Fredag 14. september 2018
Ajer og Celtic varmet opp til Rosenborg med uavgjort
Celtic har fortsatt ikke tapt med Kristoffer Ajer på banen denne sesongen. Fredag kveld ble det 0-0 borte mot St. Mirren etter en drøy omgang i undertall.
Publisert: 14 September 22:41
Celtic har fortsatt ikke tapt med Kristoffer Ajer på banen denne sesongen. Fredag kveld ble det 0-0 borte mot St. Mirren etter en drøy omgang i undertall.
Hjemmelaget gikk friskt og respektløst til verket hjemme i Paisley under sin nye manager Owen Kearney, og Celtic måtte vise styrke for å stå imot. Oppgaven ble større da Olivier Ntcham hodeløst pådro seg sitt annet gule kort i det 37. minutt.
Franskmannen mistet ballen i motstanderens felt, og i forsøket på å vinne den tilbake taklet han en motspiller bakfra ute ved sidelinjen. Dommeren hadde ikke annet valg enn å vise ham ut.
En snau uke før europaligaåpningen mot Rosenborg i Glasgow viste Celtic karakterstyrke ved å stoppe hjemmelagets dominans og spille seg inn i kampen selv om laget var redusert til ti mann. Ajer var en viktig mann både defensivt, i oppspillsfasen og på dødballer.

Celtic nærmestDet var langt mellom de store sjansene, men Celtic var nærmest å sikre seg alle poengene. Dedryck Boyata kom til lagets beste muligheter, men lyktes ikke med avslutningene.
Spissen Leigh Griffiths, som tidligere fredag signerte en ny fireårskontrakt, ble byttet inn i jakten på et vinnermål, men han greide ikke å krone dagen med scoring.
På overtid fikk han riktignok ballen i mål, men det var allerede korrekt blåst for offside, og hjemmekeeper Craig Samson prøvde ikke å redde skuddet.

Hearts kan økeAjer har stått over bare to kamper denne sesongen, og Celtic tapte begge (en i mesterligakvalifisering, en i serien). Etter fredagens poengtap har Hearts lørdag sjansen til å øke sitt forsprang på tabelltopp til fem poeng. Da må Edinburgh-laget vinne borte mot Motherwell.
Hearts står med 12 poeng på fire kamper, Celtic har 10 poeng på fem.
St. Mirren tok sitt fjerde poeng for sesongen og har nå to lag bak seg på tabellen. 7288 var for øvrig lagets høyeste tilskuertall på nesten ti år.

(©NTB)
Tirsdag 13. november 2018
• I går skrev avisa Vårt Land om alkoholservering på styresamlinger i de statlige helseforetakene. På tre styresamlinger i Helse Nord drakk de frammøtte alkohol for nesten 60.000 kroner, viser tall avisa har hentet inn. Det er ikke ny...
Tirsdag 13. november 2018
25.000 abonnenter kan miste papir­avisa dersom regjeringen går for et kompromissforslag som mediebransjen selv har spilt inn.
Tirsdag 13. november 2018
ADVART: Allerede for ti år siden visste forskerne at klimaendringene ville gi flere og større skogbranner. Nå har det begynt å skje.
Tirsdag 13. november 2018
VISJON: Torgeir Knag Fylkesnes vil styrke SVs nærings- og distriktsprofil. – Mitt største ønske for SV er at vi skal bli mer ambisiøse og mindre flinke, sier han.
Mandag 12. november 2018
• Før helga meldte utenriksminister Ine Eriksen Søreide at Norge ikke vil inngå nye avtaler om eksport av forsvarsmateriell til Saudi-Arabia. I en e-post til NTB skrev hun at «[g]runnen for dette tiltaket er en helhetsvurdering av den siste...
Mandag 12. november 2018
Litteraturprofessor Marianne Egeland mener det er vanskelig å se hvem som fører ordet i høstens kjendis­bøker.
Mandag 12. november 2018
IKKE RØR! Stjørdal kommune har for mange barnehager, men på tross av støtte fra et enstemmig bystyre får de ikke lov å kutte antall plasser hos private. Nå drøfter Stortinget lovendring.
Mandag 12. november 2018
PÅ MARSJ: Migrantkaravanen fra Honduras fortsetter mot nord. Mange velger å bli i Mexico framfor et usikkert møte med den amerikanske grensa.
Lørdag 10. november 2018
• I den svært EU-positive boka «Vi som elsker Europa» legger forfatteren Stein Inge Jørgensen stor vekt på at EU nå har fått en tyngre sosial profil. Han viser til at det i EU-traktatens artikkel 3 står at EU skal jobbe for sosialt...
Lørdag 10. november 2018
SANKSJONER: EU vil gi Italia bøter om ikke regjeringen strammer inn statsbudsjettet. – Italia står overfor et fryktelig dilemma, sier professor emeritus Steinar Stjernø.