Tirsdag 23. oktober 2018
Grønn Ungdom vil ha mistillit mot Solberg-regjeringen
Grønn Ungdom ber moderpartiet Miljøpartiet De Grønne fremme mistillitsforslag mot Erna Solbergs (H) regjering.
Publisert: 23 Oktober 15:49
Grønn Ungdom ber moderpartiet Miljøpartiet De Grønne fremme mistillitsforslag mot Erna Solbergs (H) regjering.
«Grønn Ungdom mener regjeringens mangelfulle klimapolitikk er grunnlag for mistillit og oppfordrer Stortinget til å felle regjeringen på klimasaken», heter det i en resolusjon fra Grønn Ungdoms landsstyremøte sist helg.
Miljøpartiet De Grønne (MDG) skal ta stilling til kravet på sitt sentralstyremøte mandag 29. oktober, få dager før KrF avgjør sitt veivalg 2. november.
– KrF må med sin vippemakt sammen med resten av Stortinget svare til velgerne om de virkelig har tillit til en slik regjering, som møter klimatrusselen med handlingslammelse, sier Grønn Ungdoms talsperson, Ola Eian.
MDGs talsperson og eneste stortingsrepresentant, Une Bastholm, sier hun ikke har tillit til at regjeringen klarer å levere de tiltakene som trengs for å nå Norges klimamål for 2020 og 2030.
– Om dette betyr at vi ser oss nødt til å fremme mistillitsforslag mot regjeringen, vil jeg diskutere med sentralstyret neste uke, sier hun til NTB.
Regjeringen kan falle hvis KrF-leder Knut Arild Hareide får støtte fra partiet for sitt råd om å gå i regjering med Arbeiderpartiet og Senterpartiet. KrFs nestledere Kjell Ingolf Ropstad og Olaug Bollestad ønsker derimot at partiet skal gå inn i dagens regjering.
(©NTB)
Onsdag 17. april 2019
Steikende sol tilsier ikke lenger bare glade badedager, men også tørke og skogbrann. Hva er egentlig «pent» og «stygt» vær i klimakrisas tid?
Onsdag 17. april 2019
• Notre-Dame, som natt til mandag ble offer for flammenes rov, er tett innvevd i fransk historie. Her kom den første stenderforsamlingen sammen i 1302, og her ble den ti år gamle engelske kongen Henrik 6. kronet til Frankrikes konge under...
Onsdag 17. april 2019
BRENNBART: Tragedien i Notre-Dame setter fyr på en gammel fransk debatt om forholdet mellom staten og kirka. Mangemilliardærer lover nå enorme beløp.
Onsdag 17. april 2019
ADVARER: Per Olaf Lundteigen (Sp) sier at regningen for fri arbeidsinnvandring kommer nå og vil at staten skal ta tilbake styringen av arbeidsstokken.
Tirsdag 16. april 2019
Halvparten av abonnentene til Helgelendingen kan miste avisa med ny postlov. – Dette blir alvorlig for oss, sier redaktør Geir Arne Glad.
Tirsdag 16. april 2019
KOALISJON: Sannfinnene er håret i bokstavsuppa som skal danne ny regjering i Finland.
Tirsdag 16. april 2019
• Persondata har blitt det nye gullet. Opplysninger om norske borgere samles nå inn i stor skala av verdens største internasjonale teknologigiganter, som Apple, Google, Microsoft og Facebook. All erfaring viser at hver enkelt av oss ikke er...
Tirsdag 16. april 2019
OMSTILLING: Kværner-sjef Sturla Magnus tror lønnsomheten vil synke og arbeidsplassene forsvinne ut av landet dersom verftet i Verdal skal slutte å levere til oljeindustrien.
Mandag 15. april 2019
NY RAPPORT: Lavere lønninger, mer økonomisk kriminalitet og flere biler på tomgang i sentrum. Dette blir konsekvensen av regjeringens drosjereform, ifølge Transportøkonomisk institutt.
Mandag 15. april 2019
• Dagsavisens debattredaktør Bente R. Granklev skrev forrige uke en interessant kommentar om politikeres misvisende henvisninger til fagfolk for å legitimere egne beslutninger. Granklev viste blant annet til helseminister Bent Høie, som har...