Tirsdag 23. oktober 2018
Grønn Ungdom vil ha mistillit mot Solberg-regjeringen
Grønn Ungdom ber moderpartiet Miljøpartiet De Grønne fremme mistillitsforslag mot Erna Solbergs (H) regjering.
Publisert: 23 Oktober 15:49
Grønn Ungdom ber moderpartiet Miljøpartiet De Grønne fremme mistillitsforslag mot Erna Solbergs (H) regjering.
«Grønn Ungdom mener regjeringens mangelfulle klimapolitikk er grunnlag for mistillit og oppfordrer Stortinget til å felle regjeringen på klimasaken», heter det i en resolusjon fra Grønn Ungdoms landsstyremøte sist helg.
Miljøpartiet De Grønne (MDG) skal ta stilling til kravet på sitt sentralstyremøte mandag 29. oktober, få dager før KrF avgjør sitt veivalg 2. november.
– KrF må med sin vippemakt sammen med resten av Stortinget svare til velgerne om de virkelig har tillit til en slik regjering, som møter klimatrusselen med handlingslammelse, sier Grønn Ungdoms talsperson, Ola Eian.
MDGs talsperson og eneste stortingsrepresentant, Une Bastholm, sier hun ikke har tillit til at regjeringen klarer å levere de tiltakene som trengs for å nå Norges klimamål for 2020 og 2030.
– Om dette betyr at vi ser oss nødt til å fremme mistillitsforslag mot regjeringen, vil jeg diskutere med sentralstyret neste uke, sier hun til NTB.
Regjeringen kan falle hvis KrF-leder Knut Arild Hareide får støtte fra partiet for sitt råd om å gå i regjering med Arbeiderpartiet og Senterpartiet. KrFs nestledere Kjell Ingolf Ropstad og Olaug Bollestad ønsker derimot at partiet skal gå inn i dagens regjering.
(©NTB)
Mandag 21. januar 2019
• «Vi prøver å lure en hel befolkning, men mest oss selv, med å kalle dette en nærpolitireform.» Det skrev hovedverneombud for Sør-Øst politidistrikt, Bjørn Druglimo, på Politiforum denne helga. Han kommenterte funnene i en ny...
Mandag 21. januar 2019
MOTSTAND: Flere tusen ungarere protesterte lørdag mot regjeringens politikk og mot en ny, omstridt arbeidsmiljølov som åpner for 400 timer overtid per år.
Mandag 21. januar 2019
NY VEG: Regjeringa ventar på Statens vegvesen si eiga vurdering av kva oppgåver private kan få. – Me har ei oppleving om at Vegvesenet blir riven i bitar, seier tillitsvald Alf Edvard Masternes.
Mandag 21. januar 2019
Selvpubliserte bøker finner veien inn til forlagseide nettbokhandler. Kan gjøre det vanskeligere for leserne å navigere på nett, mener Anne Oterholm.
Lørdag 19. januar 2019
BYENS MANN: Eliten er ikke vegetarianere som sykler til jobb i Oslo, men rikinger som påvirker regjeringen, sier SV-leder Audun Lysbakken i sitt svar til Trygve Slagsvold Vedum.
Lørdag 19. januar 2019
UENIGE: Brexit-tilhengere i Nord-Irland hevder frykten for hard grense på den irske øya er overdrevet. Virkelighetsfjernt, mener Sinn Féin.
Lørdag 19. januar 2019
Den nye regjeringen vil samle all medie­støtte, også til NRK, i en felles pott. Dermed kan den interne kampen om støttekronene bli tøffere, frykter Lands­laget for lokalaviser.
Lørdag 19. januar 2019
• Midt under regjeringsforhandlingene på Granavolden gjestgiveri inviterte lederne for de fire ungdomspartiene pressen for å formidle sitt budskap til den nye flertallsregjeringen. Nå er det på tide å kutte i statens utgifter, sa lederne for...
Lørdag 19. januar 2019
Dramatisk: Virkeligheten er hard i Sara Stridsbergs «Kjærlighetens Antarktis», men det finnes også fliker av håp.
Fredag 18. januar 2019
Mediebransjen vil ha slutt på at folk bruker medie­arkivet Atekst som alternativ til å kjøpe et avisabonnement. Nå er det ikke lenger mulig å lese dagferske nyheter i arkivet.