland fylke, vedtok nylig lønnsbetingelser for politikerne i det kommende storfylket. Det endelige vedtaket lå et stykke under innstillingen fra arbeidsutvalget, som ville gi de folkevalgte et solid...
Tirsdag 19. februar 2019
ESKALERING: En USA-sponset nødhjelpsaksjon i Venezuela kan gjøre krisa i landet enda verre, mener Caritas-leder Martha Skretteberg.
Tirsdag 19. februar 2019
Strømmetjenestene forandrer ikke bare bokmarkedet, men også selve skrivingen. Tom Egeland har begynt å tilpasse romanene sine til lydbokformatet.
Tirsdag 19. februar 2019
SLUTT: Ekteparet Per Jonny og Eli Risten Skum har vært i reindriften hele livet. Nå vil de be barna finne et annet levebrød, fordi gruvedriften i Nussir-fjellet truer driften.
Mandag 18. februar 2019
90 av de 100 mest utlånte bøkene i norske biblioteker er barnebøker. En vellykket lesekampanje har æren, hevder lederen for Norsk bibliotek­forening, Mariann Schjeide.
Mandag 18. februar 2019
• Den store sikkerhetskonferansen i München gikk av stabelen denne helga med ledere fra hele verden til stede. Den viste at det er økende motsetninger, ikke bare mellom Washington og Moskva og Beijing, men også mellom USA og Europas...
Mandag 18. februar 2019
SKIFTE: Den raskt økende avstanden mellom USA og EU preget årets store sikkerhetskonferanse i München.
Mandag 18. februar 2019
NOK NÅ: Minotenks utspill om å ikke bosette flere flyktninger i utsatte bydeler får støtte fra Lena Larsen og Mahmoud Farahmand. Også SV er åpen for ideen.
Lørdag 16. februar 2019
ØNSKE: Venezuelas Yvan Gil håper Norge står imot internasjonalt press og beholder sin nøytrale posisjon i kriserammede Venezuelas politiske strid.