Fredag 14. september 2018
Person pågrepet for skyting i Stockholm
En tenåring er pågrepet, mistenkt for å ha skutt en 15-åring i beina utenfor Stockholm, ifølge Aftonbladet. Skuddene ble avfyrt nær en videregående skole.
Publisert: 14 September 21:18
En tenåring er pågrepet, mistenkt for å ha skutt en 15-åring i beina utenfor Stockholm, ifølge Aftonbladet. Skuddene ble avfyrt nær en videregående skole.
Et stort antall politifolk rykket ut til i Huddinge utenfor hovedstaden etter at meldingen kom rett etter klokken 14 fredag ettermiddag.
– Det skjedde utendørs på en gangvei i Huddinge sentrum, sier pressetalsperson Eva Nilsson i politiet.
15-åringen skal ha blitt truffet av flere skudd ved et parkeringshus, like i nærheten av skolen.
Fire eller fem maskerte antatte gjerningsmenn dro fra åstedet i en blå Volvo, skriver Aftonbladet. Politiet opplyser at flere personer ble sett løpende fra stedet. Fredag kveld bekrefter politiet at én person er pågrepet, to er tatt inn til avhør, og flere husransakinger er gjennomført.
Aftonbladet viser til ikke navngitte kilder som sier at den pågrepne er en gutt i samme alder som skuddofferet.
Offeret skal ha klart å ta seg til den videregående skolen, og han ble deretter fraktet til sykehus med ambulansehelikopter. Politiet beskriver tilstanden hans som stabil.
– Det kom en bil som stoppet, og så hoppet det ut en gutt som skjøt mot en gutt som kom ut fra gymnaset, forteller et øyenvitne til Aftonbladet.
– Det gikk så fort, det var så uvirkelig.
(©NTB)
Onsdag 14. november 2018
VIND I SEGLA: Produksjonen av kraft frå vindturbinar vert meir enn firedobla innan 2020. Nasjonal ramme for vindkraft skal opne for endå meir, men ikkje på Smøla.
Onsdag 14. november 2018
Er 10.000 kroner i statsstøtte per avisabonnement for mye? Nei, sier sjefredaktøren i Helgelendingen, og får støtte fra KrF og Senterpartiet på Stortinget.
Onsdag 14. november 2018
ØST OG VEST: Ledere fra ulike deler av Libya møttes i Italia, men strides ennå om hvem som skal ha ansvar for landets væpnede styrker.
Onsdag 14. november 2018
• Under markeringen for avslutningen av første verdenskrig i Paris søndag gikk Frankrikes president Emmanuel Macron til kraftig angrep på nasjonalisme. I talen han holdt for de frammøtte, omtalte han nasjonalisme som et svik og «en...
Tirsdag 13. november 2018
VISJON: Torgeir Knag Fylkesnes vil styrke SVs nærings- og distriktsprofil. – Mitt største ønske for SV er at vi skal bli mer ambisiøse og mindre flinke, sier han.
Tirsdag 13. november 2018
• I går skrev avisa Vårt Land om alkoholservering på styresamlinger i de statlige helseforetakene. På tre styresamlinger i Helse Nord drakk de frammøtte alkohol for nesten 60.000 kroner, viser tall avisa har hentet inn. Det er ikke ny...
Tirsdag 13. november 2018
25.000 abonnenter kan miste papir­avisa dersom regjeringen går for et kompromissforslag som mediebransjen selv har spilt inn.
Tirsdag 13. november 2018
ADVART: Allerede for ti år siden visste forskerne at klimaendringene ville gi flere og større skogbranner. Nå har det begynt å skje.
Mandag 12. november 2018
• Før helga meldte utenriksminister Ine Eriksen Søreide at Norge ikke vil inngå nye avtaler om eksport av forsvarsmateriell til Saudi-Arabia. I en e-post til NTB skrev hun at «[g]runnen for dette tiltaket er en helhetsvurdering av den siste...
Mandag 12. november 2018
Litteraturprofessor Marianne Egeland mener det er vanskelig å se hvem som fører ordet i høstens kjendis­bøker.