Torsdag 18. oktober 2018
Poeten Yahya Hassan dømt til psykiatrisk behandling
Den danske dikteren Yahya Hassan er dømt til psykiatrisk behandling på ubestemt tid etter å ha blitt dømt for 42 lovbrudd.
Publisert: 18 Oktober 13:13
Den danske dikteren Yahya Hassan er dømt til psykiatrisk behandling på ubestemt tid etter å ha blitt dømt for 42 lovbrudd.
23-åringen erkjente seg skyldig i alle de 42 lovbruddene før dommen falt torsdag.
Hassan ble løslatt i desember i fjor etter å ha sonet en dom på ett år og ni måneders fengsel for å ha skutt en 17-åring i foten.
Deretter har han begått en rekke lovbrudd, hvorav noen ifølge påtalemyndigheten har gått utover tilfeldige personer. I sommer ble han varetektsfengslet etter å ha truet en person med en knust flaske, men han ble straks innlagt på en psykiatrisk avdeling.
Tiltalen omfattet både vold, trusler, hærverk, blotting og overtredelse av forbud mot å oppsøke en kvinne.
Ifølge en rettspsykiatrisk undersøkelse var Hassan sinnssyk da han utførte handlingene. Han skal også ha hatt et omfattende misbruk av hasj og kokain.
Hassans forsvarer er ikke uenig i en behandlingsdom, men han mente den burde være tidsbegrenset til fem år.
Yahya Hassan ga i 2013 ut diktsamlingen «Yahya Hassan», som solgte i 120.000 eksemplarer. Det er den mest solgte diktsamlingen fra en debutant i Danmark noensinne.
(©NTB)
Lørdag 17. november 2018
• Samtidig som forslaget til brexit-avtale river og sliter i britene, blåser det opp til ny strid om EØS-avtalen i fagbevegelsen her hjemme. I går signerte lederne i Fellesforbundet og Norsk Transportarbeiderforbund en avtale om...
Lørdag 17. november 2018
VERRE: Theresa May mener hun har oppnådd en bedre avtale med EU enn det Norge har. Men brexit-avtalen ville vært grunnlovsstridig i Norge, fastslår Nupi-direktør Ulf Sverdrup.
Lørdag 17. november 2018
ANBUD: NSB var best på organisasjon og ledelse, mens SJ var best på kundetilfredsstillelse. Go-Ahead var kun best på pris i anbudskonkurransen om å få drifte Sørlandsbanen.
Lørdag 17. november 2018
Statlige teatre har økt sine egeninntekter, selv om de får mindre i offentlige tilskudd. Høyre jubler, mens SV mener tallene i rapporten gir et misvisende bilde.
Lørdag 17. november 2018
Å vite: Michelets bok er en undersøkelse formulert som en dom.
Fredag 16. november 2018
NÆR STUPET: Ministerflukt og mistillit sender Theresa Mays brexit-plan nærmere nederlag i parlamentet, sier britiske eksperter til Klassekampen.
Fredag 16. november 2018
– Det har aldri vært mindre grunn til å rehabilitere Alf Larsen, sier litteratur­forsker Tore Rem. Han reagerer på Forfatterforeningens unnskyldning til den omstridte poeten.
Fredag 16. november 2018
HEMMELIG: Etterretningstjenesten skal betale kilder svart – og kunne bryte norsk lov uten straff. Det er regjeringens forslag til ny etterretningslov.
Fredag 16. november 2018
• «Gratulerer! Theresa May har lyktes med å forene en dypt splittet nasjon. Alle er enige om at avtalen hun har kommet opp med er forferdelig», skriver Martin Wolf i Financial Times. Ambrose Evans-Pritchard i The Telegraph sammenlikner den...
Torsdag 15. november 2018
SATSER: Equinor bruker rekordmye penger på lobbyisme i Brussel. Målet er å sikre etterspørselen etter gass i lang tid framover.