Tirsdag 23. oktober 2018
Grønn Ungdom vil ha mistillit mot Solberg-regjeringen
Grønn Ungdom ber moderpartiet Miljøpartiet De Grønne fremme mistillitsforslag mot Erna Solbergs (H) regjering.
Publisert: 23 Oktober 15:49
Grønn Ungdom ber moderpartiet Miljøpartiet De Grønne fremme mistillitsforslag mot Erna Solbergs (H) regjering.
«Grønn Ungdom mener regjeringens mangelfulle klimapolitikk er grunnlag for mistillit og oppfordrer Stortinget til å felle regjeringen på klimasaken», heter det i en resolusjon fra Grønn Ungdoms landsstyremøte sist helg.
Miljøpartiet De Grønne (MDG) skal ta stilling til kravet på sitt sentralstyremøte mandag 29. oktober, få dager før KrF avgjør sitt veivalg 2. november.
– KrF må med sin vippemakt sammen med resten av Stortinget svare til velgerne om de virkelig har tillit til en slik regjering, som møter klimatrusselen med handlingslammelse, sier Grønn Ungdoms talsperson, Ola Eian.
MDGs talsperson og eneste stortingsrepresentant, Une Bastholm, sier hun ikke har tillit til at regjeringen klarer å levere de tiltakene som trengs for å nå Norges klimamål for 2020 og 2030.
– Om dette betyr at vi ser oss nødt til å fremme mistillitsforslag mot regjeringen, vil jeg diskutere med sentralstyret neste uke, sier hun til NTB.
Regjeringen kan falle hvis KrF-leder Knut Arild Hareide får støtte fra partiet for sitt råd om å gå i regjering med Arbeiderpartiet og Senterpartiet. KrFs nestledere Kjell Ingolf Ropstad og Olaug Bollestad ønsker derimot at partiet skal gå inn i dagens regjering.
(©NTB)
Lørdag 17. november 2018
• Samtidig som forslaget til brexit-avtale river og sliter i britene, blåser det opp til ny strid om EØS-avtalen i fagbevegelsen her hjemme. I går signerte lederne i Fellesforbundet og Norsk Transportarbeiderforbund en avtale om...
Lørdag 17. november 2018
VERRE: Theresa May mener hun har oppnådd en bedre avtale med EU enn det Norge har. Men brexit-avtalen ville vært grunnlovsstridig i Norge, fastslår Nupi-direktør Ulf Sverdrup.
Lørdag 17. november 2018
ANBUD: NSB var best på organisasjon og ledelse, mens SJ var best på kundetilfredsstillelse. Go-Ahead var kun best på pris i anbudskonkurransen om å få drifte Sørlandsbanen.
Lørdag 17. november 2018
Statlige teatre har økt sine egeninntekter, selv om de får mindre i offentlige tilskudd. Høyre jubler, mens SV mener tallene i rapporten gir et misvisende bilde.
Lørdag 17. november 2018
Å vite: Michelets bok er en undersøkelse formulert som en dom.
Fredag 16. november 2018
NÆR STUPET: Ministerflukt og mistillit sender Theresa Mays brexit-plan nærmere nederlag i parlamentet, sier britiske eksperter til Klassekampen.
Fredag 16. november 2018
– Det har aldri vært mindre grunn til å rehabilitere Alf Larsen, sier litteratur­forsker Tore Rem. Han reagerer på Forfatterforeningens unnskyldning til den omstridte poeten.
Fredag 16. november 2018
HEMMELIG: Etterretningstjenesten skal betale kilder svart – og kunne bryte norsk lov uten straff. Det er regjeringens forslag til ny etterretningslov.
Fredag 16. november 2018
• «Gratulerer! Theresa May har lyktes med å forene en dypt splittet nasjon. Alle er enige om at avtalen hun har kommet opp med er forferdelig», skriver Martin Wolf i Financial Times. Ambrose Evans-Pritchard i The Telegraph sammenlikner den...
Torsdag 15. november 2018
SATSER: Equinor bruker rekordmye penger på lobbyisme i Brussel. Målet er å sikre etterspørselen etter gass i lang tid framover.