Fredag 9. november 2018
NHL: Ny trener, men tap for Martinsen
Andreas Martinsen og hans Chicago Blackhawks tapte sin første NHL-kamp under den nye treneren Jeremy Colliton
Publisert: 09 November 09:26
Andreas Martinsen og hans Chicago Blackhawks tapte sin første NHL-kamp under den nye treneren Jeremy Colliton
Det ble 3-4-nederlag hjemme mot Carolina Hurricanes torsdag. Nordmannen spilte 8.10 minutter. Han var ikke på isen ved noen av målene, men han noterte ett skudd på mål, tre taklinger (flest av lagets løpere) og ett blokkert skudd.
Gjestene la grunnlaget for seieren i førsteperioden. Den ble vunnet 3-0.
Colliton er med sine 33 år den yngste treneren i NHL. Han ble nylig hentet fra farmerlaget Rockford Ice Hogs i AHL (der Martinsen tilbrakte det meste av forrige sesong) for å erstatte den sparkede mestertreneren Joel Quenneville.
– Vi var ikke besluttsomme nok i begynnelsen, særlig i egen sone. Vi gjorde det vanskelig for oss selv, men vi ble bedre utover i kampen og var nær ved å snu det, sa Colliton.
Blackhawks er uten seier i sine seks siste kamper og er nest sist i sin avdeling. Den dårlige sesongåpningen kostet Quenneville jobben etter ti år og tre Stanley Cup-triumfer.
Zach Parise noterte sitt 700. NHL-poeng med mål og assist da Minnesota Wild vant 3-1 borte mot Los Angeles Kings. Wild har vunnet åtte av sine ti siste kamper og har klatret til 2.-plass i sin avdeling bak Nashville Predators.
Parise er den femte spilleren født i Minnesota med minst 700 NHL-poeng.
Bo Horvat noterte to mål og to assist, Loui Eriksson to mål og en assist da Vancouver Canucks tok sin femte strake seier med 8-5 over Boston Bruins. Laget er på tabelltopp i Pacific-avdelingen.
Andrei Vasilevskiy reddet 35 skudd, mens Tyler Johnson scoret vinnermålet 1.26 minutt før slutt da Tampa Bay Lightning slo New York Islanders 4-2 i kampen mellom de to avdelingslederne i Eastern Conference. Lightning er best i hele NHL med 25 poeng.
(©NTB)
Mandag 21. januar 2019
• «Vi prøver å lure en hel befolkning, men mest oss selv, med å kalle dette en nærpolitireform.» Det skrev hovedverneombud for Sør-Øst politidistrikt, Bjørn Druglimo, på Politiforum denne helga. Han kommenterte funnene i en ny...
Mandag 21. januar 2019
MOTSTAND: Flere tusen ungarere protesterte lørdag mot regjeringens politikk og mot en ny, omstridt arbeidsmiljølov som åpner for 400 timer overtid per år.
Mandag 21. januar 2019
NY VEG: Regjeringa ventar på Statens vegvesen si eiga vurdering av kva oppgåver private kan få. – Me har ei oppleving om at Vegvesenet blir riven i bitar, seier tillitsvald Alf Edvard Masternes.
Mandag 21. januar 2019
Selvpubliserte bøker finner veien inn til forlagseide nettbokhandler. Kan gjøre det vanskeligere for leserne å navigere på nett, mener Anne Oterholm.
Lørdag 19. januar 2019
BYENS MANN: Eliten er ikke vegetarianere som sykler til jobb i Oslo, men rikinger som påvirker regjeringen, sier SV-leder Audun Lysbakken i sitt svar til Trygve Slagsvold Vedum.
Lørdag 19. januar 2019
UENIGE: Brexit-tilhengere i Nord-Irland hevder frykten for hard grense på den irske øya er overdrevet. Virkelighetsfjernt, mener Sinn Féin.
Lørdag 19. januar 2019
Den nye regjeringen vil samle all medie­støtte, også til NRK, i en felles pott. Dermed kan den interne kampen om støttekronene bli tøffere, frykter Lands­laget for lokalaviser.
Lørdag 19. januar 2019
• Midt under regjeringsforhandlingene på Granavolden gjestgiveri inviterte lederne for de fire ungdomspartiene pressen for å formidle sitt budskap til den nye flertallsregjeringen. Nå er det på tide å kutte i statens utgifter, sa lederne for...
Lørdag 19. januar 2019
Dramatisk: Virkeligheten er hard i Sara Stridsbergs «Kjærlighetens Antarktis», men det finnes også fliker av håp.
Fredag 18. januar 2019
Mediebransjen vil ha slutt på at folk bruker medie­arkivet Atekst som alternativ til å kjøpe et avisabonnement. Nå er det ikke lenger mulig å lese dagferske nyheter i arkivet.