Fredag 12. oktober 2018
Stockholm-politikerne sa nei til vinter-OL i 2026
Stockholms politikere ønsker ikke at Sverige skal søke om å få arrangere vinter-OL i 2026 i landets hovedstad.
Publisert: 12 Oktober 14:11
Stockholms politikere ønsker ikke at Sverige skal søke om å få arrangere vinter-OL i 2026 i landets hovedstad.
– Akkurat nå mangler vi grunnlaget og støtten til et vinter-OL, men alle ønsker et vinter-OL i framtida, så spørsmålet er mer når, sa Moderaternas König Jerlmyr fredag.
Centerpartiets Karin Ernlund sier at byen ikke stenger OL-døren permanent, men at 2026 ikke er det riktige tidspunktet. Det kom fram under felles pressekonferanse fra Alliansen (Moderaterna, Kristdemokraterna og Centerpartiet) og Miljöpartiet i Stockholm stadshus.
Alliansepartnerne vil ha garantier for at et OL ikke skal gå ut over skattebetalerne.
Dette betyr at det fortsatt mangler en tydelig politisk støtte for et vinter-OL i Sverige i 2026.
Senest 12. april må Stockholm sende inn en søknad om de vil være med i kampen om OL.
Skjønt akkurat nå ligner det ikke på noen kamp i det hele tatt. Etter dette signalet er det i praksis bare to aktuelle kandidater igjen på listen til Den internasjonale olympiske komité (IOC).
Og heller ikke de kandidatene er noen sikre kort. I Calgary skal det arrangeres en folkeavstemning i november før det tas en endelig beslutning om en søknad, og søknaden til Milano/Cortina d'Ampezzo er svært uviss siden den mangler en offisiell statsgaranti.
(©NTB)
Fredag 14. desember 2018
160 millioner kroner har det kostet å totalrenovere «Hestmanden». Nå må museumsskipet legge til kai fordi Kulturdepartementet ikke vil gi fem millioner kroner i økt støtte.
Fredag 14. desember 2018
LOV: Nav-kontorene mener innføringen av lovpålagt aktivitetsplikt hjelper ungdommen, men andelen unge på sosialhjelp er like høy som før loven kom.
Fredag 14. desember 2018
• Onsdag stemte folkevalgte i den svenske Riksdagen gjennom et nytt budsjettet for 2019. Med knapt flertall var det budsjettet fra de borgerlige partiene Moderaterna og Kristdemokraterna som vant, mot forslaget fra dagens rødgrønne...
Fredag 14. desember 2018
TRØBBEL: De fleste land vil ikke heve sine klimaambisjoner. Forhandlingene under klimatoppmøtet i Polen er i ferd med å gå seg fast.
Torsdag 13. desember 2018
Mange var sikre på at Amazon ville etablere seg i Sverige denne høsten. Men satsingen lar vente på seg.
Torsdag 13. desember 2018
EU-BRÅK: Frankrikes president er på kollisjonskurs med EUs budsjettregler. Det vil ­Italias høyre­regjering utnytte.
Torsdag 13. desember 2018
• I Oslo Høyres alternative budsjett for hovedstaden foreslår partiet å spare inn 48 millioner på renovasjon allerede fra 2019, skriver Dagsavisen. Det viser at Høyre besitter frekkhetens nådegave. Det var deres byråd som i sin tid ga...
Torsdag 13. desember 2018
NYTT: I 2017 døde flere rusbrukere av heroin-medisinen metadon, enn heroin, viser nye tall fra Folkehelseinstituttet.
Onsdag 12. desember 2018
VOLDTEKT: Høyres justispolitiske talsperson Peter Frølich mener minstestraffen for voldtekt er for høy. Han vil løfte diskusjonen inn i regjeringsforhandlingene med KrF, Frp og Venstre.
Onsdag 12. desember 2018
MOT MAY: I den britiske opposisjonens rekker vokser kravet om mistillit mot regjeringen og omkamp om brexit. Opposisjonsleder Jeremy Corbyn nøler.