Fredag 21. september 2018
Riksadvokaten sier nei til ny etterforskning av Søviknes-saken
Riksadvokaten fastslår at kvinnen som har forsøkt å få Søviknes-saken gjenåpnet og etterforsket på nytt, ikke har klagerett over statsadvokatens beslutning.
Publisert: 21 September 22:15
Riksadvokaten fastslår at kvinnen som har forsøkt å få Søviknes-saken gjenåpnet og etterforsket på nytt, ikke har klagerett over statsadvokatens beslutning.
Det skriver Bergens Tidende fredag kveld.
«I denne saken bemerkes spesielt at det ikke kan ses at eksempelvis nye konfronterende avhør nå – mer enn 18 år senere – vil kunne endre bevisbildet nevneverdig,» skriver riksadvokat Tor-Aksel Busch i sin beslutning.
Terje Søviknes var nestleder i Frp da han i 2000 hadde seksuell omgang med en da 16 år gammel jente. Mens kvinnen mener det som skjedde var voldtekt, har Søviknes vært klar på at det var frivillig. Saken ble henlagt som intet straffbart forhold i 2001.
Kvinnen og hennes advokat har imidlertid pekt på mangelfull etterforskning, uriktig henleggelse og nye bevis i arbeidet med å få gjenopptatt saken. I juni i år slo imidlertid påtalemyndigheten fast at de ikke vil be politiet om å gjenåpne saken mot Søviknes som da var olje- og energiminister.
Når har altså Riksadvokaten fastslått at kvinnen ikke «har klagerett over statsadvokatens beslutning», skriver avisen.
(©NTB)
Onsdag 12. desember 2018
VOLDTEKT: Høyres justispolitiske talsperson Peter Frølich mener minstestraffen for voldtekt er for høy. Han vil løfte diskusjonen inn i regjeringsforhandlingene med KrF, Frp og Venstre.
Onsdag 12. desember 2018
MOT MAY: I den britiske opposisjonens rekker vokser kravet om mistillit mot regjeringen og omkamp om brexit. Opposisjonsleder Jeremy Corbyn nøler.
Onsdag 12. desember 2018
Finnmark fylkeskommune vil erstatte skolebibliotekarene med elevvakter og chatte­tjenester. Nå frykter Bibliotekforeningen at dette er starten på en ny trend.
Onsdag 12. desember 2018
• Den som vet hvordan pølser lages og anbudsprosesser går for seg, får aldri en rolig natts søvn igjen. I høst har flere aviser sett nærmere på bakgrunnen for at britiske Go-Ahead vant anbudet på...
Tirsdag 11. desember 2018
I medienes dekning av selvmord blir helsevesenet ofte utpekt som syndebukker, mener psykiatrisk sykepleier Rita Småvik. Hun frykter at det kan gjøre forebygging vanskeligere.
Tirsdag 11. desember 2018
HØYT SPILL: En ordkrig om FNs klimaforskning vekker harme og bekymring idet Polen-toppmøtet går inn i sin siste, avgjørende uke. Diplomatene jobber på spreng for å unngå tilbakeslag.
Tirsdag 11. desember 2018
FORSLAG: Venstrevridde eksperter vil lage et nytt europeisk parlament og la institusjonen rå over et kjempebudsjett på 4 prosent av Europas BNP.
Tirsdag 11. desember 2018
• Hvordan redde Europa fra EU-kritiske populister? Blant dem som har forsøkt å svare på det spørsmålet, er Frankrikes president Emmanuel Macron. Han kom til makten med en ambisiøs reformplan for unionen, som skulle sikre økonomisk stabilitet...
Mandag 10. desember 2018
MDG-politiker og forfatter Eivind Trædal har fått politiske motstandere på døra. Han mener grensa for aktivisme, også den kunstneriske, går ved dørstokken til folks privatliv.
Mandag 10. desember 2018
Syv kvelder med Bob Dylan i New York, tretti år etter at hans fortsatt pågående Never Ending Tour startet. Vi var der.