Lørdag 17. november 2018
Nordtveit: – Bjørn trengte ikke gjøre stort
Håvard Nordtveit mener det var et nesten ferdigscoret innlegg han serverte Bjørn Maars Johnsen fem minutter før slutt i Slovenia.
Publisert: 17 November 00:23
Håvard Nordtveit mener det var et nesten ferdigscoret innlegg han serverte Bjørn Maars Johnsen fem minutter før slutt i Slovenia.
– Det var et innkast som etter hvert landet hos Markus (Henriksen). Han spilte ut til Moi, og det så ut som han skulle legge inn. Men så skrek jeg på ballen, og han så at jeg kunne legge inn mer upresset. Jeg fikk nokså god tid og gikk «all in» på at ballen skulle hardt akkurat dit den kom, på pannen til Bjørn, sa han til NTB.
– Men det var greit å ha en spiller foran mål som vant i lufta mot keeper?
– For Bjørn var det ikke mye å gjøre. Det var bare å sette fram pannen, gliste Nordtveit.
Målet ga Norge 1-1 og fortsatt tabelltopp i nasjonsligaen. Nå er det duket for en thriller mandag kveld.
– Ja, vi liker å lage litt show, sa Nordtveit.
Han mener Norge var klart best utenom det første kvarteret, da Slovenia også tok ledelsen.
– Jeg synes vi gjorde en god kamp bortsett fra de første 15 minuttene. Da hang vi ikke helt med i duellspillet og kom litt for sent inn i situasjonene. De fikk en sjanse, og de trenger ikke så mange før de setter ballen i nota, sa han.
– Likevel spilte vi kontrollert, beholdt roen og kom til en del sjanser vi burde ha satt. Det var viktig at vi fikk den inn til slutt. Det målet kan være verdt mye. Nå ligger det fremdeles i våre hender.
Lørdag er det restitusjonstrening i Ljubljana før landslaget setter kursen mot Kypros.
– Det er viktig å restituere godt, og så reiser vi til Kypros med en god følelse, sa Nordtveit.
(©NTB)
Mandag 20. mai 2019
20 prosent, 25 prosent eller kanskje 30? Cappelen Damm tilbyr forfattere helt ulike royalty­satser for lydbokstrømming på Storytel.
Mandag 20. mai 2019
• På lørdag hadde Italias visestatsminister Matteo Salvini for andre gang samlet høyreradikale partier i Europa i Milano før Europavalget neste helg. Det som skulle bli en styrkemarkering regnet i stedet bort. Italienske og internasjonale...
Mandag 20. mai 2019
I GANG: Forhandlingene mellom protestbevegelsen og hæren i Sudan starter igjen. Lørdag demonstrerte islamister av frykt for å bli holdt ute.
Mandag 20. mai 2019
FRIHET: Ytrings­friheten er truet av både Facebook og hatprat, og Torbjørn Røe Isaksen vil ettergå hvordan de store private selskapene styrer offentligheten.
Lørdag 18. mai 2019
Høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V) avviser at regjeringens ­politikk fører til nedleggelser av studieplasser.
Lørdag 18. mai 2019
STØTTE: Medlemslandene i Europarådet ble enige om å beholde Russland som medlem. Generalsekretær Thorbjørn Jagland fikk støtte fra Tyskland og Frankrike.
Lørdag 18. mai 2019
OMKAMP: Etter at regjeringens spare­plan har gått i vasken, tror Liv Signe Navarsete (Sp) på omkamp om Andøya.
Lørdag 18. mai 2019
• 8. mai, på selveste frigjøringsdagen, delte regjeringen ut medaljer til 16 norske soldater «for å anerkjenne veteranenes innsats». Seks dager seinere, i revidert nasjonalbudsjett, ble det verken delt ut medaljer eller anerkjennelse. I...
Lørdag 18. mai 2019
Surrealisme: Sunniva Lye ­Axelsens roman om hjelpepleieren Ingrid snur mangt fornøyelig på hodet, ikke minst nordmenns ­reiselyst.
Torsdag 16. mai 2019
PRISSJOKK: Frank Bakke-Jensen (H) åpner for at andre kan måtte ta regningen for ekstra kostnader. – Kan bety å sende regningen til velferden, pensjonister og fattige, sier SV.