Onsdag 14. november 2018
Parlamentet grillet May om brexitavtalen
Det gikk hett for seg i Parlamentet da de folkevalgte fikk spørre ut statsminister Theresa May om utkastet til brexitavtale som er forhandlet fram med EU.
Publisert: 14 November 13:59
Det gikk hett for seg i Parlamentet da de folkevalgte fikk spørre ut statsminister Theresa May om utkastet til brexitavtale som er forhandlet fram med EU.
Etter to år med klønete forhandlinger har regjeringen mislyktes, fastholdt Labours partileder Jeremy Corbyn da han fikk ordet under spørretimen i Underhuset onsdag.
May stiller Parlamentet overfor et falsk valg mellom en dårlig avtale og ingen avtale, hevdet han.
– Til og med konservative parlamentarikere sier dette tilbudet fra statsministeren er et valg mellom det verste av alle verdener og noe som vil få katastrofale konsekvenser, sa Corbyn.
Også partifeller fra de konservative gikk til angrep på May, som skal presentere avtaleutkastet for sin egen regjering senere onsdag ettermiddag.
Det er fortsatt uklart om forslaget vil få regjeringens velsignelse. Men May forsvarte enigheten som forhandlerne hennes har nådd fram til.
– Vi vil levere på brexit, sa May.
Ifølge henne innebærer enigheten at Storbritannia vil ta tilbake kontrollen over «egne grenser, egne lover og egne penger». Britene vil også gå ut av EUs tollunion, EUs felles fiskeripolitikk og EUs felles jordbrukspolitikk, forsikret hun.
Det er imidlertid ventet at avtalen vil legge opp til en midlertidig tollunion for å løse problemer knyttet til irskegrensa – en løsning som er dypt kontroversiell i britisk politikk.
(©NTB)
Lørdag 16. februar 2019
ØNSKE: Venezuelas Yvan Gil håper Norge står imot internasjonalt press og beholder sin nøytrale posisjon i kriserammede Venezuelas politiske strid.
Lørdag 16. februar 2019
SV vil ha en ny pressestøtteordning for gratisaviser på nett. – Vi vil ha en full gjennomgang av pressestøtten og modernisere den, sier SVs Freddy André Øvstegård.
Lørdag 16. februar 2019
• Den siste uka har Klassekampen skrevet om norsk utenrikspolitikk og alliansestrategi. Norske myndigheter snakker nemlig stadig mer åpent om problemer med Nato. Det er spesielt valget av Donald Trump til president i USA som skaper uro. I en...
Lørdag 16. februar 2019
PAUSE: – Hvis vi ikke tar tak i integreringsutfordringene, vil det styrke ytre høyre, sier Linda Noor, som vil ha pause i bosetting av flyktninger i Oslo. Frp vil ha bosettingsstans.
Lørdag 16. februar 2019
I desember 2017, kort tid etter at metoo hadde blitt et begrep og bølger av sjokk og vantro (hos noen), lettelse og sinne (hos andre), hadde rullet fra Hollywood og utover i verden, skjedde noe så sjeldent som at en novelle gikk
Fredag 15. februar 2019
• Det folk i verden frykter aller mest, er klimaendringer, viser en ny studie fra det amerikanske forskningssenteret Pew Research Center. Hele 67 prosent av befolkningen i 23 utvalgte land fra alle verdensdeler oppgir i undersøkelser at de...
Fredag 15. februar 2019
Private samlere får stadig større innflytelse over norske kunstmuseer. – Gavene kan bli en sovepute, advarer kunsthistoriker Jorunn Veiteberg.
Fredag 15. februar 2019
KATALANSK KRØLL: Det katalanske spørsmålet truer med å velte enda en spansk regjering. Midt i høyesterettssaken mot katalanske politikere mistet statsminister Sanchez budsjettflertallet i parlamentet.
Fredag 15. februar 2019
GLIR UT: Forsvarets nye overvåkings­våpen skulle i utgangspunktet bare brukes mot fremmede makter og terror, men nå krever flere tilgang på informasjonen. Ekspert advarer mot utglidning.
Torsdag 14. februar 2019
• «Et av de tydeligste politiske skillene, i nær sagt alle vestlige land, handler nå om hvor lenge man har gått på skole», skrev LO-rådgiver og Klassekampen-spaltist Jonas Bals i en kronikk på NRK Ytring i helga. Han skrev om en årelang...