Lørdag 17. november 2018
Nordtveit: – Bjørn trengte ikke gjøre stort
Håvard Nordtveit mener det var et nesten ferdigscoret innlegg han serverte Bjørn Maars Johnsen fem minutter før slutt i Slovenia.
Publisert: 17 November 00:23
Håvard Nordtveit mener det var et nesten ferdigscoret innlegg han serverte Bjørn Maars Johnsen fem minutter før slutt i Slovenia.
– Det var et innkast som etter hvert landet hos Markus (Henriksen). Han spilte ut til Moi, og det så ut som han skulle legge inn. Men så skrek jeg på ballen, og han så at jeg kunne legge inn mer upresset. Jeg fikk nokså god tid og gikk «all in» på at ballen skulle hardt akkurat dit den kom, på pannen til Bjørn, sa han til NTB.
– Men det var greit å ha en spiller foran mål som vant i lufta mot keeper?
– For Bjørn var det ikke mye å gjøre. Det var bare å sette fram pannen, gliste Nordtveit.
Målet ga Norge 1-1 og fortsatt tabelltopp i nasjonsligaen. Nå er det duket for en thriller mandag kveld.
– Ja, vi liker å lage litt show, sa Nordtveit.
Han mener Norge var klart best utenom det første kvarteret, da Slovenia også tok ledelsen.
– Jeg synes vi gjorde en god kamp bortsett fra de første 15 minuttene. Da hang vi ikke helt med i duellspillet og kom litt for sent inn i situasjonene. De fikk en sjanse, og de trenger ikke så mange før de setter ballen i nota, sa han.
– Likevel spilte vi kontrollert, beholdt roen og kom til en del sjanser vi burde ha satt. Det var viktig at vi fikk den inn til slutt. Det målet kan være verdt mye. Nå ligger det fremdeles i våre hender.
Lørdag er det restitusjonstrening i Ljubljana før landslaget setter kursen mot Kypros.
– Det er viktig å restituere godt, og så reiser vi til Kypros med en god følelse, sa Nordtveit.
(©NTB)
Mandag 17. desember 2018
FRAMTIDSFRYKT: Nordmenn flest uroar seg mest for klimaendringar og svekka velferdsstat, ifølge eit notat frå tankesmia Agenda.
Mandag 17. desember 2018
HJEM IGJEN: Etter FNs klimatoppmøte i Katowice er det nå opp til hvert enkelt land å heve ambisjonene om utslippskutt.
Mandag 17. desember 2018
Endringer i åndsverkloven gjør at flere kunstner­grupper må dele på samme vederlagspott. – Våre medlemmer vil sitte igjen med mindre, sier Jørgen Karlstrøm i Komponistforeningen.
Mandag 17. desember 2018
• Fredag vedtok Kongen i statsråd at Siv Jensen er inhabil i saker som angår Johan H. Andresen. Årsaken er at Andresen leier ut en hytte på Grimsøya i Oslofjorden til Frp-lederen – trolig til langt under markedspris. Siden leieforholdet ble...
Lørdag 15. desember 2018
• Den norske offentligheten deler seg i synet på den franske protestbevegelsen som har fått navnet «de gule vestene». Er de voldelige opportunister som ødelegger for en flott president, eller småfolk som uttrykker legitim bekymring når nye...
Lørdag 15. desember 2018
Mens netthandel på bøker har tatt av i Sverige, foretrekker nordmenn fremdeles å handle bøker over disk.
Lørdag 15. desember 2018
ÅTVARAR: Mette Nord seier ho ikkje veit kor LO landar i EØS-spørsmålet i 2021, og vil sjølv ikkje garantera for avtalen.
Lørdag 15. desember 2018
VINNERSAK?: Kan en «Green New Deal» bli for Demokratene det «Make America Great Again» var for Donald Trump?
Lørdag 15. desember 2018
Livsvilje: I blandingen av liv og verk trer Anne Karin Elstad fram i Hilde Hagerups biografi.
Fredag 14. desember 2018
160 millioner kroner har det kostet å totalrenovere «Hestmanden». Nå må museumsskipet legge til kai fordi Kulturdepartementet ikke vil gi fem millioner kroner i økt støtte.