Onsdag 14. november 2018
Parlamentet grillet May om brexitavtalen
Det gikk hett for seg i Parlamentet da de folkevalgte fikk spørre ut statsminister Theresa May om utkastet til brexitavtale som er forhandlet fram med EU.
Publisert: 14 November 13:59
Det gikk hett for seg i Parlamentet da de folkevalgte fikk spørre ut statsminister Theresa May om utkastet til brexitavtale som er forhandlet fram med EU.
Etter to år med klønete forhandlinger har regjeringen mislyktes, fastholdt Labours partileder Jeremy Corbyn da han fikk ordet under spørretimen i Underhuset onsdag.
May stiller Parlamentet overfor et falsk valg mellom en dårlig avtale og ingen avtale, hevdet han.
– Til og med konservative parlamentarikere sier dette tilbudet fra statsministeren er et valg mellom det verste av alle verdener og noe som vil få katastrofale konsekvenser, sa Corbyn.
Også partifeller fra de konservative gikk til angrep på May, som skal presentere avtaleutkastet for sin egen regjering senere onsdag ettermiddag.
Det er fortsatt uklart om forslaget vil få regjeringens velsignelse. Men May forsvarte enigheten som forhandlerne hennes har nådd fram til.
– Vi vil levere på brexit, sa May.
Ifølge henne innebærer enigheten at Storbritannia vil ta tilbake kontrollen over «egne grenser, egne lover og egne penger». Britene vil også gå ut av EUs tollunion, EUs felles fiskeripolitikk og EUs felles jordbrukspolitikk, forsikret hun.
Det er imidlertid ventet at avtalen vil legge opp til en midlertidig tollunion for å løse problemer knyttet til irskegrensa – en løsning som er dypt kontroversiell i britisk politikk.
(©NTB)
Onsdag 19. desember 2018
Nasjonalmuseet gikk glipp av inntil 90 millioner kroner til kunstnerisk utsmykking. Finansdepartementet satte foten ned for samarbeid mellom museet og Kunst i offentlige rom.
Onsdag 19. desember 2018
KRAV: Sterke ­krefter i KrF jobber for at partiet skal kreve utviklingsministeren og et nytt ut­viklingsdepartement i ny regjering.
Onsdag 19. desember 2018
• Regjeringen, LO og NHO presenterte i går en ny avtale om inkluderende arbeidsliv, som skal gjelde de neste fire årene. Den nye avtalen er utvidet og skal gjelde hele arbeidslivet. Målet med avtalen er å kutte sykefraværet med ti prosent.
Onsdag 19. desember 2018
JULESTRID: Kan Donald Trumps lyssky forretningsimperium og valgkampanje tåle lyset fra USAs elite-aktorer?
Tirsdag 18. desember 2018
Svenske og danske historikere er ikke overrasket over temperaturen i Michelet-debatten. – Det handler om den klassiske friksjonen mellom journalister og historikere, sier Lars M. Andersson.
Tirsdag 18. desember 2018
• Ville du synes det var ubehagelig dersom du hadde en sønn eller datter som ville gifte seg med en innvandrer? Statistisk sentralbyrå (SSB) har stilt et representativt utvalg nordmenn dette og andre spørsmål om holdninger til innvandring i...
Tirsdag 18. desember 2018
UTÅLMODIGE: De er lettet over enighet i Polen, men Klassekampens klima­panel er også skuffet over resultatet.
Tirsdag 18. desember 2018
TILBAKE: Arbeiderpartiet i Troms og Finnmark går inn i fylkessammenslåingen med planene klare for en rask omgjøring.
Mandag 17. desember 2018
FRAMTIDSFRYKT: Nordmenn flest uroar seg mest for klimaendringar og svekka velferdsstat, ifølge eit notat frå tankesmia Agenda.
Mandag 17. desember 2018
HJEM IGJEN: Etter FNs klimatoppmøte i Katowice er det nå opp til hvert enkelt land å heve ambisjonene om utslippskutt.